Interviu: noile produse și meniul SaladBox - cum, de ce și unde se concep!

 Publish date: 18 September 2019

title

Meniul nostru, așa cum îl vedeți zi de zi și îl surprindeți în poze sau cum se schimbă câte puțin de la anotimp la anotimp, este munca unui departament întreg. 

Printre întrebările primite de la voi și la care am mai răspuns în blogul 5 ÎNTREBĂRI FRECVENTE DE LA VOI, PENTRU SALAD BOX pe care îl poți accesa în link, a fost și: Cum alegeți preparatele? 

Această întrebare dar și unele mai picante, precum Care este salată preferată a dieteticianului nostru sau cum s-a născut prima salată ce a purtat numele SaladBox, mai jos, într-un scurt interviu cu Doroteea Isai, parte din departamentul New Product Developement al Salad Box România și cu colaboratoarea noastră pe zona de nutriție, Iulia Hădărean.    

  Meniul Salad Box - în spatele cortinei

 

Editor Blog: Iulia, pentru tine, în calitate de consultant, ce este cel mai important pentru o rețetă?

Iulia Hădărean: ”Din punct de vedere nutrițional, cel mai important aspect aceste acela ca produsul să se preteze stilului de viață sănătos pe care îl încurajăm. Acest lucru presupune ca el să fie pregătit într-un mod optim, ingredientele alese să conțină toți nutrienții necesari și să fie benefic pentru cei ce îl vor consuma.”

Doroteea Isai ne spune cât durează să concepi o rețetă nouă pentru Salad Box și care este procesul creativ: 

D.I.: Acum procesul de creare a unei rețete noi, de la zero, s-a perfecționat mult. Avem un departament special în cadrul Salad Box care asta face. În departamentul NPD lucrurile sunt destul de bine organizate și știm exact ce pași trebuie să urmăm ca drumul de la ideea unui produs nou până ca acesta să ajungă la client să fie cât de minuțios se poate.

Primele retete de la Salad Box au avut un proces mai îndelungat de creație. Îmi amintesc cu nostalgie cum am stat săptămâni întregi în research pe tot ce am găsit la ora aceea pe “healthy food”. Nu a fost ușor să îmi asum decizia cu ce fel de salate și produse complementare să începem, unde să ne plasăm pe piață, cât de mult să riscăm cu combinațiile.

Dar acum uitându-mă în urmă cred că am ales combinația potrivită pentru acel moment.

Acum procesul creativ începe aproape de fiecare dată în urma unei nevoi a clientului. După identificarea nevoii urmează o perioadă de documentare, evaluare, testare și apoi optimizare. Partea mea preferată din munca departamentului de NPD e partea aceasta creativă.

 

E.B. : Care sunt sfaturile pe care le dai atunci când este vorba despre conceperea unui nou produs?

I.H.: ”Țin foarte mult la modul de preparare și anume produsele să fie cât se poate de proaspete și culese în plin sezon. În plus, îmi doresc mult ca produsele SaladBox să fie echilibrate din punct de vedere nutrițional (să aibă o cantitate optimă de carbohidrați, proteine și grăsimi), precum și o cantitate cât mai mare de vitamine și minerale. Sunt atentă și la conținutul caloric, astfel încât un produs nou să aibă o cantitate de calorii necesară mesei în care va fi consumat (de exemplu, dacă produsul se preteaza pentru prânz, va avea un conținut energetic mai mare decât cel pentru o gustare). 

E.B.: Doroteea, am aflat că departamentul de creație consultă un dietetician. Alegeți ingrediente de sezon și cum influențează trendurile din alimentația mondială rețetele și noile meniuri?

Pentru salate sezoniere se aleg ingrediente de sezon iar în vitrina cu ingrediente încercăm să punem cât de multe ingrediente proaspete și de la furnizori locali.

Și da, la fel ca sfaturile de la dietetician, trendurile cu siguranță influențează rețetele! Ne străduim să fim mereu în trend și să încurajăm clienții mai conservatori să încerce produse noi. 

Ca o reacție la aceste trenduri au apărut la noi în portofoliu Budincile de Chia sau Bolurile cu bază caldă (Nutrimixurile). 

Călătoriile ne ajută mult să înțelegem în ce direcție merge alimentația mondială și unde va fi România în viitor din acest punct de vedere. Noi suntem optimiști în ceea ce privește direcția spre care ne îndreptăm. 

E.B.: Care produs ți-a plăcut cel mai mult să îl faci, îl prepari și acasă și care produs e favoritul tău? 

D.I.: Noi acasă mâncăm aproape zilnic salate acasă. Așadar acestea sunt preferatele mele când vine vorba de concepere. 

Ne place mult să încercăm tot felul de combinații împreună cu cele trei fetițe ale noastre. 

Gusturile se schimbă și se educă, cred cu convingere asta! Dacă la început eram fanul unei salatale mai clasică așa cum e Caesarul, acum îmi place să mă joc cu ingredientele și să  încerc combinatii ca: rucola, rodie, sfeclă, brânză, ciuperci crude, semințe și dressing Italian.

E.B.: Iulia, ce ești întrebată cel mai des în legătură cu salatele și care e preferata ta?

I.H.: ”Cred ca cea mai frecventă întrebare pe care o primesc este dacă salatele ajută la scăderea în greutate. Răspunsul este da, dacă am grijă să îmi aleg ingredientele care mă vor ajuta în acest sens: carbohidrați integrali (crutoane, orez negru, quinoa etc.). Aceștia își vor elibera energia treptat pe parcursul zilei. Apoi, o sursă bună de proteină care îmi va oferi sațietate de durată (pui, vită, pește, ou sau brânză) și bineînțeles: o multitudine de legume.

Cât despre ce prefer,  fiecare produs are farmecul lui, fiecare se potrivește pentru o masă diferită sau un moment diferit din zi, dar produsul meu preferat va rămâne mereu salata Green Box (cu extra branza Halloumi).

 E.B.: Ce recomandați foștilor, actualilor și viitorilor clienți SaladBox?

I.H.: Aș puncta faptul că în realizarea unui nou produs este foarte important procesul de selectare al ingredientelor, se lucrează foarte mult cu producători locali și ei ne pot furniza produse alimentare culese în plin sezon. În acest sens sunt tare mândră și recomand salatele sezoniere care se vor găsi mereu pe rafturile Salad Box (salata de toamnă, iarnă, primăvară și vară).

 D.I.: Salatele sunt favoritele mele și cred că pot deveni și ale fiecăruia dintre cei care ne vizitează. Combinațiile sunt nelimitate și chiar dacă acum găsim salate peste tot, încă vă putem uimi la Salad Box, dacă sunteți dispuși să încercați combinații noi.

Aceste câteva cuvinte din spatele procesului creativ de concepere a unui meniu de franciză internațională sperăm că v-a arătat că grija este un ingredient principal la Salad Box. 

Acum ne găsești și la primul Fresh Center din Auchan. 

În Iulius Mall – Cluj Napoca la Auchan te așteaptă un fresh center by SaladBox, cu preparate delicioase, dar în primul rând sănătoase. Salate, supe creme, deserturi, băuturi, wraps! Totul proaspăt, totul natural - te așteaptă în zona Gastro, în Auchan Iulius Mall din 18 septembrie, la primul Fresh Center by Salad Box! 

Încarcă-te cu energie naturală, zi de zi.

#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.Gramaj ingrediente și valori nutriționale

Calculator nutrițional - alege din meniu și află ce mănânci