De ce să aleg YOU+ VITAMINE?

YOU+ VITAMINE?

 Publish date: 07 December 2017

title

Auzim cu toții zi de zi faptul că trebuie să consumăm suficiente alimente care să ofere vitaminele necesare organismul nostru. Fără ele pielea nu mai este la fel de elastică, oasele atât de puternice, imunitatea atât de crescută, organele și sistemele funcționează la o rată scăzutǎ, suntem mai obosiți, puterea de concentrare este mai scăzută.

 

Ce putem face pentru a evita aceste consecințe asupra sănătății?

 

Putem alege salata YOU+ Vitamine. În mod special în perioada rece, când temperaturile sunt mai mici, imunitatea trebuie susținută printr-un aport crescut de vitamine. Chiar și starea de obosealǎ pe care o întâmpinǎm se poate ameliora printr-o alimentațe corectǎ.

 

Salata YOU+ Vitamine vine în întâmpinarea acestor probleme, aducând un aport semnificativ de vitamine, prin ingredientele pe care le conține: salată verde, halloumi, broccoli, măr, merișoare, mandarine, mozzarella perle și avocado.

 

VITAMINA

CANTITATE*

(%) din DZR pentru adulti

Vitamina A

6551UI

132%

Vitamina B2

0.2 mg

12%

Vitamina B9

50.4 mcg

13%

Vitamina B12

1 mcg

19%

Vitamina C

71.7mg

118%

Vitamina E

0.2mg

2%

Vitamina K

132.9mcg

222%

*Cantitatea vitaminelor regăsite într-o salată YOU+ Vitamine.

 

Ce sunt vitaminele - aceste “cărămizi” care ne susțin corpul?

 

O vitamină este un compus organic și un nutrient esențial pentru organismul nostru de care acesta are nevoie în diferite cantități pentru o funcționare optimă. Ele nu pot fi sintetizate de către organism de aceea trebuie aduse printr-o alimentație corectǎ. Cele 13 vitamine necesare unei funcționǎri optime sunt: vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E și K.

Vitaminele au diverse funcții biologice. Unele, cum ar fi vitamina D, acționează în ajutorul metabolismului mineralelor (foarte bună prietenă cu calciul, intervine în absorbția lui intenstinală), altele ajută la dezvoltarea țesuturilor (vitamina A), iar altele au proprietăți antioxidante (luptă împotriva radicalilor liberi – stresul oxidativ), cum ar fi vitamina E sau vitamina C.

 

Deficitul unei vitamine sau a mai multora reprezintă un aspect ce nu trebuie neglijat. Spre exemplu, carența de vitamina D provoacă demineralizarea osoasă și grăbește apariția osteoporozei. Lipsa vitaminei A produce tulburări de vedere, iar lipsa vitaminelor din complexul B pot avea consecințe nefaste asupra sistemului nervos.

 

Putem oare găsi alimente care să conțină toate aceste vitamine? Cu siguranță nu. În consecințǎ, e necesar să optǎm pentru diversitate alimentarǎ și să optăm întotdeauna pentru o dietǎ variatǎ care sǎ asigure cantitǎți optime de vitamine. 

 

La finalul unei zile friguroase, trage linie și verifică balanța “cărămizilor”, le-ai cuprins pe toate?

 

 

Sănătate, că-i mai bună decât toate!

 

 

 

 

Iulia Hădărean,

Nutriționist-Dietetician