Beneficiile carbohidraților naturali

năutul, fasolea, lintea

 Publish date: 03 January 2017

title

Este important de știut că aportul zilnic caloric provenit din carbohidrați este reprezentat de 50-60% din caloriile zilnice necesare, aceștia fiind o sursă principală de energie a organismului.

NĂUTUL, LINTEA, FASOLE ALBĂ, fac parte din categoria carbohidraților buni, benefici organismului, în principal datorită asimilării lente. Năutul, sursă excelentă de fibre și bogat în fitonutrienți având rol antioxidant; Lintea, (“un mic gigant nutrițional”) este o sursă foarte bună de fibre ce ajută la scăderea colesterolului; Fasolea, reprezintă o sursă de proteine fără grăsimi cu un conținut ridicat de magneziu.

Ce înseamnă carbohidrați buni?

Așa numiții carbohidrați buni, datorită faptului că se descompun mai lent în organism asigură un raport energetic constant și pe o perioadă mai lungă de timp. În plus, aceștia ajută la eliminarea toxinelor, scăderea nivelului de colesterol, menținerea greutății corporale etc.

Carbohidrații răi (ex: pastele făinoase, prăjituri, chipsuri, băuturile acidulate, etc) în schimb, produc descărcări mari de insulină în organism, consecință care poate duce la creșterea nivelului de colesterol în sânge, sporind riscul bolilor cardiovasculare și a diabetului.

În concluzie, carbohidrații joacă un rol important într-o alimentație sănătoasa, excluderea totală a acestora din alimentație este o greseală, trebuie doar să știm să îi alegem pe cei benefici.