Dieta pentru SALĂ - începem antrenamentul de vară

 Publish date: 11 June 2019

title

Vorbeam în articolul anterior despre faptul că odată cu venirea verii, are loc un fenomen obișnuit. Ne dorim un corp ce să meargă bine cu orice.

Sălile de forță sunt mai pline. La fel ca în cazul rezoluțiilor după Anul Nou, se întâmplă asta deoarece începem să purtăm mai puține haine, soarele să ne încerce bine sistemul circulator și rezistența și plaja să ne cheme.

Așa că, după articolul de Ce mâncăm ca să slăbim, pe care îl poți accesa tot în blog, am cerut specialistului Iulia Hădărean, nutriționist-dietetician, câteva tips and tricks pentru voi, cei care ați introdus sala pe lista săptămânală de TO DO.

Felicitări și haideți, suntem cu voi!

Alimentație pentru sală

Image

Alimentarea organismului înainte de efortul fizic este obligatorie. Atât pentru femei, cât și pentru bărbați, alimentația înainte de efortul fizic presupune consumul unei cantități de carbohidrați pentru furnizarea de energie.

Ce să mănânci înainte de sală

Dacă efortul fizic se întâmplă în scurt timp (30minute) voi alege o variantă de carbohidrați cu eliberare rapidă: orez alb, paste albe, fructe.

Image

Dacă efortul fizic debutează în aproximativ 1 oră și este și mai lung ca durată, voi avea nevoie de carbohidrați cu eliberare lentă – carbohidrați complecși: pâine integrală, paste integrale, orez integral, legume.

Rolul mesei dinaintea antrenamentului este de a stimula metabolismul.  

De aceea, cine trece în extrema de a face sport pe stomacul gol, crezând mitul ce spune că poți slăbi mai repede, greșește. Da, cântarul va arăta bine, dar organismul tău va avea de suferit.

Alimentație după antrenament

După activitatea fizică, masa musculară are nevoie de refacere iar acest lucru se desfășoară optim în prezenta proteinelor. Așa că vom avea nevoie de o cantitate de carne (pui, pește, curcan, porc sau vită) sau proteine de origine vegetală (soia, fasole, mazăre, linte, năut, quinoa etc.)

Evită să dai curs poftelor, care sunt normale după efort. Dar a mânca imediat sau cât mai repede după antrenament este recomandat. Pentru că, dacă aștepți mai mult, capacitatea corpului de a transforma carbohidrații scade. Și în loc să contribuie la refacerea energiei, ceea ce mănânci va fi depus ca grăsime.

Așadar, alege ceva rapid, to go, ce te așteaptă după sală.

 

Salatele Nutrimix reprezintă o alegere colorată și perfect echilibrată pentru o masă după care nu te simți vinovat.

Flexibil ca și rețetă, propune combinații îndrăznețe de culori, texturi, temperaturi și metode de a găti. Și are la bază o formulă stabilă care asigură aportul de carbohidrați, proteine, vitamine și grăsimi sănătoase. Află mai multe despre Nutrimix în acest articol și comandă o porție pentru o masă sățioasă și gustoasă.  

Image

 

Sfatul nutriționistului despre dieta pentru sală:

”Este necesar să se evite alimentele cu timp îndelungat de digestie și cu încărcătură calorică mare (ex. Cartofi prajiti, snitele, chiftele etc.) chiar dacă ți le solicită corpul. În schimb, poți introduce saau menține cafeaua în dietă, pentru că în cazul practicării sportului, cafeina poate fi consumată cu aproximativ jumătate de oră înainte de exercițiul fizic și are efecte benefice, fiind unul dintre cei mai vechi stimulenți naturali folosiți de om.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician

*Ingredientul săptămânii la Salad Box*

Quinoa -  pentru că este încadrat pe lista superalimentelor și pentru că se încadrează perfect cu dieta pentru sală. Este și cel mai bogat în fibre din clasa cerealelor, având 2,5 mg de fibre la o cantitate de aproximativ 200 mg. Și l-am inclus și noi în salate pentru că este bogat în fibre și ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și pierderea în greutate.

Image

@saladboxnetherlands ne arată degustarea pregătită pentru membrii unei săli de forță. Pregătite cu atenție și bune nu doar pentru poftă, cutiile noastre te așteaptă în locații sau prin delivery!

#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.Calculator nutrițional pentru poftele tale - alege din meniu și află ce mânânci