3 rețete deloc secrete pentru o piele frumoasă

 Publish date: 22 May 2019

title

Vara ne iubește și de aceea se agață de pielea noastră. Crezi? Așa am vrea și noi să credem, dar minciună frumoasă, amăgire sau poveste de adormit copii, este adevărat că pielea este prima care va simți vara. Așa că am pregătit un articol cu sfaturi utile, idei pentru schimbarea alimentației și pregătire de vară, de tinerețe extinsă și sănătatea care se vede pe tine.

Pielea frumoasă - de la cum se simți la ce alegeri faci

Sunt mulți factori care intervin în felul în care ne purtăm anii pe față, iernile la gât și soarele pe cap. Pielea noastră nu poate alege dintre factorii externi, așa că trebuie să o ajutăm să se mențină în formă, ca un mușchi de care nu putem uita.

Ține de noi și atitudinea este o parte din cum arăți, dar contează și alegerile alimentare pe care le facem. Mai ales acum, la început de vară.

Uite câteva dintre schimbările pe care le poți face în alimentație înainte să consideri necesare injecțiile cu botox - collagen intake sau alte tratamente ce nu sunt naturale.

1.Beți suficientă apă : Pielea are nevoie de umiditate pentru a rămâne flexibilă și pentru a evita deshidratarea care ar putea provoca leziuni ale pielii. Veți avea nevoie să consumați aproximativ 30 ml pe kilogram (greutate corporală). Apa este cea mai bună sursă de hidratare, dar nu uitați de fructe și legume care au un conținut ridicat de apă (pepene verde și castraveți au multă apă și minerale).

Image

Cea mai potrivită, la îndemână și special creată pentru aportul de freshness, limonada cu castravete și ghimbirul atât de benefic te așteaptă zi de zi.

2. Concentrați-vă pe zinc  - Știați că zincul este un mineral important pentru funcționarea normală a glandelor sebacee? Acestea produc uleiuri și ajută la deteriorarea pielii, menținând pielea foarte moale.

Lipsa acestui mineral ar putea influența negativ pielea. Alimentele bogate în zinc se concentrează pe: pește, carne roșie slabă, cereale integrale, păsări de curte, nuci, semințe și crustacee.

 

Image

Wrap-urile tuna din meniu sunt așadar o opțiune delicioasă, dar bună cu pielea și cu miros de mare. Te provocăm să le combini și cu o limonadă sau cu un desert cu musli, ca să fii sigură că meniul e complet și pielea ta e recunoscătoare.

3. Grăsimile mononesaturate și polinesaturate - tipurile de grăsimi sănătoase care se găsesc în pește uleios, avocado, nuci și semințe joacă un rol important ca un hidratant natural pentru pielea ta. Păstrează suplețea și îmbunătățesc elasticitatea. Aceste grăsimi sănătoase vin cu o doză de vitamina E, care va ajuta la protejarea împotriva daunelor provocate de radicalii liberi (poluare).

Inamici pentru pielea frumoasă

  • Încercați să evitați fumatul și consumul de alcool, ambele pot deshidrata și îmbătrânesc pielea
  • Alimentele fierbinți, sau extra condimentate, alcoolul, stresul și expunerea prelungită la soare pot declanșa dilatarea vaselor de sânge și apariția petelor roșii
  • Soarele - da, chiar vara ce ne iubește ne poate fi inamic, dacă nu folosim creme cu factor de protecție. Sunt un ingredient ce trebuie adăugat ritualului din fiecare dimineață

 

Avem pentru tine variante pentru o alimentație pe gustul tău, dar pe placul pielii, zi de zi proaspete și delicioase.

Sfatul nutriționistului pentru o piele frumoasă:

”Există și câteva vitamine și minerale care susțin bunăstarea pielii: Vitamina A: importantă în dezvoltarea țesuturilor - Vitamina B12: vitală pentru protejarea ADN-ului (încetinirea îmbătrânirii pielii) - Vitamina C: ajută la formarea colagenului în dermă - Vitamina D: vitamina anti-îmbătrânire produsă de acțiunea razelor solare asupra pielii și necesită colesterol deja existent în piele pentru a fi eficientă - Magneziu: echilibrează electroliții și este esențial pentru hidratare - Fier: esențial pentru transportul oxigenului în celulele pielii - Cupru: parte esențială a sintezei colagenului.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician

*Ingredientul săptămânii la Salad Box*

Căpșuni -  pentru că sunt al patrulea fruct dintre toate cele existente ca şi capacitate antioxidantă (după mure, afine şi zmeură).  Antioxidanţii luptă împotriva îmbătrânirii celulare prin protejarea faţă de radicalii liberi. Poți citi și pe blog despre ele, aici, dar Vestea Grozavă este că din 2 IUNIE făsești din nou la Salad Box limonada de căpșuni, preferată de soare, de piele, de gust și de Instagram.

@Iuliaandrei ne prezintă opțiunea ei colorată de delicioasele căpșuni cu un caption de Healthy & delicious @saladbox.republiciioradea 🍉  

Image

#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.

Calculator nutrițional pentru poftele tale - alege din meniu și află ce mânânci