Supe răcoritoare de vară: Gazpacho, ca să pleci cu gândul

 Publish date: 19 June 2019

title

Chiar dacă e vară și apetitul e scăzut, credem că mâncarea bună e în stare să te scoată din starea asta. Și mâncarea excelentă face chiar mai mult. La fel ca atunci când un gust îți aduce aminte de supele mamei, de copilărie sau vacanțele la bunici, avem un experiment de gust pentru vara asta care te va teleporta, pentru câteva minute.

În fiecare sezon introducem rețeta în ediție limitată care te scoate din zona de confort, dar te duce în zona de explorare a papilelor. Hai cu noi și vara asta!

Gazpacho  - supa răcoritoare ca o excursie pe coasta Spaniei

Gazpacho reprezintă alternativa perfectă la supele clasice calde. Mai ales pentru sezonul de vară când temperaturile sunt mai ridicate, vrem să plecăm cu mintea, nu să ne topim. Și pentru că undeva la mare, cu apusuri roșii ne place să credem că fiecare ar vrea să fie, când spunem supe răcoritoare de vară nu putem să nu aducem iar între preferate supa lui Don Quijote.

 

Image

Supa propusă în acest sezon de Salad Box îmbină excelent conținutul de legume crude cu hidratarea necesară în această perioadă. Temperatura supei, scăzută, este perfectă pentru răcorire.

 

Nu ai încercat încă Gazpacho?

Andaluzian gazpacho sau Gabacho este o supă rece din legume crude, amestecate.

Un clasic al bucătăriei spaniole, provine din regiunea sudică a Andaluziei. Preferată în Spania și Portugalia, în special în timpul verii fierbinți, deoarece este foarte răcoritoare, poate că ai întâlnit și tu varianta asta în călătoriile tale.

În peninsula Iberică vei întâlni și gazpacho fără roșii și cu usturoi, migdale și struguri, dar și gazpacho verde sau cu jambon Serrano.

Dacă nu te-ai întâlnit încă cu ea, este timpul să o încerci!

Din 1 iulie în toate locațiile SaladBox și prin delivery.

 

Image

 

Conține doar 150 kcal pentru o porție de 350ml, așa că se încadrează bine în meniul pe care ți-l recomandam în blogul ”Ce mâncăm ca să slăbim?”. Această supă în ediție limitată devine un aliat în păstrarea unei greutăți optime sau, de ce nu, în contextul unei alimentații echilibrate, un aliat împotriva excesului de kilograme.

 

Ne place să adăugăm ingredientul secret: sănătate

Având un conținut crescut de roșii, această supă vine la pachet cu un conținut crescut de antioxidanți: licopen și beta-caroten, ambele având proprietăți însemnate împotriva radicalilor liberi și a oxidării celulare.

Image

Am gătit mult în bucătăria Salad Box pentru rețetele naostre de supă. Le iubim pentru că sunt recomandate pe tot parcursul anului. Cele calde care ne încălzesc iarna iar cele reci care ne răcoresc vara, alegeri la îndemână pentru un meniu bogat, dar rapid și sănătos.

Alte beneficii ale supelor răcoritoare de vară:

  • sunt o sursă excelentă de hidratare (conțin multă apă, evident) și electroliți (minerale rezultate de la fierberea legumelor)
  • conțin foarte puține calorii, deci sunt recomandate persoanelor care își doresc să scadă în greutate și astfel pot înlocui o masă cu o supă delicioasă.

 

Singura contraindicație:

  • Evitați sarea și condimentele puternice -  contraindicate cardiacilor și hipertensivilor.

 

Ingredientul săptămânii la Salad Box*

Roșii -  pentru că arată atât de bine în orice formă: proaspete, coapte, ca salată, supă sau băutură! Constituie o excelenta sursa de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu. Menține sănătatea pielii, a oaselor, arată ca o inimă (ok, asta poate nu e poate decât un beneficiu vizual). Dar faptul că îmbunătățesc vederea și bioflavonoizii si carotenoidele din aceste fructe sunt agenți anti-inflamatori eficienți ca analgezice naturale nu e glumă.

Image

 

Pe @saladbox.republiciioradea am găsit o fotografie ca un apus de soare la mare. Noua supă în ediție limitată, Gazpacho. Ne inspiră și ne face poftă și te invităm să concurezi și tu cu o foto la fel de colorată!

#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.Calculator nutrițional pentru poftele tale - alege din meniu și află ce mânânci