Idei de salate de vară și beneficii - aici și în vacanță!

 Publish date: 08 July 2019

title

Mergem în excursie puțin, pentru că avem ingredientele pentru asta. De la ceea ce punem în salate, la unde ne poartă gândul, toate se adună ca să ne distragă de la monoton. Și pentru că ne place să plecăm -  și o să vezi pe unde a ajuns și Salad Box - facem o listă cu motive pentru care să alegi salatele vara, câteva idei de salate care să te transporte pe alte meleaguri și câteva locații unde ne găsești în vacanța ta.

Salate de vară - în vacanță cu Salad Box

Știi deja că franciza Salad Box merge de la malul Mării Negre la malul Oceanului Pacific.

Image

Și de la ingrediente exotice, locale sau speciale, mergem la cele mediteraneene. Așa cum e noua supă rece Gazpacho despre care am vorbit aici. 

Să vedem care sunt motivele pentru care să ne alegi tot mai des acasă sau în vacanță și de ce salatele sunt ingredientul cheie al verii. 

1.     Pentru conţinutul în fibre 

Este greu de crezut că ceva ce nu poate fi digerat de corp, ne aduce atâtea beneficii! Aici vorbesc bineînțeles, de fibrele alimentare. Consumarea salatelor care sunt bogate în fibre pot scădea nivelul de colesterol şi pot preveni constipaţia sau chiar să o trateze în unele cazuri. Fibrele ajută organismul în cazul pierderii în greutate pentru că dau senzaţie crescută de saţietate şi astfel ne vom simţi mai plini după ce le consumăm.

         2. Pentru beneficiile fructelor şi a legumelor

 Mulţi experţi recomandă suplimentarea dietelor actuale cu fructe şi legume (în special cu legume cu frunze verzi sau legume colorate portocaliu). Dacă se consumă salate regulat, cel mai probabil vor exista nivele crescute de antioxidanţi în corp (vitamina C, vitamina E, acid folic, licopen, caroten), în special dacă salatele conţin legume crude. 

Image

Antioxidanţii sunt substanţe care luptă împotriva radicalilor liberi şi încetinesc îmbătrânirea celulară, astfel că vom fi tineri mai mult timp. În decursul anilor, crecetătorii au descoperit conxiunea dintre consumul a mai multor fructe şi legume şi scăderea riscului diferitelor afecţiuni, în special cancer.

 

3.     Pentru surse de proteine de calitate

Se recomandă ca fiecare salată să conţină cel puţin o sursă de proteine, aceste molecule având rolul de a susţine masa musculară, mai ales în cazul în care se practică şi exerciţiu fizic. Proteinele pe care le introducem în salată pot fi de origine animală (pui, peşte, curcan, vită, ou, brânză, iaurt) sau de origine vegetală (fasole, mazăre, linte, năut, ciuperci, soia).

Image

  

4.     Pentru grăsimi sănătoase

Dacă introducem în salată şi o sursă de grăsimi sănătoase, vom acoperi întregul panel de nutrienţi esenţiali organismului. Astfel că un dressing pe bază de iaurt de măsline va fi de folos. Alte surse de grăsimi sănătoase pe care le putem introduce în salată sunt: avocado, peştele gras, măsline, uleiuri vegetale (in, dovleac, avocado, struguri), nuci, migdale, caju, seminţe de floarea-soarelui, dovleac, in, chia, susan, mac etc.

Pretențios la mâncare, sau pur și simplu obișnuit cu dieta ta, suntem alături de tine în multe locații din lume: 

Ungaria, Marea Britanie, Irlanda, Algeria, Italia, Statele Unite, Bulgaria, Franța, Cehia, Olanda, Spania, Slovacia. 

Image

Mâncatul unei salate este foarte convenabil, poate fi făcut în drum spre serviciu, în oraş sau de ce nu, acasă.  Nu doar că sunt convenabil dar salatele sunt versatile, crocante şi distractiv de mâncat (o grămadă de texturi, culori şi arome). Majoritatea persoanelor preferă să facă acest lucru, chiar şi copii, care pot fi obişnuiţi de mici cu salatele, amestecate pe gustul lor, cu legume şi fructe. 

 

Ingredientul săptămânii la Salad Box*

 

Salata -  pare puțin cam evident, dar era timpul. După atâtea bloguri, articole și sute de mii de mese împreună, să spunem că de aici a început totul. De la faptul că nimic nu poate să înlocuiască proaspăta, sănătoasa și colorata SALATĂ. Cu un conținut foarte scăzut de calorii și aport de vitamina A, fier și alte atât de multe beneficii încât le putem combina la fel de mult cum o combinăm în rețete. Fără un gust aparent atunci când este singură, devine ingredientul crocant, răcoritor și de culoare de care au nevoie atât papilele noastre cât și ochii. Așa că da, alegem săptămâna aceasta SALATA. Alege-o și tu. Și caută-ne prin lume, pentru că francizații noștri sunt gata să te surprindă plăcut cu ceva proaspăt și bun. Food is life. Make it good.

 

Image

Pe @saladboxnewyork poți să te vezi și tu, dacă te etichetezi, sau poți vedea ce îți pregătește meniul de peste ocean. 

Mergi cu gândul la vacanța perfectă, cu pofta la salata preferată și cu liniștea că o salată este mereu o alegere bună!

#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.Calculator nutrițional pentru poftele tale - alege din meniu și află ce mânânci