La Salad Box se mănâncă colorat. Așa ne place. Așa știm noi că e bine. Facem loc în vitrina de legume celor mai zemoase variante locale, dar și legumelor și fructelor mai exotice, dacă vin cu argumente nutritive serioase. Orice de dragul gustului și al sănătății.
Suntem, deci, primitori cu ingredientele care cresc direct din pământ sau în pomi. Când vine vorba, însă, de cele aurii/maronii, pe care le găsești de obicei preparate în baie de ulei (Atenție: nu la noi, ci la alte concepte de food), cu acestea suntem super selectivi și le trecem prin nenumărate preselecții înainte de a le primi pe scena Salad Box… mai ceva ca la „Vocea României”. Totuși, sunt câteva vedete care ne-au convins și știm că v-au convins și pe voi: Crispy-ul preparat în cuptor, puiul marinat, cipsurile din lipie… în mare, ingredientele rumenite în cuptorul Salad Box. Dintre toate, reflectorul rămâne îndreptat pe falafel toamna aceasta.
Chiar dacă nu se bucură (încă) de popularitatea care i s-ar cuveni, falafelul ne-a convins nu doar pentru că este crocant și delicios, dar mai ales datorită beneficiilor importante pentru sănătate. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, perfectă pentru cei care caută alternative sănătoase la carne. În plus, falafelul este bogat în fibre, contribuind la o digestie sănătoasă și la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp. Iar datorită ingredientelor precum năutul și condimentele naturale, falafelul furnizează vitamine și minerale esențiale care îți susțin energia pe tot parcursul zilei.
Fiind atât de bun și sănătos, acest falafel nu e de mirare că echipa Salad Box nu a mai avut liniște până nu am găsit ingredientele perfecte cu care să îl potrivească. Zicem PERFECTE pentru că exact așa e noua Falafel Salad pe care o găsiți toamna aceasta în meniul nostru. Conține:
Salată
Spanac
Castraveți
Roșii cherry
Morcovi
Quinoa
Avocado
Falafel
O explozie de nutrienți și gusturi demențiale, care să îi mențină plini de energie pe toți veganii… și nu doar pe ei. 😉
Vino să o încerci astăzi și lasă-te cucerit de gustul toamnei!
Refresh Campaign 2024
O dată la ceva vreme e firesc să luăm totul de la capăt. În cazul nostru: salatele.
O parte din noi e mereu în căutarea gamelor noi de produse: plate-uri, wrap-uri, broth-uri și deserturi; dar singura de care ne legăm identitatea e salata. Pe “Hall of Fame” sunt epicele Green Box, Caesar și Most Wanted; alături de care urmează să lansăm două salate noi: Greek Avocado Salad și Pasta Chicken Salad.
GREEK AVOCADO SALAD vine ca un răspuns la veșnica întrebare “Ce aveți pentru vegetarieni?”. Este o opțiune fără ingrediente de origine animală, delicioasă și nutritivă.
PASTA CHICKEN SALAD e ca un semn de exclamare la finalul frazei “E ok să mănânci carbohidrați”. Credem într-o dietă echilibrată care cuprinde toți macronutrienții în proporții sănătoase și vrem ca meniul nostru să reflecte acest principiu. E un produs senzațional și extrem de hrănitor.
Cu aceste două viitoare vedete împrospătăm portofoliului de salate, dar totodată și întregului aspect al meniului. Fiți pregătiți pentru o doză nouă de energie și vibe electric. Mergem în ritmul întregii naturi și începem primăvara apăsând butonul REFRESH.
Iarna la Salad Box
Iarna la Salad Box se anunță EXTRAordinară! Din tot ce avem mai bun, adăugăm un pic EXTRA, pentru că oamenii noștri merită și pentru că nu ne putem abține!
EXTRA-crispy! Vestea bună e că introducem un nou produs: vedeta iernii va fi bolul cu cartofi dulci copți, pui crispy, castraveți proaspeți și double cream. Nu, nu e o salată, e modul nostru de a spune că mâncatul sănătos nu e restrictiv și că orice preferință alimentară (inclusiv cartofii “prăjiți”) poate fi reinterpretată într-o manieră prietenoasă cu nutriția. Noul Crispy Bowl e pe lista argumentelor care te conving că nu trebuie neaparat să îți placă salatele, ca să îți placă la Salad Box. Totuși, dacă ești unul dintre cei care adoră salata și o consideră o masă ideală, mai avem o veste bună:
EXTRA-salad! Iarna aceasta, la fiecare 5 salate achizionate, primești una la alegere din partea noastră. Așa că, sună-ți prietenii și haideți cu gașca la Salad Box! Sau poate preferi mesele servite în tihna și solitudine, situație în care, te vei bucura singur (dar pe deplin) de salata din partea noastră. Indiferent de scenariul preferat, păstrează aproape cardul 5+1 pe care îl găsești în restaurantele Salad Box și ajută-ne să îți oferim o salată din partea casei.
Abordăm noul sezon cu EXTRA-energie și entuziasm și suntem bucuroși să împărtășim aceast vibe cu întreaga comunitate Salad Box. Faptul că vă avem aproape, e EXTRA-ul nostru favorit!
Choose your protein!
Niciodată libertatea de a alege nu a fost mai în vogă. Că o fi de bine sau de rău, posibil să depindă de context… dar la Salad Box: e de bine! Toamna Salad Box e democratică și urlă prin toți porii: ai dreptul de a alege!!!!
Dar dacă e să fim foarte sinceri, nu urlă, ci vorbește frumos. Invită. După o vară caldă și delicioasă, ne invită să ne întoarcem către noi și să alegem dacă vrem să ne oferim obiceiuri bune, dacă ne place sportul intens sau cel mai domol, dacă suntem oameni ai proteinei vegetale sau o preferăm pe cea animală, dacă “Plate” sau “Salată”, ș.a.m.d
Indiferent de răspuns, în această toamnă Salad Box întinde o masă mare la care încape toată lumea - toate gusturile. Iar în capul mesei, așezăm la loc de cinste cel mai versatil Plate: CHOOSE YOUR PROTEIN PLATE. În ediție limitată, un plate predefinit rebel, pe sfert customizabil. Am adunat pe o singură farfurie toate aromele senzaționale ale toamnei:
iar la final adăugăm proteina ta preferată. Pui Marinat, Vită, Pui Crispy, Falafel - e alegere ta. Sună bine, nu-i așa?
Toamna asta fă-ți de cap și fă-ti pe plac cu “Choose your own protein Plate”.
Dulciurile și dieta sănătoasă: prieteni sau dușmani?
Campania de vara Salad Box, 2023
Ne tot repetăm aici pe blog, dar vrem să fie clar că nutriția, mâncatul sănătos și (mai important) trăitul sănătos, nu vin la pachet cu shaming and blaming. De acord? Dacă răspunzi cu nu, noi te invităm frumos și elegant să îți iei o clipă de răgaz și poate să migrezi din locul în care ești către unul mai bun. Bun pentru tine - vrem să zicem.
S-a tot auzit de raportul 80% - 20%. E bine și suficient să mănânci “corect” 80% din timp și poți să “o dai în bară” sau să “îți faci de cap” cu restul de 20% din dietă. Asta pentru că vrem să trăim, nu doar să existăm. Cu 80-20% vei avea rezultate foarte bune și te vei bucura de un stil de viață sănătos și sustenabil.
Acum că am clarificat cum stă treaba cu “excepțiile”, hai să vedem unde încadrăm noi irezistibilele și delicioasele deserturi? Surpriză! Noi credem că oriunde… adică depinde de deserturi, dar: susținem ideea că dulciurile pot face parte dintr-o dietă sănătoasă. Ei bine, astăzi vom explora această teorie aparent nebunească și vă vom dezvălui variantele de desert care nu numai că sunt delicioase, ci și prietenoase cu nutriția și sănătatea ta.
Desertul - o bucurie a vieții!
Mulți dintre noi consideră desertul ca pe o mică răsplată dulce, un răsfăț. Cine suntem noi să ne privăm trupul de acest mic delir senzațional? Viața ar fi mult mai tristă fără deserturi delicioase și aromate, iar o viață sănătoasă nu trebuie să fie tristă. Din contră!
Mitul dietelor restrictive:
Să fim sinceri, o dietă strictă și restrictivă poate deveni rapid plictisitoare și nefericită. Renunțarea totală la dulciuri poate genera sentimente de privare și, în cele din urmă, chiar să ducă la poftă excesivă și episoade de supraalimentare. De ce să nu găsim o soluție de mijloc?
Îmbrățișarea dulciurilor sănătoase:
Da, ai auzit bine! Există variante sănătoase pentru desert care pot să satisfacă pofta de dulce și în același timp să ofere beneficii pentru sănătate. De ce să nu înlocuim ingrediente nesănătoase cu altele mai nutritive și să ne bucurăm în continuare de deserturi delicioase? Dacă ești în căutarea unei astfel alternative, încearcă combinația de fructe proaspete și iaurt. Smoothie-ul de banane sau căpșuni, însoțit de un iaurt grecesc cremos, este o opțiune perfectă. Nu numai că vei obține dulceața dorită, dar vei beneficia și de vitamine, fibre și proteine.
Dacă sună tentant, dar complicat… pentru că nu ai ingredientele acasă sau nu ai timp pentru asta acum, avem cea mai bună veste pentru tine:
Vara aceasta la Salad Box poți să te bucuri de două deserturi noi (Yogo și Fraga) parte din gama You deserve something sweet. Dacă ai aplicația Salad Box, te invităm să găsești voucherele făcute special pentru tine, pentru a savura deserturile noastre delicioase și sănătoase. Iar dacă nu o ai descărcată încă, găsești aici linkul spre ea: Aplicația mobilă Salad Box Descarcă-o și vei putea descoperi beneficii precum prețuri exclusive, reduceri sau chiar mese gratuite prin voucherele personalizate din aplicație.
Pentru a afla mai multe despre variantele de dulciuri sănătoase de la Salad Box te invităm să vezi noile produse introduse în Campania de Vară 2023
Fazan cu diete
Am putea juca Fazan cu denumirile zecilor de diete care circulă pe net în ultima vreme. Paleo, Keto, Dukan, DASH, Metabolic… Noi nu ne vom asocia niciodată cu una anume. Avem siguranța că tu alegi ce e mai bine pentru tine. În schimb, luăm în serios provocarea de a-ți face viața mai ușoară și a ne asigura că la Salad Box găsești mereu ce ai nevoie pentru a mânca sănătos și a respecta principiile dietei pe care o preferi.
Acum că poziția noastră e clară, ne permitem (totuși) să facem o afirmație: deși se contrazic în multe aspecte, toate dietele convin că aportul ridicat de legume proaspete e crucial. Nu e așa? Noi am tras această concluzie… dar dacă cumva greșim, scrie-ne rapid și promitem să ștergem articolul acesta 😉
Evident, concluzia nu ne aparține. E un principiu bine documentat, iar dacă vreunul dintre noi are nevoie de argumente, lăsăm o listă mai jos: de ce e important să consumi muuuulte legume proaspete?
PENTRU UN SISTEM IMUNITAR PUTERNIC 💪
Nu este un secret că ceea ce mănânci îți afectează sistemul imunitar. Vitamina C este un nutrient cheie pentru menținerea acestuia. Ești surprins să afli că broccoli și ardeiul gras conțin mai multă vitamina C decât o portocală? Sincer, și noi am fost când am aflat🤫
E o adevărată farmacie într-un frigider plin cu legume, dar despre asta vom scrie mai detaliat într-un alt articol.
PENTRU ❤
Unul dintre elementele semnificative care contribuie la bolile de inimă este alimentația. O dietă echilibrată acordă prioritate unei multitudini de alimente naturale, bogate în nutrienți, pe bază de plante, care promovează sănătatea inimii. Cerealele integrale, fructele, legumele, leguminoasele, nucile, semințele etc., toate au proprietăți excelente pentru sănătatea ta.
PENTRU O 🧠 ASCUȚITĂ🔪
Nu ai de ales: dacă îți dorești o minte ascuțită, trebuie să o hrănești ca atare. Iar dacă o ai deja, știi că legumele sunt indispensabile. Legumele cu frunze verzi, fac parte din dieta MIND, care a fost concepută de cercetători pentru a ajuta la reducerea riscului de boală Alzheimer și demență. Antioxidanții și acidul folic pe care îi furnizează sunt nutrienți cheie pentru creierul tău.
În mod intenționat, nu am trecut în lista avantajelor pierderea în greutate sau faptul că aportul ridicat de legume te ajută să te menții.
Noi credem că lucrurile acestea sunt mai de grabă consecințele unui stil de viață sănătos, decât scopul pentru care îl alegem. E logic: sunt alimente cu volum mare, valoare calorica mică și densitate nutrițională imensă. Te fac să te simți “plin”, fără un surplus caloric prea mare. Dacă dorești să scazi în greutate, e super-important să mănânci minim 800 gr de legume/zi.
Sună provocator? O salată de la Salad Box conține (în medie) 300 gr legume, 2 roșii la micul dejun pot cântări 150 gr. Dacă prioritizezi corect, 800 gr de legume pe zi e un target decent😉.
În final, avem un pont pentru tine: dacă accepți provocarea și încerci de azi să crești aportul de legume în dieta ta, dă o fugă până la Salad Box sau comandă prin aplicație noua Sweet Spring Salad. E o nebunie de salată vegetariană cu ridichi marinate și legume combinate într-un mare fel.
P.S. Nicio altă salată nu a primit atât de multe feedback-uri pozitive de la voi în primele zile după lansare #numazic
Click & Collect in aplicatia mobila Salad Box
Toți cei care găsiți plăcere în a sta minute în șir la rând până comandați o salată, mâna sus! Pentru toți ceilalți avem o veste grozavă: am lansat funcția Click&Collect în aplicație!!!Ce înseamnă asta? Păi, e foarte tare: acum poți comanda salate, plate-uri, supe, deserturi și toate bunătățile direct din aplicația Salad Box și să le ridici din locație. Iar asta nu e tot, fii atent, când folosești funcția Click&Collect poți să:
🔥afli care e cel mai apropiat restaurant Salad Box
🔥aduni puncte la fiecare comandă
🔥urmărești comanda în timp real
🔥scapi de timpul în care stai la rând
🔥te bucuri de oferte valabile exclusiv la comanda prin aplicație.
Dacă îți dorești să mănânci sănătos (și dat fiind faptul că ai ajuns la ultimul alineat al acestui blog, e clar că îți dorești) și să fii rapid și operativ, ne vedem în aplicație!
P.S. Nu uita să adaugi în coșul de cumpărături meniul gratuit pe care îl oferim săptămâna aceasta: Chicken Hummus Bowl & Aqua Box.
New Year, same old me… but with better habits!
Acum - că s-a încheiat marea revoluție a părerilor pro și contra rezoluțiilor de început de an, ne bucurăm să ne așezăm la o poveste cu cei care prioritizează sănătatea (din ianuarie sau dinainte). Noi apreciem începuturile, și nu ratăm nicio ocazie să dăm refresh la obiceiurile bune. Așa se face că ne-am așezat la un brainstorming de cod roșu și am întocmit o listă beton a obiceiurilor care au trecut testul și le ducem cu noi în 2023.
Să intre vedetele:
TIMP PETRECUT ÎN NATURĂ🌲
CARDIO 🏃🏽♂️
HIDRATARE 🧂💦
LUMINA NATURALĂ☀️
8H DE SOMN🛌
PLIMBĂRI ZILNICE ÎN AER LIBER 🚶🏾♀️
GÂNDURI POZITIVE💡
ANTRENAMENT CU GREUTĂȚI 🏋️♀️
ALIMENTE NEPROCESATE🍳
DIETĂ BOGATĂ ÎN PROTEINE🥩
FRUCTE ȘI LEGUME🥦🍇
Simplu, dar nu ușor. Totuși, cu puțină determinare și multă consecvență, o mână de prieteni potriviți alături și măcar un Salad Box în proximitate, luăm lista de mai sus și facem din 2023 cel mai sănătos an!
Iar dacă lista noastră e incompletă, ar fi grozav să ne scrii. Promitem să adăugăm orice obicei bun care a rămas ne-nominalizat.
Go! Go! Go! Sandwich!
Campania de iarnă
Am depășit de mult (sperăm) faza dietelor cu varză, a “nu mânca după ora 6” sau a “renunță la pâine dacă vrei să slăbești”. Acum știm mai bine. Ne e clar că sănătatea se protejează prin echilibru, nu prin soluții radicale; că e mai important să fim puternici, decât skinny și că dacă e să slăbim, o facem prin consecvență în obiceiuri sănătoase, nu prin înfometare.
Am asistat de-a lungul anilor la revoluția conceptului de fat-loss și am învățat să ne sărbătorim trupul și toate chestiile minunate pe care le face. Îl sărbătorim oferindu-i mâncare care îi face bine, și alte mici excepții - fără vină, cu bucurie.
O prea lungă vreme (înainte să știm mai bine) carbohidrații au fost puși pe lista neagră a nutrienților. Am convenit că se cuvine să salvăm reputația lor și să ne adresăm direct poftelor și sănătății tale cu un produs nou, dar așteptat de multă vreme: Sandwich-urile Salad Box: GO Sandwich!
Am ales o variantă cât mai sănătoasă de pâine și am umplut-o până la refuz cu cele mai nutritive ingrediente la care ne-am putut gândi. După un proces lung, îți propunem următoarele variante:
Go Chicken Sandwich
Ciabatta neagră
Pui marinat
Double cream
Baby spanac
Roșii
Go Cheesy Sandwich
Ciabatta neagră
Pesto
Mozarella
Roșii
Baby spanac
Go Tuna Sandwich
Panini Grilled
Pastă de ton (ton, porumb, double cream)
Baby spanac
Go Falafel Sandwich
Panini Grilled
Hummus
Falafel
Cartofi dulci copți
Zucchini noodles
Jalapen
Te așteptăm în restaurantele* Salad Box să încerci varianta vegană sau clasică a noilor sandwich-uri. Sau mai bine: încearcă-le pe toate!!! Iar dacă ești pe fugă zilele acestea, le-am numit “GO” cu un motiv: sunt perfecte de mâncat on-the-go, când alergi între magazine sau stai până târziu la birou. Poate ești un spirit rebel care se pregătește de sărbători stând în liniște pe vreun traseu montan sau în iureș pe pârtie… cu atât mai bine: noi ne asigurăm că primești nutrienții necesari să rămâi puternic până la finalul zilei.
“The mountains are calling and you must (SANDWICH) GO.”
*produsul e disponibil doar în anumite restaurante Salad Box.
Hummus Bowls la Salad Box
Toamna noastră e puternică… și oamenii noștri de asemenea. Sunteți cei care ați înțeles că niciun antrenament sau obicei bun nu anulează alimentația nesănătoasă. Știți deja că dintre toți macro-nutritenții, de departe cel mai provocator și important e să asigurăm aportul necesar de PROTEINE.
Dar ce înseamnă “aportul necesar”? Pentru o persoană care cântărește 50 kg, se recomandă să manânce cel puțin 80 grame de proteine pe zi. O persoana care cântărește 80 kg, are nevoie de cel puțin 130 gr proteine/zi.
Majoritatea dintre noi nu avem nici măcar 50 grame în meniul zilnic.
Dacă vrei să calculezi necesarul tău de proteine, folosește formula 1,6/2,2 x câte kilograme cântărești. (1,6 - dacă dorești doar să menții masa musculară actuală, 2,2 dacă dorești să crești)
Ești pe aproape? Dacă nu, iată câteva variante simple prin care poți crește aportul zilnic de proteine:
Prep protein ahead. Asigură-te că ai mereu în frigider piept de pui(sau altă sursă de proteine) gătit. Fii cu un pas înaintea foamei!
Plusează de la micul dejun. Alege să mânânci omletă, ton, un wrap cu pui sau alte variante 💪 pentru a începe ziua cu un + de proteine.
Mărește porția de carne, falafel, năut sau orice alte proteine pentru care optezi.
Ține aproape gustările proteice. Skyr, budincă proteică, cottage, batoane de proteine
Când alegi sursa de proteine, optează pentru variante cu puțină grăsime, (acestea sunt mai dense în proteine). Pipet de pui, ton, cottage, albuș de ou.
E simplu, dar nu neaparat ușor. Dacă ai nevoie de un boost proteic, poți oricând să comanzi un Hummus Bowl!!! E un produs pe care l-am gândit special pentru cei care doresc să crească aportul proteic. Lăsăm cifrele să vorbească în locul nostru:
Falafel Hummus Bowl - 49 grame proteine
Chicken Hummus Bowl - 32 grame proteine
Halloumi Hummus Bowl- 49 grame proteine
Te așteptăm în locațiile Salad Box sau pe platforma delivery să încerci Hummus Bowls și să convenim iar asupra faptului că mâncarea sănătoasă poate fi și foarte delicioasă.
Stay strong 💪
COOL has never been so TASTY
Campania de iarnă
Am pus pe iarnă energia, vibe-ul electric și toata îndrăzneala. Le ținem la rece în timp ce pornim cuptoarele și plitele Salad Box pentru produse noi. Ne liniștim cromatic, dar nu senzorial. Dăm drumul campanie de iarnă ALB-NEGRU. Fără lumânări și pături pufoase iarna aceasta: ieșim afară - pe pârtie! 🏂Să scârțâie gheața și să sfârâie supele, Plate-urile si noile produse fierbinți. 🔥🔥🔥
Cu toată viteza înainte la Giveaway-uri, promoții în APP și produse bune de luat pe munte și devorat în grabă… sau în tihnă.
Suntem tonici și gata să explorăm gusturi noi, dar punem totodată la loc de cinste tradiția. Acestea fiind spuse, invităm pe scenă salatele de iarnă care au făcut senzație anul trecut: Crispy Caesar Salad și Winter Salad. Sunt pline de vitamine și proteine precum sacul lui Moș Crăciun de cadouri. Dacă vrei să nu îți facem poftă, oprește-te din citit, pentru că urmează să îți amintim ce ingrediente conțin:
Crispy Caesar Salad
Salată🥬
Pui Crispy🍗
Ou🥚
Mozzarella🧀
Castravete🥒
Merișoare
Tortilla Chips
Dressing 😋
Winter Salad❄️
Salată🥬
Pui marinat🍗
Brânză double cream🧀
Castravete 🥒
Ananas🍍
Porumb🌽
Merișoare
Dressing la alegere 😋
Te așteptăm la Salad Box să încerci una dintre aceste variante Limited Edition!*
*Aceste produse pot fi comandate doar la anumite restaurante Salad Box.
❄️COOL has never been so TASTY❄️
Powerfall
Toamna Salad Box nu are nimic melancolic. E puternică, electrică, îndrăzneață și gata să sărbătorească alături de tine noul început. Indiferent că e vorba despre facultate, școală sau doar un nou sezon, le celebrăm pe toate în felul nostru: cu promoții speciale și gusturi vibrante.
Dacă ești aici, știm deja că vei rămâne pasionat de obiceiuri ce vin la pachet cu starea ta de bine… iar faptul că suntem pe punctul de a lansa o sumedenie de variante sănătoase pentru a-ți satisface pofta de “comfort food”, îți ridică instant nivelul de entuziasm.
Fii cu ochii în patru! Aruncă din când în când (sau zilnic 😉) o privire în APP Salad Box, ca nu cumva să pierzi ofertele tari pe care ți le-am pregătit.
Toarnă cel mai aromat ceai din istoria omeniriii și fii pe fază: la noi plouă cu entuziasm toamna asta.
Gusturi vibrante
Toamna Salad Box continuă cu cele mai electrice gusturi și oferte. Chiar dacă avem și noi tradițiile noastre și nu lăsăm sezonul să treacă fără supa cremă de dovleac, nu e urmă de monotonie când spui Pumpkin Soup! Anul acesta îi dăm un touch nou cu două ingrediente pe care tu le alegi după propriul gust și personalitate pentru a obține o gustare sățioasă și senzațională.
Desigur, va fi și foarte sănătoasă având în vedere că dovleacul conține potasiu, vitamina C, betacaroten, fibre, magneziu, antioxidanți și alte bunătăți. Iar dacă te întrebi în ce fel te ajută toate astea, îți lăsăm o listă mai jos.⬇️
Întărește sistemul imunitar
Reglează tensiunea arterială
Reduce riscul de apariție a diabetului
Ajută la îmbunătățirea vederii
Stimulează pierderea în greutate
Previne apariția bolilor cardiovasculare
Îmbunătățește calitatea somnului
Ajută digestia
Îmbrăcăm la rândul lor Salatele, Plate-urile și Nutrimixurile Salad Box în gustul electric de toamnă al noului dressing cu ardei copt. Curios? Te așteptăm cu voucherul din APP în locație să îl încerci gratuit în perioda 26-30 septembrie.
Stay strong💪
Mituri despre salată, dar și despre sănătate
Câte idei despre câte diete ai auzit în ultima săptămână? Sau câte noi descoperiri s-au făcut care contrazic ceva ce știai deja? A mânca sănătos nu e mereu egal cu a mânca puțin sau doar salată, a avea poftă de ceva nu înseamnă mereu să alegi un desert și a fi sănătos nu se rezumă la a păstra aceeași alimentație tot anul .
Vedem câteva mituri despre salată mai ales, alături de sfaturi și idei pentru perioadele care ne pun la încercare, ca cele aglomerate sau de schimbare de anotimp.
Mituri despre salată pe care le credeai
Vorbeam în alb blog dedicat mâncării fast food și renumelui negativ pe care îl are, despre faptul că studiile contrazic această umbră de negativitate. Într-un studiu publicat de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din SUA, un adult consumă în medie 11.3% din doza recomandată de calorii prin mâncare fast food.
Nu sună deloc îngrijorător. Pentru că toate companiile au început să refacă meniuri, incluzând mai multe opțiuni sănătoase. Așa cum ne-am dorit și noi când am început SaladBox.
Alte mituri, despre salată:
Dressing STOP - pentru că se spune că sunt pline de grăsimi, așa că renunți la el și odată cu asta renunți la gustul delicios pe care îl întregesc.
Adevărul: Studii făcute de Ohio State University au arătat că a mânca salată proaspătă cu puțină grăsime ajută de fapt corpul să asimileze antioxidanții mai repede și mai bine. Mai ales licopenul din roșii betacarotenul din morcovi și luteina din frunzele de salată. Fără ceva grăsimi, corpul nostru nu ar putea să absoarbă la fel de mulți antioxidanți. Așa că nu renunța la favoritul tău.
Salatele conțin puține calorii - și de aceea sunt alese în diete. Un mit pentru că așa cum unele lucruri pot avea reputații negative, așa unele reputații pozitive pot să producă un efect invers. Cum? Dacă mănânci salate pentru că ai încredere că ajută la slăbire, dar salata este gândită ca să fie delicioasă ca masă, atunci e ca și cum ai luat o masă cu orice alt fel de mâncare. Nu toate salatele sunt gândite pentru diete, iar calificativul de ”ușoară” nu se aplică fiecărei salate, deși toate sunt sănătoase.
Vezi mai jos calculatorul nutrițional și gramajul ingredientelor din preparatele SaladBox.
Salatele pre-preparate au mai puțini nutrienți - sau cum se spune că odată ce ingredientele au stat, au și pierdut valoarea în energie sau nutrienți. Ei bine, adevărul este că toate legumele și fructele pierd din vitaminele solubile în apă imediat ce sunt culese. Dar cum nu sunt singurele componente din salată care sunt recomandate pentru tine, și majoritatea salatelor conțin minerale, antioxidanți, fibre și apă, rămân alegerea cea mai apropiată de natură.
Verde e natural și cel mai bun pentru tine - salată green, stil de viață verde, case verzi, mașini green. Verde are o reputație foarte bună, dar uneori pe nedrept privează alte culori de aceeași atenție. Faptul că mănânci doar verde nu garantează cu nimic un stil de viață mai sănătos.
Toate legumele oferă ceva ce ne este necesar. Antioxidanți puternici ca Antocianinele se găsesc în roșul ridichilor, în legumele mov, ca vinetele, sau în roșii.
Așadar curcubeul legumelor poate rămâne și inspirația ta.
Dacă adaug bacon e ca și cum mănânc un burger - este un mit foarte întâlnit, acela că orice nu este carne uscată nu ajută. Dar chiar dacă baconul nu va câștiga prea curând premii la categoria dietă, trebuie să știți că o feliuță de bacon are aceeași cantitate de grăsimi ca 2 lingurițe de feta sau sâmburi de semințe. Așa că poți să completezi salata cu bacon atâta timp cât complementar alegi castraveți și renunți la crutoane.
Sfatul nutriționistului:
”Doar o alimentaţie diversă ne poate aduce toată paleta de nutrienţi de care avem nevoie. Celulele cuprind în structura lor proteine şi lipide iar combustibilul principal al organismului este glucoza din carbohidraţii alimentari. Funcţionarea sistemelor biologice necesită, în plus, componente precum calciu (sistemul osos), fier (circulaţia sângelui), aminoacizi (sistemul muscular, imunitar), grăsimi (sistemul nervos şi endocrin), sodiu şi potasiu (echilbrele fizico-chimice), magneziu, iod, vitamine. Numeroase alte efecte benefice metabolice, digestive sau protectoare se obţin din fibre, probiotice, antioxidanţi şi fitonutrienţi.” Dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriționist
Ingredientul săptămânii la Salad Box
Ceapa roșie - pentru Antocianinele de care vorbeam mai sus, pentru că este cea mai bogată în vitaminele A, B și C. Merge foarte bine la orice fel de salată, dar merge bine și la orice fel de dietă, pentru că e bogată în săruri minerale ca: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc și fier, acid folic și biotină. Utile când te gândești că au caracter antibiotic și diuretic.
Așa că alegeți acest dezinfectant natural pentru mesele voastre și combinația ideală.
@tebendina ne-a etichetat într-o minunată postare ce ne face să regretăm trecerea toamnei.
Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Toate modurile în care SaladBox se potrivește cu tine!
A fost vară, tu ai plecat în vacanțe, am mers și noi în Franța.
Tu ai poftă de ceva ușor și to go pentru că au început cursurile, noi avem ambalajele potrivite pentru asta.
Și odată cu tot mai mulți oameni, cu finalul de an care ne așteaptă și cu ocaziile pe care le aduce toamna, se înmulțesc evenimentele. De lansare, de învățare, de celebrare, evenimente unde totul ar merge mai bine, cu ceva bun.
Vorbim despre locurile, evenimentele și ocaziile unde o comandă la SaladBox te ajută cu partea de food, ca tu să te concentrezi la partea de #mood.
Evenimente unde Salad Box ți se potrivește
Conferințe - de-a lungul timpului, sigur am fost pe gustul tău la cel puțin o conferință. Fiind o soluție rapidă, destul de variată să mulțumească mai multe gusturi și fără riscul răcirii mâncării, am ascultat în pauze multe Mmmm, după ce spectatorii au ascultat de exemplu discursuri despre Motivare la TedX Cluj.
Lansări - pentru că orice ocazie când se țin discursuri merge mai bine și mai pe gustul audienței dacă se servește și ceva mâncare. Iar pachetele noastre de mâncare rapidă pun un zâmbet pe buzele oricui.
Evenimente la grădi sau la școală, pentru copii - fie că este vorba de o zi mai relaxată, de o serbare sau o sedință cu părinții care se extinde, pentru organizarea orelor de discuții poți include și un moment de reîncărcare. Mai ales că toate ingredientele colorate SaladBox pot deveni și obiect de studiu prin joacă.
Tabere - pentru că nu de mult am încheiat Tabăra de Sănătate, eveniment anual dedicat discuțiilor despre Sănătate pentru Copiii Supraponderali. Am vorbit cu cei mici și cu cei care au griji ca ei să se bucure de copilărie fără complicații, dar cu la fel de multă poftă.
Petreceri la birou - fie că e vorba de Game night, Office party de iarnă sau de Halloween. Tematic sau nu, o comandă care ajunge atunci când vrei și rezolvă partea de logistică cea mai delicioasă va fi apreciată. Ca voi să vă concentrați doar la tematica petreceriii sau să avețu mereu la dispoziție un Heathy Corner.
Evenimente în colaborare - prin care vrei să subliniezi caracterul sănătos sau legăturile dintre actiivtatea afacerii tale și mâncarea sănătoasă. Așa cum alături de World Class am fost pauza delicioasă dintre exerciții.
Acestea sunt ideile noastre pentru următorul tău eveniment. Comenzile se onorează rapid, ne adaptăm cerințelor tale și suntem pe gustul tuturor.
De ce să încerci comanda de la Salad Box la următorul eveniment:
Pentru că avem varietatea de care ai nevoie ca lucrurile să meargă bine, repede și delicios
2. Pentru că ambalajele noastre sunt românești și pun accent deosebit pe produsele prietenoase cu mediul înconjurător, se folosește doar carton și hârtie biodegradabilă, în acest sens dispunând de certificările instituțiilor abilitate pe acest segment.
3. Pentru că avem tot meniul necesar de la supe la desert și răcoritoare, și pentru toate categoriile de vârstă sau dietă.
Cum ne contactezi pentru evenimentul tău?
Primim adesea solicitări pe pagina de Facebook sau pe site pentru participarea la diferite evenimente sau colaborarea cu diferiți producători locali.
Noi transmitem departamentului responsabil de marketing aceste solicitări.
Poți să ne scrii și tu pentru comenzi mari la evenimente sau pentru sponsorizări pe adresa advertising@saladbox.ro.
Ne vedem cu următoarea ocazie de bun, fun și fast.
Dieta studenților: de acasă, de ajutor și de evitat
Se vede în jur că e toamnă, după mulțimea de frunze și mulțimea de studenți, și ei câtă frunză și iarbă. Mai ales în centrele universitare din țară, semnele de toamnă includ și acest element, al forfotei tinerilor care se întorc la școală. Și se mai întorc la cămine, la cozile din zonele de food court și la un stil de viață pe repede înainte.
Azi vorbim despre câteva elemente din dieta vieții de student, ce o determină și de ce uneori e nocivă sănătății. Dar și cum poate să fie simplu, rapid și ieftin adaptată ca să fie de ajutor în efortul de zi cu zi.
Dieta studenților și regulile ei
Corpul uman are nevoie de 3 mese principale pe zi iar între ele de ajutor ar fi să includem două gustări. De cele mai multe ori însă, aceste două gustări sunt singurele aporturi de hrană pentru studenții ocupați.
Pachetele de acasă, pe care fie le așteaptă fie le primesc pentru că părinții se gândesc la ei, nu fac decât să contribuie la o alimentație haotică în cazul studenților. Pentru că de obicei se trimit alimente grase, care se mănâncă repede și cu poftă. Iar aceste perioade de extra saturație, urmate de perioade de alimentație nesusținută caloric, nu face decât să dezechilibreze organismul.
O repartiţie optimă a meselor pe parcursul unei zile poate avea rezultate pozitive asupra greutăţii şi a stării de sănătate.
Programul de școală este complex și aglomerat, dar încearcă să îți faci timp pentru a sta jos cu o porție de orice dimineața, la prânz și seara.
Iar la gustări să incluzi ceva simplu de luat la tine, de exemplu fructe de sezon (mere, pere, struguri, prune etc.)
Cum mâncăm în studenție:
Prima masă a zilei este şi cea mai importantă, ea furnizându-ne energia necesară pe tot parcursul zilei pe băncile facultății. Acesta poate fi luat atât la pachet, înainte de pleca la ore, cât și la facultate (sub forma unui sandviș cu pâine integrală sau un wrap cu pui și legume)
Este important să nu sărim peste masa de prânz, mai ales dacă stăm multe ore la facultate. Absenţa mesei ne va scădea glicemia din sânge şi astfel ne vom pierde capacitatea de concentrare de care avem mare nevoie.
Ultima masă a zilei trebuie luată cu cel puţin 2-3 ore înainte de somn, din cauza faptului că alimentele trebuie să se digere până când intervine odihna de noapte. Se pot consuma legume, fierte sau crude ca și salată, carne, produse lactate şi este indicat să evităm carbohidraţii rafinaţi (dulciuri, prăjituri, produse de patiserie).
Cele mai nesănătoase obiceiuri în studenție:
Mesele haotice și în picioare
Consumul de produse de patiserie în exces
Lipsa micului dejun
Un studiu realizat de Universitatea din Oregon arată că studenții au obiceiuri alimentare extrem de nocive și mănâncă foarte puține fructe și legume, iar 30% dintre caloriile pe care le ingerează zilnic provin din alimente bogate în grăsimi saturate, periculoase pentru organism. (Raluca Mateescu pentru slabsaugras.ro)
Sfatul nutriționistului pentru dieta studenților:
”Se pot consuma carbohidraţi, de preferat integrali, pentru că organismul nostru are nevoie constant de energie în perioada facultății, pentru a duce ziua până la capăt. Alegeți pâine integrală, paste integrale, orez integral și înlocuiți alimentele fast food cu un consum constant de carne albă, slabă (pui, curcan, peşte) chiar şi vită, combinate cu legume, cartofi sau orez, precum şi supe sau ciorbe. Legumele trebuie să fie prezente la fiecare masă, sub formă de ciorbe sau salate.” - Iulia Anda Hădărean - Nutriționist-dietetician
Ingredientul săptămânii la Salad Box
MIX semințe - pentru că ai nevoie în fiecare zi de facultate de un aport instant de Omega 3. Pentru întărirea imunității fix în perioada de start facultate, care este și perioada de start răceli și gripe, pentru aportul benefic asupra sistemului nervos și reglarea tensiunii, consumă zilnic un mix de semințe, fie ca snack, fie în salata noastră YOU+ OMEGA 3 (CU BABY SPANAC). Alături de mixul de semințe, altă sursă de omega 3 estesomonul afumat. Iar alături de Roșii , Dovlecel Zucchini, Cartof dulce , Mozzarella perle, Avocado , Pătrunjel , Baby Spanac, va face cel puțin una dintre mese să fie cea de care ai nevoie ca să mai stai la un curs.
@saladboxromania redistribuim fotografiile tale Insta inspirate. Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Orice individ interesat în nutriție poate confirma faptul că ouăle conțin multe vitamine și minerale care sunt părți esențiale ale unui regim alimentar sănătos și echilibrat. Ele trebuie să fie văzute ca o sursă ieftină, versatilă și cu proteine ușor de digerat. Proteinele din ou sunt mai bine asimilate de organism decât proteinele din carne datorită bogăției în săruri minerale și vitamine.
Dar oare există vreo diferență majoră între tipurile de ouă disponibile pe piață? Cu siguranță: da. Calitatea ingredientelor este una dintre emblemele Salad Box. În acest sens, confirmăm cu entuziasm intenția și disponibilitatea de a fi clienți pentru producătorii de ouă free range.
Momentan, oferta pieței ne plasează în incapacitatea de a desfășura activitatea utilizând exclusiv ouă din clasa 1, dar privim cu interes la orizontul următorilor 3 ani, angajându-ne ca până la finalul anului 2025 să migrăm integral la utilizarea ouălor din clasa 2.
Susținem și suntem dispuși să oferim suport proiectelor care accelerează această tranziție la nivel național.
Alăturăte-ne nouă în acest proces și decide să consumi ouă din clasa 2!
Se combină mâncarea cu zodia, pofta sau anotimpul?
Avem zi de zi de făcut alegeri în legătură cu ce vom alege să mâncăm. De cele mai multe ori, poftele sunt cele care ne ghidează. Dacă avem mai multă grijă, forțați de sănătate sau îndrumați de o dietă, atunci acela va fi factorul care decide masa. Iar uneori, lipsa de timp și chiar de poftă ne face să ne alegem ingredientele care ne dau forță și energie pentru încă vreo câteva ore.
Dar sunt și numeroase alte moduri prin care alegem, unele mituri și idei preconcepute, de la cum zodia ghidează ce preferi, până la predispoziții medical, ca poftele din sarcină.
Trecem printre câteva idei, mituri și păreri, și tu să ne spui dacă vreuna ți se aplică:
Zodia, starea, anotimpul - mituri despre mâncarea sănătoasă și poftele culinare
Vom începe, pentru că e aici școala și asta ne aduce aminte că e toamnă mai mult decât orice, cu ce se spune despre alegerea dietei în funcție de anotimp:
Toamna se mănâncă multe fructe și legume locale, ne e poftă de mere, struguri și comandăm multă mâncare caldă.
Iarna ne e poftă de citrice, mâncare mai grasă și condimentată
Primăvara corpul ne cere alimente verzi, proaspete, dieta începe să includă mâncare mai slabă și multe fructe și legume
Vara preferăm salatele, ne e poftă de mare și soare și fructe și legume exotice
Asta se spune, dar e adevărat?
Ei bine, câteva dintre afirmații au bază medicală și altele pot fi dovedite economic. De exemplu, într-un articol din revistabiz.ro, se menționează faptul că din modul în care se schimbă comportamentul de a comanda al românilor în funcție de anotimp, se poate prezice ce consumă aceștia. De exemplu, Radu Balaceanu, Country Manager foodpandaRomania, spune că, ”dacă vara cresc cu pana la 15% comenzile pentru salate, pește sau supe creme, multe dintre produse nefiind preparate termic, odată cu răcirea vremii, crește numărul comenzilor la produsele de tip comfort food, ca grișul și orezul cu lapte, frigănelele sau colțunașii.”
Iar medical se explică prin faptul că iarna corpul consumă mai multă energie și este mai expus factorilor de îmbolnăvire și vara pierde mai multe substanțe benefice și are nevoie constantă de alimentare cu vitamine și apă.
Vârsta este un alt indicator după care se alege mâncarea? Se spune că:
Cei mici preferă mai mult zahărul și fructele
Tinerii preferă carnea și multe tipuri de nuci
Bătrânii preferă legumele
Adevăr sau mit?
Conform medicului gastroenterolog Elena Capcelea, în revista psychologies.ro, schimbările biologice, stilul de viață își pun amprenta asupra corpului și dau naștere unor noi nevoi alimentare în timp. Poți citi mai multe despre ce alimente alegem în funcție de vârstă, în articolul din link.
Pofte și alegeri culinare în funcție de ZODIE?
Recomandările și poftele bazate pe studii și influențate de stările corpului în funcție de factorii externi și următorul tip de segmentare a preferințelor de mâncare, pe bază de zodie, se leagă prin următorul citat din doc.ro, care vorbește despre Ce alimente să consumi în funcție de anotimp: ”Potrivit medicinei tradiționale chineze, care împarte alimentele în două categorii: alimente yin, cu efect răcoritor (salate, lactate ușoare, produse marine etc) și alimentele yang, cu efect de încălzire (alimentele gătite, cu puțină apă, condimentele, acriturile etc)”
Ce se spune despre zodii, fie ele de pământ, foc sau apă:
Fecioară - semn de pământ considerat rațional, Fecioara este cea care mănâncă sănătos, salate, fructe și iaurturi.
Balanță - cum caută constant armonia și ordinea, nativii sunt crezuți a prefera mâncărurile perfect condimentate și mai ales aranjate în farfurie.
Scorpion - caracterizați prin plus de orgoliu și energie, scorpionii vor alege, se spune, alimentele cu gust puternic, de la ciocolată la citrice.
Săgetător - caracterizați prin contradicții și schimbători, nativii vor trece de la perioade de exces alimentar la a uita să mănânce.
Capricorn - prudent și practic, stilul alimentar e la fel, echilibrat și bazat pe mâncăruri tradiționale, sănătoase și gătite în tihnă.
Vărsător - pentru că nu prea supune regulilor, Vărsătorul este greu de caracterizat și de multe ori are gusturi complet contrare de majoritate, de multe ori fiind vegetarieni.
Pești - timid și retras, natuvul din Pești se spune că preferă desigur mâncărurile lichide și ocaziile speciale, mesele romantice și ușoare.
Berbec - pentru că sunt impulsivi și plini de energie, mănâncă repede, exagerat și mai ales fast food și mâncăruri picante.
Taur - nativi care iubesc familie, preferă mâncarea gătită, tradițională și cam grasă
Gemeni - semn de aer și puțin cu capul în aer, se spune despre gemeni că experimentează, ca în viață, și cu mâncarea, și preferă consistențele aerate
Rac - semn ce vorbește despre nativi cu spirit de familie, de grijă și atenție, este considerat a prefera să gătească mult și rețete complicate, cu o preferință pentru dulciuri.
Leu - dominatori, cum le spune semnul, leii preferă carnea, la orice oră și în orice combinație.
Am folosit diferite surse pentru aceste informații, de la horoscop.kudika.ro la astrology-recipes.com.
Dar e ceva real din cele de mai sus, atât la nivel de caracterizare caracter, cât mai departe, la tipul de mâncare preferat și dieta aleasă?
Răspunsul este că deși nu există dovezi concludente pentru aceste descrieri, pentru pofte și pentru diferențele dintre noi, de multe ori alegem să ne ghidăm după culori, anotimp, ce se scrie, ce se spune, ce am auzit și ce ne face cu ochiul când e vorba de mâncare.
Când de fapt, alegerile ar trebui să țină cont de nevoile efective ale corpului și mai puțin de pofte.
Sfatul nutriționistului legat de zodii si alte mituri despre pofta si mancare:
” In primul rand, este necesar sa ne ascultam corpul. Senzatia de foame este foarte importanta si reprezinta un semnal pentru nevoie de energie. Trebuie sa deosebim acest semnal (senzatie de slabiciune, discomfort abdominal, crampe abdominale) de pofta, care nu reprezinta o nevoie fiziologica. Trebuie sa mancam DOAR in momentele in care ne este foame, sa incercam sa mancam mai consistent in prima parte a zilei si mai putin consistent seara, cand organismul nostru nu mai are nevoie de atat de multa energie. Mesele trebuie sa fie echilibrate (o proportie optima de carbohidrati – proteine – grasimi) si pe primul loc se pun alimentele fresh, culese in sezon, iar pe al doilea alimentele congelate, la care prin congelare sunt pastrate absolut toate vitaminele si mineralele.” - Iulia Anda Hădărean - Nutriționist-dietetician
Ingredientul săptămânii la Salad Box
Sfecla roșie - pe care o găsești la noi cubulețe, este o legumă cu aport important de zinc, fluor, seleniu, mangan, dar și acid folic atât de important, potasiu, magneziu, fier și fibre. Plus că are o culoare ce aduce aminte de frunzele la final de toamnă, dar în loc să aducă melancolie, poate să te binedispună.
@thewoolflowerco se pregătește deja de sezonul rece cu o dietă bogată și ceva călduros în lucru. A etichetat Salad Box pe Instagram și ne-a plăcut foarte mult.
Arată-ne și tu ce preferi, indiferent de ce zodie ești.
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Dieta toamna - ce se schimbă, de ce ne e poftă, de ce ne ferim!
Da, nu e niciun secret că ne pierdem din energie, chiar dacă abia am revenit din vacanțe. Parte e vina soarelui care se ascunde, parte a temperaturilor care se joacă de-a șoarecele și pisica constant cu sănătatea noastră.
Scad temperaturile, scade pofta de înghețată, de salate de fructe și crește nevoia corpului de ceva. Știm că e nevoie de stat și odihnă, dar mai e un ingredient pe care să îl dai corpului tău ca să se trezească și cheful tău de viață.
Vedem astăzi, cu sfaturi de la nutriționist și ceva opțiuni sănătoase, cum ne scoatem toamna din dulap și ne prefacem că încă e vară, e vară iară!
Dieta toamna - de ce ne schimbăm?
Organismul are două răspunsuri automate la schimbarea de vreme:
Pentru că toamna este un proces de tranziție de la perioada caldă (vara) la perioada rece (iarna), metabolismul încetinește. Și trebuie să încercăm să ne ajutăm corpul atât pentru acest pas, dar și pentru a evita creșterea în greutate. Poftele de mai consistent sau mai gras trebuie înlocuite cu un efort suplimentar de a alege cu grijă alimentele.
2. Pentru că temperaturile scad, simțim automat nevoia ca alimentele noastre să devină mai calde. E normal, trecem la haine mai groase, preferăm locuri mai retrase, mai cosy, așa că pofta de ceva bun se extinde. Dar în loc să alegem lucruri grase, trebuie să ne concentrăm spre legume la abur, fierte sau gătite încet.
Pregătirea pentru perioada cu temperaturi scăzute este foarte importantă și este necesar să se facă treptat: încetinirea metabolismului cu aproximativ 5% înseamnă că pentru a conserva nivelurile de energie și căldură, trebuie să fim atenți la alimentele pe care le consumăm.
Top alimente spre care să te îndrepți în dietă toamna:
Merele
Merele sunt fructe indispensabile sănătăţii prin conţinutul lor crescut de fibre alimentare, vitamine, minerale şi conţinut caloric scăzut. Pentru că toamna imunitatea scade şi răcelile sunt mai frecvente, consumul de mere poate fortifia sistemul imunitar prin conţinutul într-un antioxidant numit quercetina.
Cartoful dulce
Luna septembrie este luna lui de “prospețime”, căci acum este recoltat. Seamănă cu cartoful obișnuit, dar din punct de vedere nutritional are mai puțin amidon și o cantitate mare de: vitamina A, vitamina C și mangan
Dovlecelul
Fie că îți place gătit, fie că îți place crud (bucățele în salată sau tăiat fâșii lungi și subțiri ca și spaghetele), dovlecelul are o multitudine de proprietăți pentru care merită consumat acum, proaspăt: multă vitamina C, potasiu, fibre și antioxidanți.
Indiferent de modul de consum al dovleceilor, este necesar să reţinem un lucru foarte important: majoritatea vitaminelor, a mineralelor şi a altor substanţe active (enzime, flavonoide etc.) sunt depozitate în coajă.
Roșiile uscate
Doar pentru că roșiile proaspete, de grădină, s-au terminat nu însemnă că nu ne mai putem bucura în continuare de ele. Putem să le punem la uscat pe cele rămase și astfel beneficiem în continuare de proprietățile lor: vitamina C, vitamina K, niacină, tiamină, riboflavină și antioxidanți (luteină și zeaxantină). Să nu le omitem conținutul de mangan, cupru, magneziu, fier și fosfor.
Strugurii
Strugurii se recomandă a fi consumaţi zilnic, întrucât sunt bogaţi în fitonutrienţi, cum ar fi antioxidanţii polifenolici (chercetina şi resveratrol). Aceştia protejează inima şi sistemul cardiovascular prin reducerea riscului de apariţie al cheagurilor de sânge sau agregarea trombocitelor. Pentru a beneficia la maxim de calităţile lor, consumaţi-i proaspeţi, culeşi direct din viţa de vie și cu tot cu coajă.
Sfatul nutriționistului pentru dietă toamna:
”Putem opta, alături de fructele și legumele de mai sus, pentru o varietate de salate cu un conținut scăzut în calorii: ex. GreenBox, Most Wanted etc. Recomand și o supă-cremă, ideala pentru acest sezon. Îți recomand supa-cremă cu ingrediente proaspete în acest sezon, cum ar fi supa cremă de dovlecel, supa crema de roșii sau supa cremă de dovleac.”” - Iulia Anda Hădărean - Nutriționist-dietetician
Pe @saladboxlyon mergem astăzi, la cea mai nouă locație Salad Box. Al treilea cel mai mare oraș din Franța, celebru în Europa pentru Festivalul Luminii (‘Fête des lumières’) este cea mai nouă gazdă a Salad Box. De astăzi ne găsiți în orașul în care puteți vedea unica și spectaculoasa confluență a râurilor Rhône și Saône.
Arată-ne și tu poza ta!
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Interviu: noile produse și meniul SaladBox - cum, de ce și unde se concep!
Meniul nostru, așa cum îl vedeți zi de zi și îl surprindeți în poze sau cum se schimbă câte puțin de la anotimp la anotimp, este munca unui departament întreg.
Această întrebare dar și unele mai picante, precum Care este salată preferată a dieteticianului nostru sau cum s-a născut prima salată ce a purtat numele SaladBox, mai jos, într-un scurt interviu cu Doroteea Isai, parte din departamentul New Product Developement al Salad Box România și cu colaboratoarea noastră pe zona de nutriție, Iulia Hădărean.
Meniul Salad Box - în spatele cortinei
Editor Blog: Iulia, pentru tine, în calitate de consultant, ce este cel mai important pentru o rețetă?
Iulia Hădărean: ”Din punct de vedere nutrițional, cel mai important aspect aceste acela ca produsul să se preteze stilului de viață sănătos pe care îl încurajăm. Acest lucru presupune ca el să fie pregătit într-un mod optim, ingredientele alese să conțină toți nutrienții necesari și să fie benefic pentru cei ce îl vor consuma.”
Doroteea Isai ne spune cât durează să concepi o rețetă nouă pentru Salad Box și care este procesul creativ:
D.I.: Acum procesul de creare a unei rețete noi, de la zero, s-a perfecționat mult. Avem un departament special în cadrul Salad Box care asta face. În departamentul NPD lucrurile sunt destul de bine organizate și știm exact ce pași trebuie să urmăm ca drumul de la ideea unui produs nou până ca acesta să ajungă la client să fie cât de minuțios se poate.
Primele retete de la Salad Box au avut un proces mai îndelungat de creație. Îmi amintesc cu nostalgie cum am stat săptămâni întregi în research pe tot ce am găsit la ora aceea pe “healthy food”. Nu a fost ușor să îmi asum decizia cu ce fel de salate și produse complementare să începem, unde să ne plasăm pe piață, cât de mult să riscăm cu combinațiile.
Dar acum uitându-mă în urmă cred că am ales combinația potrivită pentru acel moment.
Acum procesul creativ începe aproape de fiecare dată în urma unei nevoi a clientului. După identificarea nevoii urmează o perioadă de documentare, evaluare, testare și apoi optimizare. Partea mea preferată din munca departamentului de NPD e partea aceasta creativă.
E.B. : Care sunt sfaturile pe care le dai atunci când este vorba despre conceperea unui nou produs?
I.H.: ”Țin foarte mult la modul de preparare și anume produsele să fie cât se poate de proaspete și culese în plin sezon. În plus, îmi doresc mult ca produsele SaladBox să fie echilibrate din punct de vedere nutrițional (să aibă o cantitate optimă de carbohidrați, proteine și grăsimi), precum și o cantitate cât mai mare de vitamine și minerale. Sunt atentă și la conținutul caloric, astfel încât un produs nou să aibă o cantitate de calorii necesară mesei în care va fi consumat (de exemplu, dacă produsul se preteaza pentru prânz, va avea un conținut energetic mai mare decât cel pentru o gustare).
E.B.: Doroteea, am aflat că departamentul de creație consultă un dietetician. Alegeți ingrediente de sezon și cum influențează trendurile din alimentația mondială rețetele și noile meniuri?
Pentru salate sezoniere se aleg ingrediente de sezon iar în vitrina cu ingrediente încercăm să punem cât de multe ingrediente proaspete și de la furnizori locali.
Și da, la fel ca sfaturile de la dietetician, trendurile cu siguranță influențează rețetele! Ne străduim să fim mereu în trend și să încurajăm clienții mai conservatori să încerce produse noi.
Ca o reacție la aceste trenduri au apărut la noi în portofoliu Budincile de Chia sau Bolurile cu bază caldă (Nutrimixurile).
Călătoriile ne ajută mult să înțelegem în ce direcție merge alimentația mondială și unde va fi România în viitor din acest punct de vedere. Noi suntem optimiști în ceea ce privește direcția spre care ne îndreptăm.
E.B.: Care produs ți-a plăcut cel mai mult să îl faci, îl prepari și acasă și care produs e favoritul tău?
D.I.: Noi acasă mâncăm aproape zilnic salate acasă. Așadar acestea sunt preferatele mele când vine vorba de concepere.
Ne place mult să încercăm tot felul de combinații împreună cu cele trei fetițe ale noastre.
Gusturile se schimbă și se educă, cred cu convingere asta! Dacă la început eram fanul unei salatale mai clasică așa cum e Caesarul, acum îmi place să mă joc cu ingredientele și să încerc combinatii ca: rucola, rodie, sfeclă, brânză, ciuperci crude, semințe și dressing Italian.
E.B.: Iulia, ce ești întrebată cel mai des în legătură cu salatele și care e preferata ta?
I.H.: ”Cred ca cea mai frecventă întrebare pe care o primesc este dacă salatele ajută la scăderea în greutate. Răspunsul este da, dacă am grijă să îmi aleg ingredientele care mă vor ajuta în acest sens: carbohidrați integrali (crutoane, orez negru, quinoa etc.). Aceștia își vor elibera energia treptat pe parcursul zilei. Apoi, o sursă bună de proteină care îmi va oferi sațietate de durată (pui, vită, pește, ou sau brânză) și bineînțeles: o multitudine de legume.
Cât despre ce prefer, fiecare produs are farmecul lui, fiecare se potrivește pentru o masă diferită sau un moment diferit din zi, dar produsul meu preferat va rămâne mereu salata Green Box (cu extra branza Halloumi).
E.B.: Ce recomandați foștilor, actualilor și viitorilor clienți SaladBox?
I.H.: Aș puncta faptul că în realizarea unui nou produs este foarte important procesul de selectare al ingredientelor, se lucrează foarte mult cu producători locali și ei ne pot furniza produse alimentare culese în plin sezon. În acest sens sunt tare mândră și recomand salatele sezoniere care se vor găsi mereu pe rafturile Salad Box (salata de toamnă, iarnă, primăvară și vară).
D.I.: Salatele sunt favoritele mele și cred că pot deveni și ale fiecăruia dintre cei care ne vizitează. Combinațiile sunt nelimitate și chiar dacă acum găsim salate peste tot, încă vă putem uimi la Salad Box, dacă sunteți dispuși să încercați combinații noi.
Aceste câteva cuvinte din spatele procesului creativ de concepere a unui meniu de franciză internațională sperăm că v-a arătat că grija este un ingredient principal la Salad Box.
Acum ne găsești și la primul Fresh Center din Auchan.
În Iulius Mall – Cluj Napoca la Auchan te așteaptă un fresh center by SaladBox, cu preparate delicioase, dar în primul rând sănătoase. Salate, supe creme, deserturi, băuturi, wraps! Totul proaspăt, totul natural - te așteaptă în zona Gastro, în Auchan Iulius Mall din 18 septembrie, la primul Fresh Center by Salad Box!
Încarcă-te cu energie naturală, zi de zi.
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Pachețelul la școală: câteva reguli pentru mese sănătoase
A început școala și pe lângă poftele de zi cu zi și excepțiile de vara, acum trebuie să ne uităm mai atent la ce pregătim pentru cei mici.
Am vorbit cu nutriționistul nostru și am aflat pentru voi câteva reguli și sfaturi, pentru ca cei mici să fie atenți nu doar la ore, ci și la dietă.
Printre cele mai întâlnite probleme de către părinți sunt timpul îndelungat pe care cei mici îl petrec la școală și nevoia de energie care este necesară învățării. Să vedem ce putem face ca să le oferim tot ajutorul de care au nevoie.
Pachetul copilului la școală
Vouă ce vă spune ideea de pachețel? Cele mai întâlnite răspunsuri sunt:
Mezeluri
Brânzeturi
Legume
Foietaje
Din păcate, aceste alegeri nu fac decât să contribuie la o alimentație nesănătoasă. De ce? Pentru că au în componență cantități mari de sare, zaharuri și grăsimi.
Alternative sănătoase și pachetul de zi cu zi:
un sandviș din pâine integrală pentru senzație de sațietate
cereale integrale în iaurt în loc de desert
bucăți de fructe sau legume ca mici gustări de poftă
Tentația este mare pentru copii, mai ales dacă văd la colegi sau în curtea școlii produse nesănătase. Dar așa cum discutam în alt articol, AICI, educația copiilor cu privire la alimentația sănătoasă începe de acasă și de la lecții care încep în familie și jocuri educative.
Se recomandă ca în pachețelul de la școală să se evite produsele mai puțin sănătoase cum ar fi dulciurile, produsele de tip fast-food, patiseria, sucurile etc.
Pachețelul de la școală, o variantă sănătoasă:
un sandviș sănătos și nutritiv: cu pâine integrală sau o lipie integrală, brânză pentru proteine și calciu, o bucată de carne rămasă de acasă și o varietate mare de legume pentru vitamine și minerale
pe lângă sandviș, copiii pot beneficia de un fruct, de preferință de sezon (măr, pară, struguri, prune) pentru un aport de vitamine ușor asimilabile
să nu uităm de sticla cu apă - în 4-5 ore de stat la școală un copil ar trebui să consume 500-750 ml apă plată.
Regulile pentru alimentația copiilor sunt pe lista autorităților din întreaga lume. Din ce în ce mai multe legi cu privire la ce pot consuma, pot aduce la școală sau se poate comercializa pe terenul unei școli sunt introduse în sistemul de învățământ.
În Canada, Ministerului Sănătăţii a introdus reglementări care spun că cei mici nu au voie în clasă cu mâncare procesată, dulciuri, produse cu alune sau ciocolată.
Iar dacă îți faci griji că cel mic se va sătura după 2 zile de ceea ce ai pregătit, atunci o variantă cu ”lipie, cremă de brânză şi morcov, salată, aceeaşi cărniţă, dar de data aceasta tocată mărunt, pentru diversitate, este o soluție”, sugerează Andreea-Carmen Radu, consilier psiho-nutriție.
Iar pentru gustările rapide, simplu de pus în orice pachețel, fructele deshidratate sunt cea mai la îndemână soluție.
Sfatul nutriționistului pentru pachetul de prânz al copilului:
”Copii petrec mult timp la scoala, deci au nevoie de pachetel pentru sustinerea energiei din timpul orelor. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei prin faptul ca ne furnizeaza doza de energie inca din primele ore ale diminetii. Dimineata aveti nevoie de carbohidrati complecsi care sa isi elibereze energia progresiv ex. Paine integrala, cereale integrale (ovaz, grau, orz, secara), musli etc. combinate cu o sursa de proteina care ne va asigura satietatea de durata (ex. Ou, branza, carne de calitate, lactate – lapte, iaurt, sana, chefir, lapte batut) dar si o doza optima de vitamine: legume sau fructe.” - Iulia Anda Hădărean - Nutriționist-dietetician
Ingredientul săptămânii la Salad Box
Măsline negre - cu o formă ce le face perfecte ca snacks, sunt pline de antioxidanți, minerale, fitosteroli și vitamine. Ele furnizează grăsimi bune, precum acidul oleic (acid gras mononesaturat), acid linoleic și acid alfa-linoleic. O cutiuță cu măsline poate să fie noua punguță cu bomboane în jurul căreia să se adune cei mici. Pentru că măslinele furnizează cantități importante de calciu, cupru, fier, mangan și zinc, le poți alege în plus la orice salată.
@saladboxdeva vedem cum un prânz sănătos se poate lua în tihnă, după o zi agitată la școală.
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Dieta pe culori sau distracție pe culori, propuneri pe final de vară!
Dieta pe culori este o dietă renumită despre care auzi des, nu despre care nu vom vorbi azi. Nu e vorba despre cum poți slăbi sau cum să ții această dietă. Mai degrabă, avem o propunere despre ce înseamnă culoare când vorbim de alimente și cum poate un joc de-a culorile să te ajute pe tine și familia ta.
Și îți oferim câteva idei, sfaturi și trucuri care să facă din alimentație ceva fun, numai bun de refăcut pofta pe căldura asta.
Atât pentru tine, cât și pentru cei mici, jocul de-a culorile poate fi o ultimă activitate amuzantă, de familie, pentru finalul de vară.
Unul dintre jocurile educative care să îi formeze celui mic obiceiuri sănătoase este umplerea coșului de cumpărături împreună și jocul alimentelor.
Așadar, să vedem ce povești educative poți să îi spui dacă încerci alături de noi jocul culorilor în alimente sănătoase.
Culorile sau pigmenții care îi găsim în alimente reprezinta o clasă de substanțe foarte benefice organismului: Antioxidanții.
Aceștia sunt molecule care inhibă oxidarea (degradarea) altor molecule. Oxidarea este o reacție chimică care poate produce radicali liberi, substanțe dăunătoare, ducând la reacții în lanț care pot distruge celulele de care noi avem nevoie.(O mică lecție de chimie nu strică niciodată!)
Culori de vară pentru diete benefice:
ROȘU (antioxidant licopen): îl găsim în cantități mari în roșii, ardei roșu, cireșe, zmeură, măr roșu etc.
Licopenul ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Așa că poți alege aceste ingredienta la următoarea ta salată personalizată.
2. PORTOCALIU (antioxidant Beta-Caroten): îl găsim în cantități mari în morcovi, portocale, dovleac, cartofi dulci etc. Principalul rol al Beta-Carotenului este de a îmbunătăți funcția vizuală.
3. VERDE (antioxidant clorofilă): îl găsim preponderent în spanac, rucola, salată verde, pătrunjel etc. Clorofila ajută la oxigenarea sângelui și crește producția de celule roșii. Astfel, având în vedere că hemoglobina transportă oxigenul, o creștere a producției de celulele roșii nu face decât să aducă beneficii întregului organism, cu precădere inimii.
Alege așadar plus de verde la salată sau un boost de verde, cu o supă cremă de spanac.
4. ALBASTRU/VIOLET (antioxidanți antociani): îi găsim în struguri, fructe de pădure (mure, coacăze negre, afine), vinete etc.
Deși datele epidemioligice nu sunt abundente, există rapoarte care pun în evidenţă efectul benefice ale antocianilor în mai multe părţi ale organismului, inclusiv asupra ochilor şi nivelului nervos central.
Din păcate, cu toții sunt expuși la radicalii liberi ce apar din oxidarea celulelor și avem nevoie de antioxidanți, mai ales dacă ești în aceste situații care cauzează sau conțin radicali liberi:
- Ești expus la agenți poluanți: toxine din mediu (tutun, alcool, poluare)
- Consumi alimente procesat frecvent
- Corpul tău degradează diferite medicamente
Corpul procesează natural zaharurile din sânge pentru energie și eliberează enzime necesare pentru degradarea lor. Chiar dacă este un proces natural, prin el se produc radicali liberi.
Sfatul nutriționistului pentru dieta în familie și în culori:
”Corpul nostru nu este fără de apărare în fața acestor radicali. El luptă de mult timp pentru acest atac neobosit, folosind antioxidanții pentru “stingerea” radicalilor, la fel cum și focul are puterea de a stinge apa. Antioxidanții previn corpul de la distrugerea de către aceste molecule invazive denumite radicali liberi. Cea mai bună sursă de antioxidanți este cea din alimentație, unde ei se găsesc în cantități optime și se preferă ca și sursă legumele și fructele. Cele mai bune exemple de antioxidanți: Beta-carotenul, luteina, licopenul, seleniul, vitamina A, vitamina C și vitamina E.”
Informații oferite în sprijinul articolului, de Iulia Anda Hădărean - Nutriționist-dietetician
Ingredientul săptămânii la Salad Box
Dovleac - pentru că este atât de versatil și de la supe la prăjire, coacere și prăjire, devine ceva delicios în fiecare formă. L-am ales pentru substanțele lui nutritive: luteina, alfa şi beta-carotenul, și desigur acizi grași esențiali omega-3 și omega-6 și vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, T, K.
Dar este vedetă săptămâna aceasta și pentru că vine toamna și are culoarea care ne amintește de acest anotimp.
@periplesdezoha a etichetat Salad Box pe Instagram și ne-a plăcut foarte mult.
Arată-ne și tu culoare ta de mâncare preferată și cum se combină pentru tine acestea.
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
5 idei de picnicuri și activități - copii și părinți la final de vacanță
Se apropie ziua când ghiozdanul uitat prin cameră devine iar element de nelipsit zi de zi. Așa că este vremea să dublați eforturile pentru a face celor mici surprize zilnice și activități care să le anime vara, vacanța și cheful.
Avem pentru voi 5 recomandări, unde un coș de picnic pregătit acasă sau plin de produse Salad Box poate să fie pauza binemeritată într-o zi animată. Ne-am gândit ca toate să îți fie la îndemână, aproape și convenabile, dar ca mici aventuri pentru cei mici.
Activități de o zi, pentru voi și copii
La piscină sau bazin
Alege o locație unde cel mic să fie în siguranță. Creează un joc de antrenament, care pe cel mic să îl pună în mișcare, Atât de sănătos pentru organism, și atât de amuzant pentru el, jocul la piscină este recomandat. Mai ales acum, cu ultimele zile calde, când soarele nici nu este necruțător.
Alege pentru coșul de picnic:
Gustări ușoare, pline de hidratare, pentru că deși e în apă, corpul se poate deshidrata repede la cald. Aceste mici gustările poate lua cel mic pe toată durata distracției.
Așadar, să ai: bucăți de ananas, de portocală, porumb, bucățele de pește sau pui.
Iar când vă veți așeza la masă, alege câte o porție ușoară de mâncare, cum sunt Wrapurile noastre de pui sau ton.
2. În parc
Parcul de peste drum, sau unul tematic, cum în Cluj este Parcul etnografic naţional „Romulus Vuia”. Aerul curat și mulțimea de păsări, gâze și plante va face ca ziua să fie o explorare a cunoștințelor sau a unei lumi noi. Ia cu tine un atlas al insectelor și plantelor din România și descoperiți împreună.
Alege pentru coșul de picnic:
Fructe la gustare, de sezon: Vișine, Zmeură sau Căpșuni, fructe confiate sau uscate sau chiar un smoothie de la Salad Box.
Legume de ronțăit, cunoscute și locale: morcov, castravete.
Iar la masă, gustați împreună o supă cremă, rece și cu feel de natură, așa cum e iubitul nostru Gazpacho.
Și foarte important este ca la final să reciclați și să aveți grijă ca spațiul unde ați făcut acest picnic să fie curat.
3. La salină
Salinele sau peșterile sunt lumi noi, mereu anticipate de cei mici. Astfel că o vizită propusă la una dintre aceste destinații le va părea magică și o vor ține minte.
Lasă-l să respire aerul special de acolo, să descopere, să atingă pereți, să asculte ecouri.
Iar în coșul de picnic pentru prânz pune ceva aromat proaspăt, ca toate simțurile să rămână ascuțite.
Recomandăm câte o porție din meniurile noastre NUTRIMIX plus LIMONADĂ.
4. La sat, ca în vremurile bunicilor
Mai ales dacă cel mic nu are bunici la sat, alege o destinație aproape și porniți la explorat. Cai, vaci, căței și păsări, drumuri de pământ și garduri de lemn, va fi o experiență de neuitat, mai ales dacă duci cu tine o carte de povești așa cum doar Creangă știa să scrie.
Pentru meniu, e simplu: orice salată cu roșii, castraveți și ceapă, vinete, fasole, dovlecei și pui sau vită, pe care apoi le puteți găsi în curțile locale și pe care cel mic le poate indica.
5. La pescuit
O idee care are legătură cu obișnuitul celui mic să se trezească devreme și cu exersarea răbdării. Scopul nu trebuie să fie măreț, undițele nu trebuie să fie mai mult decât improvizate.
Cu o aruncare și o povestea frumoasă, mistică, de la Peștișorul de aur la Moby Dick, poți să oferi o dimineață și o după amiază minunată.
La prânz, evident, poți servi pește, sau un desert sănătos, pentru că cel mic a fost așa cuminte.
Activități BONUS, de învățare:
implică-i pe cei mici în activități precum mersul la cumpărături și fă din asta o aventură,
alegere alimentele de pus în coș cu anumite povești despre fiecare,
Gătiți împreună, sănătos,
Aranjați mesa împreună.
În acest fel îi responsabilizăm pe copii în privința dietelor și alegerilor sănătoase și le oferim încredere în alegerile lor.
Sfatul nutriționistului pentru activități copii:
” Promotorii stilului de viata sanatos si activ si a alimentatiei sanatoase, ar trebui sa fie in primul rand parintii, copii fiind mereu oglinda parintilor, pana la cele mai mici detalii. Astfel ca obiceiurile alimentare sanatoase ar trebui sa se invete in primul rand in familie.” - Raluca Topan – Nutritionist-Dietetician
Ingredientul săptămânii la Salad Box
Măr - pentru că ne aduc aminte de școală, pentru că sunt cea mai bună gustare și nu degeaba sunt expresii cu Mărul. Pentru fibrele solubile, pentru că ajută la detoxifiere, pentru că potolesc setea și multe altele.
Pe @saladboxbulgaria am găsit poza săptămânii și te invităm și pe tine să apari pe blogul nostru: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Primim zi de zi mesaje de la voi. Pe mail, sau pe social media, încercăm constant să menținem timpul de așteptare a unui răspuns, cât scurt. Și pentru că de la felicitări, la atenționări, la solicitări de colaborare sau angajare, sunt câteva lucruri care au ieșit în evidență prin faptul că se repetă, le scriem aici pentru tine și sperăm că astfel experiența ta de client Salad Box va fi mai bună.
Întrebări frecvente și informații Salad Box România
De ce greutatea este diferită la salate
O salată standard de pe meniul nostru are 400 - 440 grame. Gramajul pentru salatele personalizate diferă însă în funcție de ingredientele alese, deoarece am calculat alături de un dietetician, pentru fiecare ingredient, porția de servire ideală pentru ca salata aleasă să fie echilibrată.
Pentru a afla/calcula ce gramaj va avea sau ar trebui să aibă salata ta personalizată, puteți să consultați Caietul cu Informații Produse aflat în zona de vânzare a standului Salad Box.
Ingredientele au gramajul diferit per porție. La final de articol vă oferim și două instrumente foarte importante.
Informațiile nutriționale și cele referitoare la gramajul/ porție de ingredient.
Salate la fel, locații la fel, angajați la fel?
Așa cum știi poate, Salad Box funcționează în sistem de franciză. Avem peste 70 de locații în lume care respectă tiparul Salad Box. De la felul în care arată locația care te primește, la meniu și modurile de preparare, până la trainingul oferit angajaților.
Vă asigurăm că facem eforturi susținute pentru a aduce la același nivel de standard de calitate al personalului și al portofoliului de produse, toate locațiile noastre, iar sesizările pe care le primim sau aprecierile de zi cu zi nu fac altceva decât să ne încurajeze că suntem pe drumul cel bun și că am făcut progrese în acest sens.
Avem proceduri pentru întreaga activitate, de la partea cu prepararea salatelor, la felul în care ne adresăm. Suntem o echipă, deși suntem în locații diferite și managerii locali controlează locațiile. Toți ne raportăm la aceleași principii și sperăm că așa cum se spune că ”Rezistența unui lanț este dată de cea mai slabă verigă, la noi chiar și cea mai slabă verigă să fie la standarde înalte.
Procedurile se asigură de asta, de la cum uneori prepararea salatelor se face în același bol dacă un client este întrebat și este de acord cu asta, până la cum preparatele sunt verificate de 2 ori pe zi, fără excepție, pentru a asigura prospețimea.
Este important pentru noi să ne transmiteți, atunci când aveți observații de făcut, în ce oraș/locație ați avut aceste experiențe. Tocmai pentru că este atât de important pentru noi să știm ce se întâmplă în toate locațiile noastre și să discutăm cu managerii. Ne dorim ca Salad Box să fie cel pe care îl alegi, peste tot la fel!
Componenta umană, așa cum știi, este extrem de importantă. Avem constant campanii de recrutare și training. Pentru noi e foarte important să vă simțiți tratați cu respect și să fiți încântați atât de servire cât și de produse la fiecare vizită cu care ne onorați.
Prospețimea ingredientelor
Vorbeam de procedurile care se asigură de faptul că tu primești cea mai bună variantă a produsului. Procedurile noastre cuprind detalii complete, de la cum ananasul se testează de regulă de 3 ori pe zi, nu de 2, pentru a ne asigura că acesta este servit în stare bună. Supa se gustă la fiecare 2 ore, limonada cu menta nu se păstrează pe a doua zi pentru că este un produs sensibil.
Furnizorii noștri sunt aleși după riguroase cercetări, și se schimbă dacă nu livrează calitatea pe care o solicităm pentru voi. Vă asigurăm că includem în proceduri și verificarea și respectarea termenului de valabilitate, care de exemplu la budincă este de 12 ore, la supă de asemenea, și eticheta sau personalul te pot informa de aceste detalii, dacă le soliciți.
Ingredientele disponibile
În ceea ce privește ingredientele disponibile în toate locațiile Salad Box, întrebare pe care am primit-o adesea, francizele Salad Box funcționează din punctul de vedere al ingredientelor din stand după principiul 80/20. Există 80% din ingrediente care sunt obligatorii permanent, și 20% cu care managerul locației poate jongla.
Salatele prestabilite însă nu se pot modifica în compoziție, așadar dacă le preferi vei avea mereu disponibilă salata ta.
Iar pentru varianta vegan sau vedetariene la unele opțiuni, așa cum este Nutrimix – încă nu am dezvoltat o rețetă perfectă și vă recomandăm să solicitați ingredient extra halloumi și să se scoată carnea din această salată, devenind astfel una personalizată. Suntem însă deschiși și nerăbdători să introducem și rețete vegetariene și chiar vegane.
Colaborari, sponsorizăr, reclamații
Primim adesea solicitări pe pagina de Facebook sau pe site pentru participarea la diferite evenimente sau colaborarea cu diferiți producători locali. Noi transmitem departamentului responsabil de marketing și aprovizionare aceste solicitări. Poți să ne scrii și tu pentru sponsorizări pe adresa advertising@saladbox.ro.
Iar pe departamentul de Informații și reclamații avem constant un ochi, pentru ca cineva să vă poată răspunde. Să menționați însă de fiecare dată locația, data și ora aproximativă a incidentului/problemei. Așa cum am spus, în peste 75 de locații sunt manageri diferiți și soluționarea presupune anumite proceduri care durează. Dar revenim întotdeauna cu o soluția către voi.
BONUS: Recomandări de la voi, pe care le luăm în considerare
Am primit de-a lungul timpului, pe lângă atenționări care ne-au făcut mai buni, și multe idei care ne fac să vedem viitorul alături de voi.
Ar fi foarte util dacă s-ar eticheta salatele/produsele la comanda online. Atunci când se comandă pentru un grup mai mare ar fi mai ușor să se știe cine ce a comandat.
Da, este o recomandare foarte bună și încercăm să punem în aplicare o procedură pentru acest proces la nivel național și mondial.
Adăugați și caloriile la calculatorul nutrițional de pe site.
Aici sunt cele 2 documente cu informațiile ce țin de gramaje și valori nutriționale.
Francize și dorința unor clienți de a ne vedea și la ei în oraș. Dorim sa fim în tot mai multe locații ( toamna aceasta mergem din nou Franța). Dar așa cum am spus, extinderea nu ține de Salad Box central, ci de doritorii unei afaceri în sistem de franciză. Dacă ești printre ei, poți vedea detalii AICI despre procedurile de a deschide un Salad Box și în orașul tău.
Sperăm că aceste câteva informații au răspuns la parte din întrebările tale. Pentru orice altă conversație îți suntem constant la dispoziție și orice feedback noi îl vedem ca pe un imbold constructiv.
Încercăm să menținem standardele sus, lucrăm constant la perfecționare și aceeași experiența fresh și sănătoasă peste tot, la orice oră.
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Dieta de vacanță - câteva sfaturi ca tu să pleci, dar stomacul să nu meargă!
Cine să se mai gândească la altceva decât la poftă, mai ales când suntem plecați în vacanță. Parcă și picioarele devin mai rezistente, parcă și zilele par mai lungi și sperăm că stomacul ne va ține să încercăm toate preparatele locale din destinațiile noastre.
Dar ca să ai doar amintiri frumoase din vacanță și să nu te simți vinovat când revii cu kilograme în plus sau, mai periculos, cu amintirea unor nopți nedormite, atunci urmează doar câteva dintre sfaturile noastre. Le alegem pe cele mai simple.
Dieta de vacanță - sfaturi de la nutriționistul Salad Box
Aceste câteva mici sfaturi nu trebuie să te oprească din a încerca totul, de la atmosferă la mâncare. Doar asta înseamnă vacanța. Dar tocmai pe asta mizăm, pe mici degustări și gusturi echilibrate. Să fie din exces doar TIMPUL.
Este foarte important, pentru ca tot corpul tău să fie un ajutor în vacanță și nu o problemă constant de rezolvat, să îți menții programul de somn și mese și în vacanță. Stilul de viață este atât de important pentru că setează corpul și mintea pe o frecvență care poate să fie foarte benefică pe termen lung. De aceea nu prea există cale de mijloc și nu poți să te bazezi doar pe perioade scurte de trăit sănătos sau să spui că mici perioade de abuzuri nu vor conta.
Așa cum ai obișnuit corpul, așa va fi modul tău de operare.
Am discutat într-un articol anterior despre faptul că, dacă ești fan al mâncărurilor pe care le cunoști, ai în Salad Box o opțiuni în mai multe zone de pe glob. Prin franciza Salad Box mergem în vacanță cu tine de la malul Mării Negre la malul Oceanului Pacific.
Dar chiar dacă nu ne găsești pe noi, consumă cele 3 mese principale în continuare (mic dejun, prânz, cină) și 2 gustări între ele.
Dacă regimul vacanței alese este all inclusive, alege un singur fel de mâncare la fiecare masă, care te atrage cel mai mult. Da, va fi o provocare pentru ochii care văd zecile de preparate și pentru curiozitatea ta, dar un mare avantaj pentru stomac și starea generală.
Și după masă este recomandat să aştepţi minim 30 de minute înainte să te bucuri de baie, spunemedicul de familia Olimpia Moigrădean. Cu cât masa este mai ușoară, activitățile specifice vacanței vor fi mai plăcute: băile, plimbările de explorare, dansul și de ce nu, băutul de cocktailuri.
Diminețile alege să încerci gama de cereale de la hotel. Astfel, chiar dacă mai târziu vei mânca ceva mai puțin sănătos, corpul va avea doza de fibre necesare. Și încearcă să alegi restaurantele în loc de fast food de pe stradă. Vei avea opțiunea să întrebi cum este gătită mâncarea și să știi că de exemplu carnea a fost gătită corespunzător.
Un sfat important însă: Nu refuza mâncarea locală sau un fel specific locului, dacă îți este oferit, pe considerentul că nu este sănătos. Culturi diferite au viziuni diferite despre ce este sănătos. Încearcă felul de mâncare, chiar dacă este și numai ca să fii amabil.
Câteva alte trucuri ca să mănânci sănătos fără să simți că faci compromisuri:
La restaurante cere jumătate de porție
Dacă sunteți 2, comandă o porție și împărțiți. Ia-o ca pe ceva romantic. Dacă sunteți 4, comandă 3 porții și tot așa. Mai ales înc azul aperitivelor, este o cale sigură de a mânca doar atât cât e necesar.
Ia-ți mâncarea de la bufet în farfurii mici. Asta va da impresia creierului tău că ai luat și ai mâncat multă mâncare. Este un truc vechi, folosit și în restaurante.
Sfatul nutriționistului pentru dieta din vacanță:
”Încearcă să nu ronțăi între mese diferite gustări găsite în hotel, magazine sau pe stradă. Dacă mâncărurile au un conținut mare de grăsimi, combină-le tot timpul cu legume pentru a ajuta digestia lor. În perioadele sau zonele caniculare evită alimentele bogate în sare. Și încearcă să te hidratezi optim: 30-35 ml lichid la 1 kg din greutatea corpului. De asemenea evită băuturile dulci (sucuri) și alcoolul în exces. Limitează consumul de dulciuri: înghețată, prăjituri, bomboane, ciocolată și focusează-te pe fructe proaspete de sezon sau din zonă: pepene, caise, piersici, nectarine.” - Iulia Anda Hădărean - Nutriționist-dietetician
Ingredientul săptămânii la Salad Box*
Ananas - pentru că este sigur oricum l-ai mânca. Se curăță de coajă pentru servire, așa că nu riști nicio impuritate pe el, vine și în conservă și conține o cantitate ridicată de vitamina C - 150g de ananas furnizează 100% din aportul zilnic de vitamina C- sursa. Apoi, mai conține mangan și bromelină, o enzimă de o importanță vitală, alături de cupru, vitaminele B1și B6, fibre alimentare, acid folic și acid pantotenic.
Așa că în vacanță sau la masă la Salad Box, pune extra ANANAS și închipuie-ți că ești în sudul Braziliei, de unde e originar acest fruct.
Pe @saladboxdebrecen poți să te vezi o poză inspirată de relaxarea din vacanță. Imaginează-ți cele mai trăznite ipostaze și bucură-te de fiecare moment.
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Tabăra de sănătate: 5 lecții și 1 ajutor pentru copii și alimentația lor
Jocul nu a fost niciodată prea mult sau prea solicitant. Mai mult, pentru copii care încep să arate semne de supraponderalitate, pofta de joacă poate fi un ajutor pe care să poți construi nu doar un stil de viață sănătos, ci lecții educative despre mâncare și sport.
Am mers la Staja și în localitatea Câmpul lui Neag, din județul Hunedoara, unde anul acesta au avut loc taberele cu numărul 12 și 13. Tabere speciale, de Sănătate pentru Copiii Supraponderali.
Am vorbit cu cei mici și cu cei care au griji ca ei să se bucure de copilărie fără complicații, dar cu la fel de multă poftă.
Partener în Tabăra de sănătate - câteva lecții de ajutor
Este prima tabără din România adresată copiilor și adolescenților cu probleme de greutate. Alături de specialiști din trei domenii: nutriție, sport și psihologie, copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani care au probleme de greutate sau care doresc să adopte un stil de viață sănătos trec printr-un proces controlat și atent monitorizat pe tot parcursul taberei.
Dorința Salad Box de a se alătura eforturilor pentru o viață sănătoasă a continuat și în vacanță.
Ai putut citi pe blog despre Alimentația copiilor, în câteva idei simple și ușor de urmat. Știm că pentru părinți vacanța de vară poate să fie o mare provocare. De aceea, ne-am pus rucsacul în spate și alături de grupele de copii și supraveghetori am încercat, timp de 3 săptămâni, să ținem pasul cu nevoile lor, să învățăm să educăm prin joacă și să ascultăm, ca să spunem măcar 5 din recomandările taberei.
1. Nu cultivăm vinovăție
În SUA dar și în alte țări dezvoltate, obezitatea infantilă a crescut dramatic în ultimele decenii. Bazându-se pe anchetele făcute la nivel mondial, se estimează că obezitatea afectează aproximativ 30% din totalul copiilor de la nivelul unei țări.
În România, mai mult de 1 din 4 copii sunt supraponderali sau obezi, și numărul este în creștere.
În Tabăra de Sănătate nu se face din obezitate o problemă mai mare decât este. Consilieri, Nutritioniști, Psihologi și profesori de Sport, lucrează împreună pentru a consolida și a îmbunătăți stilul de viață al celor mici.
Sfatul însă care se aplică după ore de studiu sau zile de tabără sau început de problemă este acesta: supraponderabilitatea este o misiune care pentru reușită are nevoie de toată familia, de suport și reguli comune.
Ca cel mic să nu se simtă marginalizat sau neînțeles, pedepsit sau izolat, după zilele de tabără depinde și de mediul familial să ducă mai departe acest mix între educație, înțelegere și psihologie ca mod de abordare.
2. Prevenim, sau învățăm prin joacă
Specialiștii recomandă să îi implicăm pe copii de mici în activități precum mersul la cumpărături, alegerea alimentelor pe care le punem în coș, gătitul diferitelor preparate, pregătirea mesei. În acest fel îi responsabilizăm și le oferim încredere în alegerile lor.
Alimentația copiilor ar trebui să includă alimente din toate grupele alimentare și să acopere necesarul caloric potrivit fiecărei grupe de vârstă.
3. Diferența dintre FOAME ȘI POFTĂ
Noi știm că o greutate ideala nu se obține printr-un regim alimentar fără gust, restricții și înfometare.
Știm că nu există o dietă minune și de aceea timp de 21 de zile misiunea noastră este să le inducem copiilor un stil de viață echilibrat, promovând comportamente și obiceiuri sănătoase pe care să le mențină și când se întorc acasă.
Noi nu vrem să facem din slăbit un obiectiv, ci un rezultat obținut într-un mod corect!
Copiii trebuie învățați de mici ca, nu există un aliment 100% bun sau 100% rău, ceea ce va face întotdeauna diferența, va fi cantitatea consumată din respectivul aliment. Nu ar trebui să le inducem copiilor ideea de ,,dietă” sau ,,regim” și nici aceea de ,,aliment interzis”. Schimbarea oricărui obicei alimentar se face pas cu pas, cu răbdare și blândețe.
Învățăm să trăim, nu ne stresăm să slăbim
”Principalele obiective ale proiectului de la Straja au fost îmbunătățirea obiceiurilor alimentare și de stil de viață ale copiilor, dobândirea echilibrului emoțional și creșterea încrederii în sine și nu neapărat scăderea în greutate”. Așa spune Raluca Țopan, nutriționist dietetician și parte a echipei ce ghidează copiii.
Suntem de acord cu acest stil de gândire sau perspectivă. Este motivul pentru care ne alăturăm la cât mai mult proiecte care ne învață să trăim frumos și ne schimbă, tot spre bine, perspectivele, ne ajută meniul și înțelegerea celor care aleg Salad Box.
Printre activitățile din tabăra de sănătate, am participat la activități de dezvoltare personală, ateliere practice de nutriție, activități sportive, jocuri de mișcare care ne ajută să ne îmbunătățim mobilitatea, coordonarea și postura.
Dar jocul este la baza acestei tabere, așa că activitățile specifice de vacanță nu au lipsit: seri de dans, de cântec, focuri de tabără și altele,
Tratăm, Rectificăm, Învățăm împreună
Pentru a veni în ajutorul părinţilor, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit anumite standarde ale normalităţii privind greutatea la copii în funcţie de sex, vârstă şi înălţime, prezentate în tabelele de mai jos.
În același articol, aici, poți citi despre cum detectezi problema și cum determini cauza greutății crescute.
”Au fost 3 saptamani intense, pline de munca, dar suntem mandri ca am reusit sa ne atingem obiectivele si sa schimbam vietile atator copii, inspre mai bine.”
În încheiere, un cuvânt și un sfat de la Raluca Țopan, nutriționist dietetician.
”Cand vine vorba de SaladBox, mereu gandul ne duce la alimentatie sanatoasa si la echilibru prin Nutritie. Multumim SaladBox Romania, pentru tot sprijinul si ajutorul vostru, cat si pentru increderea pe care ne-o acordati, fiind alaturi de noi an de an in acest proiect! Ne dorim copii sanatosi, sa ajunga adulti fericiti!”
Sfatul nutriționistului pentru alimentația copiilor supraponderali:
”Alimentatia sanatoasa ar trebui invatata inca din primii ani de viata, cu cat ii deprindem pe copii de mici cu obiceiuri alimentare sanatoase, cu atat sunt sanse mai mari ca aceste obiceiuri sa se mentina si in viata de adulti. Promotorii stilului de viata sanatos si activ si a alimentatiei sanatoase, ar trebui sa fie in primul rand parintii, copii fiind mereu oglinda parintilor, pana la cele mai mici detalii. Astfel ca obiceiurile alimentare sanatoase ar trebui sa se invete in primul rand in familie.”
Vezi și articolul nostru despre Deserturi sănătoase pentru o recompensă sau un boost de energie pentru micul explorator de vacanță.
Dieta o săptămână - sănătos, gustos și fără compromis
Am vorbit în bloguri despre ce poți alege dacă faci sport, dacă vrei să pierzi în greutate sau ai nevoie de energie. Despre ce salate ți se potrivesc, unde ne găsești în vacanțele tale și de ce salatele și supele sunt opțiunea perfectă pentru meniurile de vară. Am vorbit și despre miturile despre desert și ți-am recomandat opțiuni care să nu te facă să te simți vinovat de nimic.
Este vremea să compunem un meniu Salad Box de o săptămână, cu ajutorului dieteticianului și nutriționistului ce lucrează alături de noi la aceste sfaturi săptămânale, Iulia Hădărean.
Dieta o săptămână Salad Box
Niciun continent aproape nu duce lipsă de legume şi fructe pline de vitamine şi culoare. Acest moment este prielnic pentru o vitaminizare completă, mai ales că trecând prin perioada rece, ne-am privat organismul de multe dintre aceste vitamine şi cea mai bună alegere în momentul de faţă sunt salatele, precum şi supele bogate în legume.
Am realizat un meniu complet, de 7 zile, compus exclusiv din produsele Salad Box. pentru tine, vacanța ta, stilul tău de viață și economie de timp și mult mai puțin stres.
LUNI
Mic dejun Iaurt grecesc cu musli crunch + limonada
Pranz Salata Most Wanted
Cina Supa crema de broccoli
MARTI
Mic dejun Smoothie
Pranz Supa crema de linte
Cina Salata Tuna
MIERCURI
Mic dejun Iaurt grecesc cu gem de afine + fresh
Pranz Salata Athena
Cina Nutrimix cu orez
Nu evita grija față de meniu în vacanțele tale. Efectele asupra sănătății pot avea repercursiuni de durată, spre exemplu carența de Vitamina D provoacă demineralizare osoasă și grăbește apariția osteoporozei. Lipsa Vitaminei A produce tulburări de vedere iar lipsa vitaminelor din complexul B pot avea consecințe asupra sistemului nervos.
Mai ales când este atât de simplu să alegi ceva din meniul Salad Box, așa cum spune și acest articol de pe clinicasmartnutrition.ro.
Continuăm cu meniul special.
JOI
Mic dejun Smoothie
Pranz Chicken Wrap
Cina Salata Dakota
VINERI
Mic dejun Budinca de chia cu unt de arahide +limonada
Pranz Supa crema de cartofi cu jambon
Cina Salata Green Box
SAMBATA
Mic dejun Smoothie
Pranz Nutrimix cu quinoa
Cina Tuna Wrap
DUMINICA
Mic dejun Budinca de chia cu piersici + fresh
Pranz Salata You+Vitamine
Cina Supa crema de pui cu usturoi copt
Tu ţi-ai mâncat salata astăzi? Acest lucru este deosebit de important , fiind unul dintre obiceiurile care trebuie formate cât mai repede dacă dorim să avem un stil de viaţă sănătos.
Dressing - Un ingredient fără de care gustul ar fi doar de nota 10. Creștem la 10 plus și tu poți alege ce ți se potrivește din propunerile noastre. Secretul lor este că se prepară în fiecare dimineață. Și oricare ar fi alegerea ta de dressing, pe bază de iaurt, ulei sau altceva, face toată diferența.
Avem rețete proprii, special gândite, care să complimenteze perfect salatele noastre. Poți găsi pe site recomandarea de dressing pentru fiecare salată sau le poți încerca pe rând.
Pe saladboxbarcelona poți vedea mai mult decât cum arată un meniu complet, ai opțiunile care te așteaptă dacă vizitezi Spania. Și așa cu fiecare locație Salad Box din România, și din lume. Vezi locațiile unde te așteptăm aici și arată-ne cum merge vacanța cu salata!
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Idei de salate de vară și beneficii - aici și în vacanță!
Mergem în excursie puțin, pentru că avem ingredientele pentru asta. De la ceea ce punem în salate, la unde ne poartă gândul, toate se adună ca să ne distragă de la monoton. Și pentru că ne place să plecăm - și o să vezi pe unde a ajuns și Salad Box - facem o listă cu motive pentru care să alegi salatele vara, câteva idei de salate care să te transporte pe alte meleaguri și câteva locații unde ne găsești în vacanța ta.
Salate de vară - în vacanță cu Salad Box
Știi deja că franciza Salad Box merge de la malul Mării Negre la malul Oceanului Pacific.
Și de la ingrediente exotice, locale sau speciale, mergem la cele mediteraneene. Așa cum e noua supă rece Gazpacho despre care am vorbit aici.
Să vedem care sunt motivele pentru care să ne alegi tot mai des acasă sau în vacanță și de ce salatele sunt ingredientul cheie al verii.
1.Pentru conţinutul în fibre
Este greu de crezut că ceva ce nu poate fi digerat de corp, ne aduce atâtea beneficii! Aici vorbesc bineînțeles, de fibrele alimentare. Consumarea salatelor care sunt bogate în fibre pot scădea nivelul de colesterol şi pot preveni constipaţia sau chiar să o trateze în unele cazuri. Fibrele ajută organismul în cazul pierderii în greutate pentru că dau senzaţie crescută de saţietate şi astfel ne vom simţi mai plini după ce le consumăm.
2. Pentru beneficiile fructelor şi a legumelor
Mulţi experţi recomandă suplimentarea dietelor actuale cu fructe şi legume (în special cu legume cu frunze verzi sau legume colorate portocaliu). Dacă se consumă salate regulat, cel mai probabil vor exista nivele crescute de antioxidanţi în corp (vitamina C, vitamina E, acid folic, licopen, caroten), în special dacă salatele conţin legume crude.
Antioxidanţii sunt substanţe care luptă împotriva radicalilor liberi şi încetinesc îmbătrânirea celulară, astfel că vom fi tineri mai mult timp. În decursul anilor, crecetătorii au descoperit conxiunea dintre consumul a mai multor fructe şi legume şi scăderea riscului diferitelor afecţiuni, în special cancer.
3.Pentru surse de proteine de calitate
Se recomandă ca fiecare salată să conţină cel puţin o sursă de proteine, aceste molecule având rolul de a susţine masa musculară, mai ales în cazul în care se practică şi exerciţiu fizic. Proteinele pe care le introducem în salată pot fi de origine animală (pui, peşte, curcan, vită, ou, brânză, iaurt) sau de origine vegetală (fasole, mazăre, linte, năut, ciuperci, soia).
4.Pentru grăsimi sănătoase
Dacă introducem în salată şi o sursă de grăsimi sănătoase, vom acoperi întregul panel de nutrienţi esenţiali organismului. Astfel că un dressing pe bază de iaurt de măsline va fi de folos. Alte surse de grăsimi sănătoase pe care le putem introduce în salată sunt: avocado, peştele gras, măsline, uleiuri vegetale (in, dovleac, avocado, struguri), nuci, migdale, caju, seminţe de floarea-soarelui, dovleac, in, chia, susan, mac etc.
Pretențios la mâncare, sau pur și simplu obișnuit cu dieta ta, suntem alături de tine în multe locații din lume:
Ungaria, Marea Britanie, Irlanda, Algeria, Italia, Statele Unite, Bulgaria, Franța, Cehia, Olanda, Spania, Slovacia.
Mâncatul unei salate este foarte convenabil, poate fi făcut în drum spre serviciu, în oraş sau de ce nu, acasă. Nu doar că sunt convenabil dar salatele sunt versatile, crocante şi distractiv de mâncat (o grămadă de texturi, culori şi arome). Majoritatea persoanelor preferă să facă acest lucru, chiar şi copii, care pot fi obişnuiţi de mici cu salatele, amestecate pe gustul lor, cu legume şi fructe.
Salata - pare puțin cam evident, dar era timpul. După atâtea bloguri, articole și sute de mii de mese împreună, să spunem că de aici a început totul. De la faptul că nimic nu poate să înlocuiască proaspăta, sănătoasa și colorata SALATĂ. Cu un conținut foarte scăzut de calorii și aport de vitamina A, fier și alte atât de multe beneficii încât le putem combina la fel de mult cum o combinăm în rețete. Fără un gust aparent atunci când este singură, devine ingredientul crocant, răcoritor și de culoare de care au nevoie atât papilele noastre cât și ochii. Așa că da, alegem săptămâna aceasta SALATA. Alege-o și tu. Și caută-ne prin lume, pentru că francizații noștri sunt gata să te surprindă plăcut cu ceva proaspăt și bun. Food is life. Make it good.
Pe @saladboxnewyork poți să te vezi și tu, dacă te etichetezi, sau poți vedea ce îți pregătește meniul de peste ocean.
Mergi cu gândul la vacanța perfectă, cu pofta la salata preferată și cu liniștea că o salată este mereu o alegere bună!
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Mesele zilelor de vară - cu V de la Vitamine și Vitalitate
Pofta de mâncare poate este mult sub pofta de plecare, așa că poate ignori acest aspect al zilelor tale. Dar în această perioadă capricioasă, un element foarte important al stării tale de bine este compunerea unui meniu sănătos. Și respectarea dietei care va face vara una specială. În țară, la birou sau în vacanță, uite câteva lucruri pe care să le treci pe lista de încercat și pe care să le cauți ca pe suveniruri de gust.
Vitamine la mese de vară - recomandări de vacanță
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei prin faptul că ne furnizează doza de energie încă din primele ore ale dimineții. Așa că include în pachetul de vacanță și apoi menține obiceiul micului dejun inclus.
Există multe studii de specialitate care au demonstrat că persoanele care nu consumă micul dejun au șanse mult mai mari să compenseze caloric în a doua parte a zilei. Și astfel să ia în greutate.
Dimineața aveți nevoie de carbohidrați complecși care să își elibereze energia progresiv ex. Pâine integrală, cereale integrale (ovăz, grâu, orz, secară), musli etc. Combinate cu o sursă de proteină care ne va asigura sațietatea de durată (ex. Ou, brânză, carne de calitate, lactate, dar și o doza optimă de vitamine: legume sau fructe.
Haideţi să aflăm care sunt vitaminele de care organismul nostru are nevoie în această perioadă și pe care să le cauți acasă sau în vacanță:
Vitamina A: este o vitamină importantă pentru sănătatea tegumentelor (pielii şi a mucoaselor), asigurând şi buna funcționare a vederii. O putem lua din: ouă, legume verzi (spanac), fasole verde, fructe şi legume de culoare portocalie (caise, piersici, morcovi, ardei).
Caută așadar piețele, mai mult decât pentru oportunitatea de poze colorate. Oriunde ai fi în vacanță, încearcă fructele locale pentru un aport de vitamine.
Vitamina B1 (tiamina): supranumită şi „vitamina bunei dispoziţii” sau „vitamina performanţei intelectuale”, este indispensabilă organismului prin efectele pe care le exercită la nivelul sistemului nervos. O putem lua din: drojdie de bere, carne, cereale integrale, seminţe de floarea-soarelui, nuci, leguminoase (fasole, năut) .
Vitamina B2 (riboflavina): este importantă pentru sănătatea părului, unghiilor şi a ochilor. Surse importante de această vitamină sunt: ouă, ciuperci, spanac, broccoli, ridichi.
Vitamina B3 (niacina): ajută la controlarea nivelului de colesterol şi zahăr din sânge. O găsim în sfeclă, somon, ton, alune, seminţe de floarea-soarelui.
Vitamina B6: are o influenţă puternică asupra procesului de creştere şi poate ajuta în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare. Surse bune sunt: bananele, somonul, spanacul, avocado, gălbenuşul de ou sau cerealele integrale.
Viaminta B12 (cobalamina): contribuie la funcţionarea normală a celulelor, a sistemului nervos şi a tractului gastrointestinal. Dacă o căutăm în alimente, o găsim în produsele de origine animală ca şi pui, peşte, carne de vită, ouă, lactate (brânză) .
O salată combină multe ddintre aceste ingrediente vitale și pe lângă culoare, ne dă și elementele necesare unor zile perfecte.
Câte mese pe zi trebuie să avem?
Am răspuns în parte întrebării și în blogul despre cum să mâncăm ca să slăbim. Persoanele care obișnuiesc să ronțăie/ciugulească între mese au nevoie de 5 mese (3 mese principale – mic dejun, prânz, cină și 2 gustări între ele).
Persoanele care nu au această nevoie pot să funcționeze și cu 3 mese principale. Există diferite variațiuni în funcție de programul și nevoile fiecărui om.
Ce însă trebuie să urmărim cu toții este aportul de vitamine. Altele pe lista de necesar vara aceasta sunt:
Vitamina C: avem nevoie de ea mai ales în perioadele de tranziţie iarnă/vară, pentru faptul că ne ajută la menţinerea imunităţii şi per total, a sănătăţii. În plus, facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv şi o găsim în citrice (lămâi, portocale, grapefruit), broccoli, fructe de pădure, pepene, pătrunjel etc. Vrei o „bombă” de vitamina C?
Vitamina D: esenţială pentru sănătatea sistemului osos, se produce sub acţiunea razelor de soare dar o putem lua şi din gălbenuş de ou, peşte, ficat sau ciuperci.
Serile de vară se întind uneori spre răsărit. Asta înseamnă că avem nevoie de energie, dar și de ceva ușor.
Ultima masă a zilei trebuie să fie ușor digerabilă, luată de preferință cu 2-3 ore înainte de culcare.
Se recomandă carnea albă (pui, pește, curcan, fructe de mare) în combinație cu legume sau o porție de carbohidrați (cartofi, orez, paste, mămăligă, cuș-cuș) combinată cu legume.
Și ultimele vitamine de pe lista noastră de VARĂ-VITALĂ:
Vitamina E: un antioxidant excelent ce luptă împotriva radicalilor liberi. Ca şi surse, o găsim în nuci, seminţe, uleiuri vegetale, frunze verzi sau cereale.
Vitamina K: joaca un rol important in coagularea sangelui. Putem beneficia de ea din spanac, asparagus, broccoli, fasole verde, ouă, carne .
Spanac - Un alt super aliment, așa cum a fost și cazul merișoarelor sau quinoa, spanacul stă mândru și proaspăt între ingredientele Salad. Box. Fie că alegi o salată ce îl conține sau îl adaugi la salata ta așa cu Popeye îl alegea pentru un plus de putere, îți va aduce mai multe beneficii. De la îmbunătățirea vederii la asigurarea unei presiuni arteriale sănătoase și aportul de fier alături de vitamina K, așa cum am scris mai sus.
Pe @lorandszabo.antrenor am găsit o fotografie ce inlcude carbohidrați sănătoși să te ajute la refacerea rezervelor de energie. 🍠 Cartofi dulci 🥗 Baby spanac 🍚 Quinoa 🐔piept de pui 🍍 Ananas. Ne place!
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Supe răcoritoare de vară: Gazpacho, ca să pleci cu gândul!
Chiar dacă e vară și apetitul e scăzut, credem că mâncarea bună e în stare să te scoată din starea asta. Și mâncarea excelentă face chiar mai mult. La fel ca atunci când un gust îți aduce aminte de supele mamei, de copilărie sau vacanțele la bunici, avem un experiment de gust pentru vara asta care te va teleporta, pentru câteva minute.
În fiecare sezon introducem rețeta în ediție limitată care te scoate din zona de confort, dar te duce în zona de explorare a papilelor. Hai cu noi și vara asta!
Gazpacho - supa răcoritoare ca o excursie pe coasta Spaniei
Gazpacho reprezintă alternativa perfectă la supele clasice calde. Mai ales pentru sezonul de vară când temperaturile sunt mai ridicate, vrem să plecăm cu mintea, nu să ne topim. Și pentru că undeva la mare, cu apusuri roșii ne place să credem că fiecare ar vrea să fie, când spunem supe răcoritoare de vară nu putem să nu aducem iar între preferate supa lui Don Quijote.
Supa propusă în acest sezon de Salad Box îmbină excelent conținutul de legume crude cu hidratarea necesară în această perioadă. Temperatura supei, scăzută, este perfectă pentru răcorire.
Un clasic al bucătăriei spaniole, provine din regiunea sudică a Andaluziei. Preferată în Spania și Portugalia, în special în timpul verii fierbinți, deoarece este foarte răcoritoare, poate că ai întâlnit și tu varianta asta în călătoriile tale.
În peninsula Iberică vei întâlni și gazpacho fără roșii și cu usturoi, migdale și struguri, dar și gazpacho verde sau cu jambon Serrano.
Dacă nu te-ai întâlnit încă cu ea, este timpul să o încerci!
Conține doar 150 kcal pentru o porție de 350ml, așa că se încadrează bine în meniul pe care ți-l recomandam în blogul ”Ce mâncăm ca să slăbim?”. Această supă în ediție limitată devine un aliat în păstrarea unei greutăți optime sau, de ce nu, în contextul unei alimentații echilibrate, un aliat împotriva excesului de kilograme.
Ne place să adăugăm ingredientul secret: sănătate
Având un conținut crescut de roșii, această supă vine la pachet cu un conținut crescut de antioxidanți: licopen și beta-caroten, ambele având proprietăți însemnate împotriva radicalilor liberi și a oxidării celulare.
Am gătit mult în bucătăria Salad Box pentru rețetele naostre de supă. Le iubim pentru că sunt recomandate pe tot parcursul anului. Cele calde care ne încălzesc iarna iar cele reci care ne răcoresc vara, alegeri la îndemână pentru un meniu bogat, dar rapid și sănătos.
Alte beneficii ale supelor răcoritoare de vară:
sunt o sursă excelentă de hidratare (conțin multă apă, evident) și electroliți (minerale rezultate de la fierberea legumelor)
conțin foarte puține calorii, deci sunt recomandate persoanelor care își doresc să scadă în greutate și astfel pot înlocui o masă cu o supă delicioasă.
Singura contraindicație:
Evitați sarea și condimentele puternice - contraindicate cardiacilor și hipertensivilor.
Ingredientul săptămânii la Salad Box*
Roșii - pentru că arată atât de bine în orice formă: proaspete, coapte, ca salată, supă sau băutură! Constituie o excelenta sursa de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu. Menține sănătatea pielii, a oaselor, arată ca o inimă (ok, asta poate nu e poate decât un beneficiu vizual). Dar faptul că îmbunătățesc vederea și bioflavonoizii si carotenoidele din aceste fructe sunt agenți anti-inflamatori eficienți ca analgezice naturale nu e glumă.
Pe @saladbox.republiciioradea am găsit o fotografie ca un apus de soare la mare. Noua supă în ediție limitată, Gazpacho. Ne inspiră și ne face poftă și te invităm să concurezi și tu cu o foto la fel de colorată!
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Cine nu e gata, îl iau cu salata: copii și jocul de-a masa
E luna lor, o vacanță de vară ce abia începe și promite să le facă toate poftele. Sau nu? Primim adesea întrebări legate de mesele celor mici și ne este chiar nou, celor mari, greu să ne abținem de la a mânca unele lucruri.
Vara vine cu aport de răsfăț, așa că eforturile de educare a copiilor în privința lucrurilor ce pot fi și delicioase și sănătoase cresc.
Iar tipul nostru preferat de învățare este cel prin experiment și joacă.
Alimentația copiilor - pofta, sănătatea și activitatea
Am încercat de-a lungul timpului să îi aducem pe cei mici aproape de lumea colorată a salatelor. Prin diferite activități de joc și joacă, prin implicarea lor în procesul de lucru și prin ieșiri în natură, acolo de unde vin ingredientele noastre, încercăm să ne punem amprenta pe un viitor responsabil și sănătos.
Aceste modificări se întâmplă tocmai pentru că unui copil i se pare mai interesant să interacționeze cu ceea ce mănâncă. Cu cât mai multe culori, texturi, combinații, ei încep să aprecieze salatele ca pe buni prieteni lângă joacă.
Iar dacă alătură de mesele principale pui și deserturi sau sucuri sănătoase, atunci vei forma celor mici obișnuința care îi va transforma în adulți responsabili cu organismul, mediu și echilibrul.
Momentele noastre preferate sunt cele în care cei mici deja se declară campioni ai unui ingredient, care în mod normal nu le-ar fi companion de joacă.
La fel ca ideile, comportamentele și organismul, gusturile se formează. Stereotipul din filme, cu micuții ce refuză legumele, este de domeniul trecutului. Pentru că implicarea lor în natură va fi tot mai necesară dacă vrem ca planeta să supraviețuiască, să se dezvolte și să redevină verde.
Așadar acțiunile noastre, fie că este vorba de sesiuni de gătit pentru cei mici , în care ei învață ingrediente prin faptul că le combină, până la activități colorate, aspiră doar la atât: să lăsăm o amprentă sănătoasă în viața ta.
Suntem alături de copii și prin acțiuni care fac bine altfel decât prin educarea în legătură cu alimentația.
Ne place tare mult să găzduim evenimente unde copii sunt în centrul atenției. Ne jucăm și învățăm. Iar nutriționistul nostru, pe lângă sfaturile săptămânale, susține această mișcare de învățare prin joacă și experiment.
Sfatul nutriționistului pentru alimentația copiilor:
”Atenția se îndreaptă și spre cei mici când vine vorba de diete. Ei au nevoie de ajutor în domeniul alimentației la fel de mult ca cei mari. Cred cu tărie că obiceiurile alimentare se învață în primii ani de viață, astfel că un copil învățat de mic cu diversitate în farfurie, cu obiceiuri sănătoase, se va dezvolta armonios.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician (sursa)
Vezi articolul nostru despre Deserturi sănătoase pentru o recompensă sau un boost de energie pentru micul explorator de vacanță.
Pe @iulia.nutrition găsești muuulte sfaturi și fotografii minunate cu cei mici înconjurați de sănătate. Am ales una care, în adâncul inimii, sperăm să te inspire cu delicatețea, puritatea și inocența ei.
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Vorbeam în articolul anterior despre faptul că odată cu venirea verii, are loc un fenomen obișnuit. Ne dorim un corp ce să meargă bine cu orice.
Sălile de forță sunt mai pline. La fel ca în cazul rezoluțiilor după Anul Nou, se întâmplă asta deoarece începem să purtăm mai puține haine, soarele să ne încerce bine sistemul circulator și rezistența și plaja să ne cheme.
Așa că, după articolul de Ce mâncăm ca să slăbim, pe care îl poți accesa tot în blog, am cerut specialistului Iulia Hădărean, nutriționist-dietetician, câteva tips and tricks pentru voi, cei care ați introdus sala pe lista săptămânală de TO DO.
Felicitări și haideți, suntem cu voi!
Alimentație pentru sală
Alimentarea organismului înainte de efortul fizic este obligatorie. Atât pentru femei, cât și pentru bărbați, alimentația înainte de efortul fizic presupune consumul unei cantități de carbohidrați pentru furnizarea de energie.
Ce să mănânci înainte de sală
Dacă efortul fizic se întâmplă în scurt timp (30minute) voi alege o variantă de carbohidrați cu eliberare rapidă: orez alb, paste albe, fructe.
Dacă efortul fizic debutează în aproximativ 1 oră și este și mai lung ca durată, voi avea nevoie de carbohidrați cu eliberare lentă – carbohidrați complecși: pâine integrală, paste integrale, orez integral, legume.
Rolul mesei dinaintea antrenamentului este de a stimula metabolismul.
De aceea, cine trece în extrema de a face sport pe stomacul gol, crezând mitul ce spune că poți slăbi mai repede, greșește. Da, cântarul va arăta bine, dar organismul tău va avea de suferit.
Alimentație după antrenament
După activitatea fizică, masa musculară are nevoie de refacere iar acest lucru se desfășoară optim în prezenta proteinelor. Așa că vom avea nevoie de o cantitate de carne (pui, pește, curcan, porc sau vită) sau proteine de origine vegetală (soia, fasole, mazăre, linte, năut, quinoa etc.)
Evită să dai curs poftelor, care sunt normale după efort. Dar a mânca imediat sau cât mai repede după antrenament este recomandat. Pentru că, dacă aștepți mai mult, capacitatea corpului de a transforma carbohidrații scade. Și în loc să contribuie la refacerea energiei, ceea ce mănânci va fi depus ca grăsime.
Așadar, alege ceva rapid, to go, ce te așteaptă după sală.
Salatele Nutrimix reprezintă o alegere colorată și perfect echilibrată pentru o masă după care nu te simți vinovat.
Flexibil ca și rețetă, propune combinații îndrăznețe de culori, texturi, temperaturi și metode de a găti. Și are la bază o formulă stabilă care asigură aportul de carbohidrați, proteine, vitamine și grăsimi sănătoase. Află mai multe despre Nutrimix în acest articol și comandă o porție pentru o masă sățioasă și gustoasă.
Sfatul nutriționistului despre dieta pentru sală:
”Este necesar să se evite alimentele cu timp îndelungat de digestie și cu încărcătură calorică mare (ex. Cartofi prajiti, snitele, chiftele etc.) chiar dacă ți le solicită corpul. În schimb, poți introduce saau menține cafeaua în dietă, pentru că în cazul practicării sportului, cafeina poate fi consumată cu aproximativ jumătate de oră înainte de exercițiul fizic și are efecte benefice, fiind unul dintre cei mai vechi stimulenți naturali folosiți de om.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician
*Ingredientul săptămânii la Salad Box*
Quinoa - pentru că este încadrat pe lista superalimentelor și pentru că se încadrează perfect cu dieta pentru sală. Este și cel mai bogat în fibre din clasa cerealelor, având 2,5 mg de fibre la o cantitate de aproximativ 200 mg. Și l-am inclus și noi în salate pentru că este bogat în fibre și ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge și pierderea în greutate.
@saladboxnetherlands ne arată degustarea pregătită pentru membrii unei săli de forță. Pregătite cu atenție și bune nu doar pentru poftă, cutiile noastre te așteaptă în locații sau prin delivery!
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Corpul de vară ne privește din oglindă, băile de mulțime de la festivaluri încep imediat și pe căldura asta vrei să dai jos nu doar părul ci și ceva kilograme.
Am vorbit cu dieteticianul nostru și venim cu o serie de idei pentru tine și corpul tău mai ușor, pentru o vară mai intensă.
Ce mâncăm ca să slăbim
1. Grija principală trebuie atribuită perioadei meselor. Să încercăm să mâncăm mai consistent în prima parte a zilei (parte din zi în care suntem activi atât fizic cât și psihic) și mai puțin consistent seara. Pentru că organismul nostru nu mai are nevoie de atât de multă energie.
2. Persoanele care obișnuiesc să ciugulească între mese se pretează foarte bine la un sistem de 5 mese (3 principale și 2 gustări). Iar cei care nu au acest obicei vor funcționa excelent doar cu 3 mese principale.
Există și diferite variații (ex. 4 mese – 3 principale și 1 gustare după masă, pentru cei care au consumul energetic ceva mai crescut după ora prânzului).
3. Cel mai important aspect însă este că mesele trebuie sa fie echilibrate. O proporție optimă de carbohidrați – proteine – grăsimi. Să ținem minte faptul că grăsimile sunt cele mai calorice dintre macronutrienti (1g de grăsimi furnizează 9kcal, pe langă carbohidrați și proteine care au doar 4kcal). Iar faptul că proteinele oferă o senzație de sațietate de cea mai lungă durată este de luat în considerare când ne alegem masa.
Wrap-urile Salad Box reprezintă, cu cele 2 mărimi, alegerea perfect realizată de către bucătarii noștri pentru aportul de proteine de care ai nevoie. Nu doar că ajută la pierderea în greutatea și menținerea acesteia, dar întărește sistemul muscular și cel osos. Află mai multe despre propunerile noastre de WRAP și beneficiile lor din acest articol și comandă azi o porție, de gust și cu efect imediat doar pentru suflet, nu și pentru siluetă.
Notă foarte importantă: pierderea în greutate se recomandă doar persoanelor care au nevoie de acest lucru. Corpul tău poate fi modelat prin mișcare, mult mai eficient decât prin dietă. Aceasta vine doar să sprijine, cu aportul potrivit de ingrediente, nevoile corpului care lucrează.
De aceea și noi oferim variante pentru poftele tale, dar cu responsabilitate pentru sănătatea ta. Și vom discuta și despre ce să mănânci înainte sau după ce faci sport.
Sfatul nutriționistului despre ce mâncăm ca să slăbim:
” Principala grijă a oamenilor referitoare la alimentație este următoarea: și noi ce mai mâncăm? În primul rând, pentru a sădea în greutate este necesar să ne ascultăm corpul. Senzația de foame este foarte importantă și reprezintă un semnal pentru nevoie de energie. Trebuie să deosebim acest semnal (senzație de slăbiciune, discomfort abdominal, crampe abdominale) de poftă, care nu reprezintă o nevoie fiziologică. Trebuie sa mancam DOAR în momentele în care ne este foame” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician
*Ingredientul săptămânii la Salad Box*
TON - pentru că este unul dintre cele mai indicate alimente în curele de slăbire. Este bogat în complexul de vitamine B și conține proteine, vitamina D, fosfor, potasiu, magneziu și mult-căutatele grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6. S-a dovedit chiar că el conține elementele necesare care să lupte contra depresiei. Și era normal, după ce ți-am recomandat delicatele noastre wrap-uri, să continuăm pe acest trend, de ușor și sățios.
@saladboxdebrecen a primit multe aprecieri pentru acest aranjament colorat ce ne face poftă. Wrap Wrap all around!
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Fast-food: mituri despre mâncare, delivery și zile arzătoare
E perioada aia în care ai nevoie de fiecare moment ca să respecți deadline-uri, de fiecare prânz ca să îți iei energia și de fiecare seară ca să petreci clipe de reîncărcare. Și atunci, de unde faci rost de acele momente în plus, de timp pentru tine, pentru termene și prieteni? Scurtezi timpul de așteptare după masă, de plimbat după masă, de gătit. Prin delivery, opțiunea care nu ne face mai leneși, doar mai eficienți cu timpul nostru și prioritățile de zi cu zi.
Mâncare delivery - opțiune fără băi de soare și alte 4 avantaje
Într-un studiu publicat de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din SUA, un adult consumă în medie 11.3% din doza recomandată de calorii prin mâncare fast food.
Nu sună deloc îngrijorător, și asta pentru că renumele pe care mult timp l-a avut această opțiune a fost contrazisă de multe companii care au început să refacă meniuri cu opțiuni sănătoase.
Fast astăzi înseamnă doar acolo pentru tine atunci când ai nevoie. Grija pentru ingrediente, atenția la echilibrarea mâncării și responsabilitatea pentru dieta ta sunt principii pe care majoritatea companiilor le urmează.
Beneficii ale fast food delivery pentru zilele tale de vară
Fără băi de soare, arzătoare - Dacă nu cumva ai pregătită deja masa de prânz de acasă atunci opțiunea de a pleca de la birou, prin soare, spre casă, mall sau un local nu sună deloc plăcut. Sau sănătos. Așa că opțiunea de a comanda masa ta în timp ce mai bifezi două taskuri în răcoarea biroului, cu mai mult spor parcă atunci când aștepți papa, sună bine. E convenabil, e confortabil.
Așa că azi ai noroc. Și pentru un mijloc de săptămână reușit, îți aducem desertul sănătos pe care îl meriți, după o masă gustoasă cu ton, pui, bacon și legume fresh.
Dacă ești din Brașov - Cluj-Napoca- Constanța -Craiova-Satu Mare- București, atunci treci la acțiune și până îți ajunge masa vezi celelalte avantaje ale meselor de tip fast.
Prețul, desigur, este un atuu al preparatelor fast food. Poate de aici și preconcepția că ingredientele nu sunt de calitate, pentru că prețul este unul foarte avantajos. Și cum se poate să fie ceva și accesibil și bun? Se poate! Mai ales dacă ai parteneri, distribuitori și chefi care știu să combine ingredientele în cel mai economic mod, cu aport de gust și minim de risipă. Pentru că risipa este o problemă mondială și se estimează că între 33-50% din toată mâncarea produsă mondial nu este consumată. (sursa)
Așadar, în cantități ideale pentru mese îndestulătoare, echilibrate și delicioase, îți aducem masa de care să te bucuri și prin care să fii parte a mișcării mondiale contra risipei.
Consistența este un alt avantaj - unul pentru care companiile fac mari eforturi zi de zi. Și la Salad Box procedurile sunt ingredientul numărul 1 în activitate. Pentru că dacă nu reușim să îți oferim aceeași experiență, de la servire la gust, de fiecare dată, atunci pentru tine meniul e ca și cum nu ar exista.
Să fiți așadar siguri că un TUNA WRAP va avea același gust răcoritor, în același ambalaj ușor, de fiecare dată, în fiecare oraș în care comanzi o salată prin delivery.
Prospețimea - datorită necesității de consistență, dar și pentru că majoritatea lanțurilor fast food sunt operate la nivel local, dar mai ales pentru că vă place Salad Box și deci constant preparăm noi salate, acestea nu au cum să fie altfel decât proaspete. Este un cerc pe care încercăm să îl menținem constant în mișcare: aducem ingrediente - comanzi - preparăm - mai aducem ingrediente - comanzi - preparăm.
Fast înseamnă în cazul nostru rularea de sute de tone de ingrediente în prepararea de mâncare proaspătă, zi de zi în România.
”Am fugit” - și o poți spune de fiecare dată. Comanzi, mănânci și te întorci la lucru, distracție, la drumul spre vacanță. O salată de la Salad Box are avantajul că poate apărea în poza tta de la birou, din mașină, de pe plajă sau de la munte. Pentru că poate fi acolo pentru tine, ca un ultim lucru de pus deoparte când te grăbești să te întorci la ceva sau să pleci spre ceva.
Iar salatele noastre din gama YOU+ se potrivesc cel mai bine acestui ultim punct. PLUS: un avantaj BONUS al fast food este că majoritatea rețetelor sunt gândite de un chef în colaborare cu un dietetician, iar mâncarea conține, pentru tine, acel ceva care lipsește sau aduce un plus organismului.
Sfatul nutriționistului pentru fast food și delivery mâncare:
”Trăind într-o lume care se află în continuă mişcare, lipsa de timp devine o adevărată provocare în cu un impact direct asupra alimentației. Astfel când tragem linie la finalul zilei, constatăm faptul că ne-am alimentat incorect din punct de vedere calitativ. Salatele YOU+ vin în întâmpinarea acestor probleme, haideți să aflăm care îţi este cea mai potrivită din acest articol!” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician
*Ingredientul săptămânii la Salad Box*
Avocado - pentru că … știi și tu cât de lăudat este. Și pentru că în salată, crut sau în măști, este la fel de sănătos. Și avem cele mai delicioase combinații în care îl folosim, Salatele YOU +, pe care te provocăm să le comanzi prin delivery săptămâna asta. Pentru un plus carotenoid numit luteină, substanţă necesară pentru menţinerea unei vederi optime în fața calculatorului, pentru proprietăţile antioxidante puternice și pentru că are cu 35% mai mult potasiu decât o banană, alege o salată pe fugă la noi, pe săturate la tine.
@ingagebiz ne arată biroul ei colorat de mâncare delivery ce tocmai a sosit. Poftă de bun și de lucru!
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Vara ne iubește și de aceea se agață de pielea noastră. Crezi? Așa am vrea și noi să credem, dar minciună frumoasă, amăgire sau poveste de adormit copii, este adevărat că pielea este prima care va simți vara. Așa că am pregătit un articol cu sfaturi utile, idei pentru schimbarea alimentației și pregătire de vară, de tinerețe extinsă și sănătatea care se vede pe tine.
Pielea frumoasă - de la cum se simți la ce alegeri faci
Sunt mulți factori care intervin în felul în care ne purtăm anii pe față, iernile la gât și soarele pe cap. Pielea noastră nu poate alege dintre factorii externi, așa că trebuie să o ajutăm să se mențină în formă, ca un mușchi de care nu putem uita.
Ține de noi și atitudinea este o parte din cum arăți, dar contează și alegerile alimentare pe care le facem. Mai ales acum, la început de vară.
Uite câteva dintre schimbările pe care le poți face în alimentație înainte să consideri necesare injecțiile cu botox - collagen intake sau alte tratamente ce nu sunt naturale.
1. Beți suficientă apă : Pielea are nevoie de umiditate pentru a rămâne flexibilă și pentru a evita deshidratarea care ar putea provoca leziuni ale pielii. Veți avea nevoie să consumați aproximativ 30 ml pe kilogram (greutate corporală). Apa este cea mai bună sursă de hidratare, dar nu uitați de fructe și legume care au un conținut ridicat de apă (pepene verde și castraveți au multă apă și minerale).
Cea mai potrivită, la îndemână și special creată pentru aportul de freshness, limonada cu castravete și ghimbirul atât de benefic te așteaptă zi de zi.
2. Concentrați-vă pe zinc - Știați că zincul este un mineral important pentru funcționarea normală a glandelor sebacee? Acestea produc uleiuri și ajută la deteriorarea pielii, menținând pielea foarte moale.
Lipsa acestui mineral ar putea influența negativ pielea. Alimentele bogate în zinc se concentrează pe: pește, carne roșie slabă, cereale integrale, păsări de curte, nuci, semințe și crustacee.
Wrap-urile tuna din meniu sunt așadar o opțiune delicioasă, dar bună cu pielea și cu miros de mare. Te provocăm să le combini și cu o limonadă sau cu un desert cu musli, ca să fii sigură că meniul e complet și pielea ta e recunoscătoare.
3. Grăsimile mononesaturate și polinesaturate - tipurile de grăsimi sănătoase care se găsesc în pește uleios, avocado, nuci și semințe joacă un rol important ca un hidratant natural pentru pielea ta. Păstrează suplețea și îmbunătățesc elasticitatea. Aceste grăsimi sănătoase vin cu o doză de vitamina E, care va ajuta la protejarea împotriva daunelor provocate de radicalii liberi (poluare).
Inamici pentru pielea frumoasă
Încercați să evitați fumatul și consumul de alcool, ambele pot deshidrata și îmbătrânesc pielea
Alimentele fierbinți, sau extra condimentate, alcoolul, stresul și expunerea prelungită la soare pot declanșa dilatarea vaselor de sânge și apariția petelor roșii
Soarele - da, chiar vara ce ne iubește ne poate fi inamic, dacă nu folosim creme cu factor de protecție. Sunt un ingredient ce trebuie adăugat ritualului din fiecare dimineață
Avem pentru tine variante pentru o alimentație pe gustul tău, dar pe placul pielii, zi de zi proaspete și delicioase.
Sfatul nutriționistului pentru o piele frumoasă:
”Există și câteva vitamine și minerale care susțin bunăstarea pielii: Vitamina A: importantă în dezvoltarea țesuturilor - Vitamina B12: vitală pentru protejarea ADN-ului (încetinirea îmbătrânirii pielii) - Vitamina C: ajută la formarea colagenului în dermă - Vitamina D: vitamina anti-îmbătrânire produsă de acțiunea razelor solare asupra pielii și necesită colesterol deja existent în piele pentru a fi eficientă - Magneziu: echilibrează electroliții și este esențial pentru hidratare - Fier: esențial pentru transportul oxigenului în celulele pielii - Cupru: parte esențială a sintezei colagenului.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician
*Ingredientul săptămânii la Salad Box*
Căpșuni - pentru că sunt al patrulea fruct dintre toate cele existente ca şi capacitate antioxidantă (după mure, afine şi zmeură). Antioxidanţii luptă împotriva îmbătrânirii celulare prin protejarea faţă de radicalii liberi. Poți citi și pe blog despre ele, aici, dar Vestea Grozavă este că din 2 IUNIE făsești din nou la Salad Box limonada de căpșuni, preferată de soare, de piele, de gust și de Instagram.
Mâncare sănătoasă și rapidă: alimente, fresh, congelate sau în conservă?
Știi care e cea mai bună opțiune pentru mesele tale rapide? Pe ce te bazezi când alegi salata preferată sau combinația ta specială: gust, culori, pofte de moment sau valori nutriționale? Pe tipul de alimente ales: fresh, congelate sau în conservă?
Astăzi vorbim despre ingredientele Salad Box, ca să știi că ai cele mai variate opțiuni în alegerea mesei tale preferate. Cea care te încarcă dimineața, îți oferă pauza binemeritată sau prânz sau te relaxează seara.
Ingrediente Salad Box pentru mâncare sănătoasă și rapidă
Cele 5 categorii de ingrediente pe care le vei găsi deja preparate în combinații gândite de bucătari și nuntriționiști, dar și cele pe care le poți inventa tu în funcție de pofte conțin câte puțin din fiecare grupă de mai jos.
Ceva la grătar pentru cel mai sănătos mod de prăjire
Alimente congelate pentru că prin congelare sunt păstrate absolut toate vitaminele și mineralele
Alimente deshidratate, pentru că procesul de deshidratare reține la fel de mult conținut nutrițional
Alimente fierte, pentru că sunt opțiuni sănătoase alături de alimentele proaspete și uneori complimentează mai bine unele legume sau fructe.
Alimente fresh, bineînțeles, pentru că au cea mai mare cantitate de vitamine și minerale
Ingredientele pe care le alegi și ți se pregătesc pe grătar le cunoști și le alegi în funcție de gust, dietă sau preferință, de la vită la pui sau bacon.
Să vorbim așadar despre cele 4 tipuri de alimente, beneficiile lor, lista din care poți alege și apoi despre cel mai proaspăt ingredient pe care ți-l recomandăm săptămâna aceasta, vedeta care te va încălzi într-o zi furtunoasă de primăvară.
Beneficiile alimentelor congelate
Congelarea reprezintă o metodă de păstrare foarte bună. Mai ales în cazul alimentelor care îți mențin cel mai bine conținutul de vitamine dacă sunt proaspete. Prin congelare aceste beneficii sunt fixate în legumă sau fruct pentru tine.
Congelarea nu afectează totalul de calorii, conținutul de fibre sau de minerale al alimentelor. Dar în unele cazuri se poate micșora cantitatea de vitamine cum sunt acidul folic. De aceea avem grijă să adăugăm salata verde pentru tine și un boost de acid folic.
Printre ingredientele Salad Box care de la stare de așteptare înghețată devin răcorire instant sunt:
Căpșuni congelate, care curând vor veni în forma preferată a verii, de limonadă
Vișine și Zmeură congelate - pentru un smoothie apetisante și colorate
Și Spanac congelat - pentru că fie îl alegi ca supă cremă sau în combinația YOU+ OMEGA 3 (CU BABY SPANAC), vei primi întreg conținutul de fier, fibre și proteine pentru care este vestit.
Beneficiile alimentelor deshidratate
Deshidratarea, ca și în cazul congelării, aduce beneficiul fixării componentelor naturale în legumă sau fruct. Avem grijă la ce alegem și pregătim zilnic, proaspăt, noi alimente venite de departe și păstrate în forma inițială de gust, vitamine și proprietăți benefice.
Printre ingredientele Salad Box care se concentrează în formă uscată pentru beneficiu crescut sunt:
Fulgi de migdale pentru fibre, nutrienți precum vitamina E, proteine, cupru, calciu, potasiu și multe altele.
Merișoare - în salată sau ca desert în IAURT GRECESC CU GEM DE AFINE, MUSLI CRUNCH ȘI MERIȘOARE, sunt renumite pentru sursa de antioxidanți.
Deși nu sunt primele pe listă atunci când alegem salatele noastre și alimentele pe care le consumăm, unele alimente le regăsim cel mai des tot sub formă de conservă. Murăturile de exemplu, au tradiție veche și nu au contraindicații. La fel și compoturile, de care ne asigurăm să fie proaspăt și delicios.
Printre ingredientele Salad Box care trec din recipiente direct în meniul tău sunt:
Castraveți murați la borcan
Compot Piersici Decojite la borcan, Mandarine și Gem de afine la borcan
Roșii Uscate la borcan
Ananas Lamele
Ardei Copt
Fasole Rosie
Fasole Verde
Ciuperci Fierte
Linte Conserva
Masline Negre Feliate și Masline Verzi Feliate
Naut Conserva
Porumb
Akadia Cutie/Conserva
Mazare
Sfecla Cuburi borcan
Somon Fume în caserolă vid și Ton Maruntit
Unt de arahide în borcan
Beneficiile alimentelor fresh și raftul de sănătate Salad Box
Cel mai simplu mod în care te poți bucura de legumele și fructele care ți-au lipsit în perioada iernii este să le mănânci ca atare, astfel să beneficiezi de toată bogăția de fibre pe care acestea le oferă, vitamine dar și minerale. Consumând un aliment integral, cu totul, primești tot ce are el mai bun să îți ofere.
Dacă îți dorești o variantă vegetală de proteine acum e momentul să optezi pentru boabele de quinoa, fasole, mazăre, linte sau năut.
Știm că vitamina C este sensibilă la lumină și căldură. De aceea ne asigurăm ca tu să ai mereu opțiuni fresh care încă își păstrează caracteristicile.
Și lista noastră de ingrediente fresh este lungă, apetisantă și colorată.
De la salata vedetă, la castravete, morcov, țelină, ceapă roșie ca legume. Și măr, banane, avocado la fructe.
În salate combinate, limonadă, fresh sau smoothie, ne mândrim zi de zi și ne concentrăm pe respectarea promisiunii brandului nostru, să lăsăm o amprentă sănătoasă asupra vieții tale.
Sfatul nutriționistului pentru mâncare sănătoasă și rapidă:
”Vitaminele nu pot fi sintetizate de către organism fără ajutor și trebuie aduse prin aport din alimentație,. Cele esențiale sunt în număr de 13: vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E și K. Putem oare găsi alimente care să conțină toate aceste vitamine? Cu siguranță că nu, iar din acest motiv trebuie să încurajăm diversitatea în farfurie și să optăm întotdeauna pentru o varietate de alimente care să ni le ofere, în combinații, pe toate în proporții optime. Pe primul loc se afla alimentele fresh, culese ăn sezon, al doilea loc este ocupat de alimentele congelate, iar alimentele din conservă sunt și ele în regulă dacă sunt conservate doar cu sare și zahăr.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician
*Ingredientul săptămânii la Salad Box*
Ghimbirul - Printre ingredientele fresh, pentru cel mai mare aport de vitamine, vine să te ajute la final de masă. Vedetă în mai multe combinații deosebite anul acesta, mai ales pe final de primăvară capricioasă, se spune despre el că ar ajuta în simptomele de disconfort digestiv și ar trata răcelile. Sigur ajută corpul să se încălzească și reduce alergiile. Așa că doar pentru asta, ca să nu mai spunem de zvonul cum că ar reduce stresul și ar trata migrenele, ți-l oferim într-o limonadă cu un efect instant energizant.
Recomandăm din nou OU. Ca element în salatele tale și răspuns la 3 întrebări frecvente.
A trecut destul timp să ne refacem după sărbători, așa că să revenim la un preferat al primăverii și să îl reintroducem în mesele zilnice.
Oul conține toți aminoacizii esențiali, deci sunt o proteină completă. Așa că recomandăm din nou OU.
Ca element în salatele tale și răspuns la 3 întrebări frecvente. Uite de ce te așteaptă, proaspete, la Salad Box, ouă ca pentru MAI multă culoare, gust și sănătate.
Ou fiert - opțiunea pe care trebuie să o încerci și de ce
Am vorbit într-un blog anterior despre datele care uneori trec de poftă și gust și se concentrează pe cifre. Le luăm în considerare când este vorba despre deserturi, dar uneori și când alegem ingredientele la salatele pe care le concepem la Salad Box.
Pentru că ouăle au uneori o reputație negativă când vine vorba de dietă, să răspundem prima dată la întrebările celor îngrijorați de acest aspect.
Întrebarea 1: Câte calorii are un ou și pentru cine se recomandă?
Câte calorii are un ou:
Deși proteinele se află în albuș, gălbenușul este și el valoros pentru sursa de grăsimi sănătoase și beta carotenul pe care îl conține.
Albușul - nu are deloc grăsimi, iar carbohidrați regăsim doar 1,1 grame. Conține aprox 16 kcal și 4 g proteine și este bogat în vitamina B2.
Gălbenușul - furnizează 155 calorii la suta de grame, provenite din 12.6 g proteine și 10.6 g de grăsimi. Și este bogat în vitamina B12 și Seleniu.(sursa)
Ca să facem o comparație, tot la 100 de grame de produs, dar ou prăjit, conținutul este de: 196 Calorii, 13,6 Proteine, 15,3 Lipide, 0,9 Carbohidrați.
Iar salata GATA pe care ți-o recomandăm și în care vedeta pentru proteine este OUL va fi: YOU+Proteine
Cu un conținut de aproximativ 785 de calorii din cele peste 2000 necesare zilnic, conține peste 40 de grame de Proteine, 52,9 grame Lipide și 35,5 grame Carbohidrați. Lucru care o face preferata celor care au restricții dar adoră mâncarea bună.
Mai ales că Salata mai conține: ceapă roșie, Brânză Halloumi, Năut, Bacon, Avocado, Roșii uscate, Dovlecel Zucchini. Iar nputul, dacă îți dorești o variantă vegetală de proteine, este printre recomandări, alături de: boabele de quinoa, fasole, mazăre, linte.
Întrebarea 2: Ce pot alege din meniu dacă sunt la dietă?
Salata Caesar este o opțiune cu mai puține lipide, pentru cei cu To do clar. Ingrediente: Castravete, Mozzarella, Ou, Salată verde, Pui grill. La cele 370g, conține: 42,5g Glucide, 41.3g Proteine și doar 26.20g Lipide.
Întrebarea 3 : De ce să adaug ou fiert la salata mea preferată?
Îți recomandăm să mixezi. Salata ta preferată plus, ca ultim ingredient, oul.
Pentru că merge perfect cu dulce, cu acrișor sau sărat, este ingredientul ideal care aduce și aport semnificativ de resurse de sănătate.
Și nu doar atât, dar dacă ne dai un tag către salatele tale însorite cu gălbenușul unui ou, postăm pe pagina noastră combinația.
Sfatul nutriționistului pentru ou fiert:
”Oul este cea mai bună sursă de proteină dintre toate alimentele (biodisponibilitatea proteinelor din ouă este de 100%, față de cele din carne care ating 97-98%). Acest lucru spune că organismul nostru ajunge să le folosească la capacitate maximă.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician
*Dressing-ul săptămânii la Salad Box*
Emma cu Avocado și Oregano - pentru că e nou, pentru că rimează cu Ou...Glumim. Pentru că va completa perfect paleta de culori și va definitiva gustul salatelor ce conțin ou. Echilibrul fin între amărui și dulce, cu note de gradină de vară meditareneană și sentiment de fresh va fi pe placul tău și vei avea poate un nou To go to sos.
Combină săptămâna aceasta cu Salatele recomandate sau cu cele create de tine.
@domokostimea ca trainer, dancer și nutriționist, ne arată opțiunea sa pentru o salată cu OU numai bună de încadrat la categoria #healthyfood și #afterworkout.
SOCIAL: Folosește #saladboxro. Postăm pe pagina SaladBox creațiile tale foto de pe Instagram.
Deserturi sănătoase: mituri și provocări la degustare!
Ai crede că să spui ”deserturi sănătoase” înseamnă să forțezi limita și să crezi prea mult într-o lume fără consecințe. Dar avem o veste bună pentru tine: deserturile pot face parte dintr-un stil de viață sănătos și echilibrat. Evident, dacă le consumăm cu moderație. În funcție de alimentația și activitatea noastra fizică, 1 dată sau de 2 ori pe săptămână, o porție de desert nu ne va dăuna sănătății.
Deserturi sănătoase - 3 mituri și 4 propuneri rapide
Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca în totalul energiei produse în organism să se introducă și un mix format din: glucide 55-75 %, lipide 15-30 %, și protide 10-16 %. Asta pe zi, iar ca să vezi ce înseamnă asta pentru un adult, este vorba de cantități între 275 și 375 g glucide, între 33 si 67 g grăsimi si între 75 și 100 g protide.
Mituri sunt câte opinii și studii. Am ales cele mai frecvente și îți oferim o alternativă de deserturi sănătoase din meniul Salad Box.
Mitul 1: Zahărul nu are valoare nutrițională. FALS
Zahărul conține calorii. Iar acestea reprezintă echivalentul energiei pe care ele o furnizează. Sunt 4 componente ale alimentației care furnizează calorii, deci energie, organismului: proteina (4 calorii/gram); carbohidratii (4 calorii/gram); alcoolul (7 calorii/gram); grasimile (9 calorii/gram). (sursa)
Un echilibru bun între aportul de calorii și cel necesar arderii lor poate deveni începutul unei diete ce îți va model corpul.
Soluția:
Budincă Salad Box chia cu piersici, musli crunch și fulgi de migdale. Conține în porția de 200g: cel mai mare număr de proteine din produsele noastre de desert: 14.60 Proteine. Și 53.00 Glucide, 21.30 Lipide.
Și cel mai important, conține acel dulce sănătos care nu te face să te simți vinovat, ci răsfățat.
Mitul 2 : Deserturile sunt interzise la dietă. FALS
Deserturile au primit această reputație negativă pe nedrept. Faptul că sunt denumite de multe ori tentații, sunt evitate și denigrate este un mit care se propagă și pe care îl poți înfrânge azi. De fapt, un studiu internațional a măsurat efectele pe care le are eliminarea totală a tot ce îți place din alimentație atunci când ești la dietă. Și surpriză: cei care se abțin de la a mânca lucrurile de care le este poftă sunt tot cei care sunt cel mai probabil să exagereze pe termen mai lung.
Soluția:
Iaurt grecesc cu musli crunch, banane și miere. Cu un gramaj de 200 grame și: Glucide 43.60, Proteine 13.10, Lipide 8.80.
Ca să poți face o comparație, uite câte Glucide, proteine și Lipide conțin ciocolata cu lapte, merele și nectarul de piersici.
Ideea de a mânca ceva dulce la micul dejun pare păcătoasă tare. Dar un alt studiu realizat pentru a demont acesta mit spune că un mic dejun de 600 de calorii ce conține fructe, fibre, proteine și ceva bun care să îți potolească orice poftă face ca drumul spre un corp perfect să fie mai simplu și să treacă pe neobservate.
Soluția:
Budincă de chia cu banane, unt de arahide și musli crunch: Gramaj 200g și Glucide 41.50, Proteine 16.60, Lipide 24.30.
Și pentru cei care nu cred niciun mit, sau nu ascultă de diete dar vor ceva sănătos dimineața, pentru ei, copiii lor sau bunica ce ar vrea ceva dulce, un alt desert pe bază de iaurt este soluția Salad Box.
Iaurt grecesc cu gem de afine, musli crunch și merișoare.
Cel mai indicat este să consumăm deserturi făcute în casă. Așa putem controla cantitatea de zahăr pe care o adăugăm, precum și restul ingredientelor. Un exemplu de desert simplu: combinație de brânză cu fructe. Se poate folosi o brânză fină (cremă de brânză, mascarpone etc.) și fructe de sezon cum sunt căpșunii.
Dar dacă nu ai timp, atunci la Salad Box meniul de deserturi este pregătit pe loc, natural, fresh și deloc păcătos.
Sfatul nutrionistului pentru deserturi sănătoase:
”Se recomandă ca pe post de desert să consumăm mai degrabă preparate solide. Ele necesită masticație, și astfel vor conferi o sațitate de mai lungă durată. De asemenea, ocupă mai mult loc în stomac și desertul este digerat într-un timp mai îndelungat. Se elimină astfel riscul ca imediat după consumul lui să apelăm la o altă sursă de hranp. Evităm astfel să ne creștem consumul caloric.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician
*Ingredientul săptămânii la Salad Box*
Merișoarele - pentru că lista beneficiilor pe care le oferă este lungă, lungă, de citit cât mănânci o porție din deserturile noastre delicioase sau o salată ce poate conține acest ingredient minune. Fie că le consumi proaspete sau deshidratate, au doar 46 de calorii la 100 g și îți oferă în schimb vitamina C (16% din DZR), provitamina A, vitaminele B1 și B2, vitamina E (8% din DZR), niacină, retinol, fosfor, potasiu, mangan (17% din DZR), fibre (5% din DZR), acid salicilic și, în cantități mai mici, acizi grași esențiali omega-3, omega-6 și omega-9.
@sarahfs3122017 ne arată cum combină nu doar pofta, ci și stilul cu ceva dulce, colorat și sănătos, pe contul său de Instagram, cu iaurt grecesc cu gem de afine, musli crunch și merișoare.
#SOCIAL: Folosește #saladboxro. Postăm pe pagina SaladBox creațiile tale foto de pe Instagram.
Puțin vin, pentru că merge la carnea de miel, sucuri carbogazoase, pentru că la o poveste alături de familie și prieteni este inevitabil. Cafea, bere...și ce ar trebui să mai includem pe lista ta de băuturi de sărbători dacă ar fi să ne gândim în urmă 2 săptămâni?
Sucuri naturale = fast charging pentru corp
Avem pe lista de primăvară la Salad Box 4 tipuri de fructe din care stoarcem sucuri naturale și freshuri care devin vedete de sezon. Din ele, rețete diverse, combinații gustoase, gata pe loc și pline de vitamine.
Și la numărul 5, o vedetă supererou, care este doar în trecere, cu plus de energie, în Campania Spring.
Fiecare dintre fructele și legumele de mai jos are grijă de o parte din bateria ta internă și îți oferă câte o cărămidă pentru a reconstrui corpul și mintea.
Gata de zile 9 to 5 sau pur și simplu gata de alergarea spre vară. Le combinăm și le adunăm, ca tu să le poți alege singure sau împreună, dar mereu proaspete.
Portocala
Pentru că nu are egal când vine vorba de vitamina C. Și nu am scăpat încă de amenințarea răcelilor, așa că ori de câte ori ai ocazia, ia cu tine o sticlă de fresh de portocale, proaspăt stoarsă și delicioasă.
2. Morcovul
Pentru că ne place culoarea și după portocală trecem la altceva portocaliu. Nu...glumim. Am ales morcovul ca vedetă permanentă în meniul de sucuri naturale pentru că este bogat în vitaminele A,B,C,D,E şi K. Iar mineralele :calciu,cupru,magneziu,potasiu fac din sucul de morcovi un bun tonic şi previn anemia.
3. Merele
Ingredient cu gust în salate, delicios în anecdote ca ”An apple a day keeps the doctor away, stoarcem din măr toate puterile sale magice. Nu conține calorii, ci fibre, minerale și vitamine. Așa că reduce colecterolul ”rău” și ajută morcovul în lupta de a curăța ficatul de toxine dăunătoare.
4. Grapefruit
Pentru că numele său științific este Citrus Paradisi și să fim sinceri, cine nu are nevoie de puțin Rai în viața lor? :) Desigur, faptul că acest fruct conține pectinele care ne protejează mucoasa gastrică și reduc colesterolul, că are fibre ce produc senzaie de sațietate și crecsc timpul de digestie sunt motive la fel de solide pentru care folosim grapefruit în combinații de sucuri naturale cu plus de valoare Salad Box. Poți calcula aici compoziția nutritivă. Și culoarea ne place place place.
5. Castravete (+ BONUS ghimbir)
Am vrut să ne pregătim, conform sfaturilor nutriționistei Iulia Hădărean, pentru o primăvară sănătoasă. Așa am testat și ales cu grijă două produse pentru campania Looks like, tastes like, Spring.
Și nu doar pentru culoarea lui ca un început de primăvară fresh ne-a făcut să alegem castravetele. Ci pentru că peste 90% din compoziția unui castrevete este apă. Și hidratarea trebuie să fie preocuparea ta numărul 1.
Salad Box prepară toate aceste mici doze de energie, vitamine și bună dispoziție din ingrediente naturale, fără concentrați. Și fie că ai luat un prânz delicios, ești în trecere spre sală sau de la sală, mergi la film, cumpărături sau te apuci de lucru, o doză de culoare dată de sucuri naturale de la Salad Box este ca un cadou pe care îl faci viitorului TU, o vedetă zi de zi, plină de sănătate.
Nu este nici final de lume faptul că ai exagerat puțin în vacanță și nici nu dăm o lecție despre sănătate. Ci vă oferim varianta cea mai simplă să redați corpului o doză de energie, naturală și gustoasă, cu meniul de sucuri naturale.
Mai ales când este atât de gustoasă dacă o combinați cu alegerea săptămânii:
”Primăvara avem nevoie de energie iar acest lucru se datorează consumului de carbohidrați, prima sursă de energie pentru organism. Vitaminele au diverse funcții biologice: unele, ca și vitamina D, funcționează în ajutorul metabolismului mineralelor (foarte bună prietenă cu Calciul, intervine în absorbția lui intenstinală și o ajută), altele ajută la dezvoltarea țesuturilor (Vitamina A) și unele au chiar proprietăți antioxidante (luptă împotriva radicalilor liberi – stress-ul oxidativ) cum ar fi Vitamina E sau vitamina C. Deficitul unei vitamine sau a mai multora reprezintă un aspect ce nu trebuie neglijat deloc.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician
*Ingredientul săptămânii la Salad Box*
Morcovul - pentru că ne-a inspirat Iepurașul. Și da, pentru că sunt bogaţi în antioxidanţi care protejează celulele pielii şi luptă împotriva radicalilor liberi, și avem nevoie de tot ajutorul pentru o piele cât mai frumoasă. Iar morcovii sunt de super ajutor pentru că ajută la vindecarea acneei și uniformizarea tenului. Iar ca atuu final, ce îi face eroi nu doar săptămâna asta, contribuie la detoxifierea ficatului, iar asta e de mare ajutor după perioadele de exces.
@optiunivegane ne arată preferatul său, pe Instagram: Fresh de morcovi #saladboxro
#SOCIAL: Folosește #saladboxro. Postăm pe pagina SaladBox combinația ta de pe Instagram.
Se spune că dragostea e dulce. Noi nu știm sigur ce să spunem despre asta... credem că dragostea are toate gusturile. E uneori dulce, alteori ca sarea în bucate, poate fi acră și uneori chiar amară. Dragostea e ca viața... are toate gusturile. Și e bine așa. Dar la Salad Box, dragostea rămâne totuși dulce! Și pentru că dragostea trece prin stomac, fă-o să fie CHIAr dulce de data asta.
Vino cu iubita/iubitul tău la Salad Box în perioada 14-24 februarie și bucurați-vă împreună de oferta specială pe care v-o oferim la cumpărarea a două deserturi cu budincă de CHIA. Arată-i că tu CHIAr o iubești și ea CHIAr e frumoasă. Mențineți o relație frumoasă și sănătoasă!
Și pentru că veni vorba de sănătate, rămâi cu noi și citește rândurile de mai jos pentru a afla câteva beneficii pe care consumul de CHIA le aduce sănătății tale... a voastre.
Semințele de chia sunt o hrană concentrată care conține acizi grași omega-3, carbohidrați complecși, proteine, fibre, antioxidanți și calciu. Acestea sunt neprocesate, oferind o mare varietate de nutrienți organismului: 2 linguri de semințe furnizează 139 de calorii, 4 grame de proteine, 9 grame de grăsimi, 12 grame de carbohidrați , plus vitamine și minerale (Calciu, Fosfor, Zinc si Mangan). Semințele de CHIA sunt o opțiune bună și pentru a mări consumul de fibre: 2 linguri de semințe de CHIA oferă 10 grame de fibre (aproape jumătate din recomandările zilnice pentru o femeie de peste 50 de ani). Un alt beneficiu al semințelor de CHIA este faptul că atunci când sunt consumate ca parte a unei diete echilibrate, pot împiedica dezvoltarea diferitelor boli cronice.
Acestea fiind spune/scrise, credem că te-am convins și nu ai dubii legate de faptul că semințele de CHIA merită consumate… după cum credem, de fapt: știm sigur că nu e nevoie să spunem nimic să te convingem că ea… CHIAr merită să fie iubită!
Luați-vă de mână și dați o fugă până la cea mai apropiată locație Salad Box pentru a vă sărbători relația cu un cuplu de deserturi delicioase. Oferta e valabilă în orice locație din țară. Vă așteptăm!
P.S. Iar dacă anul acesta Valentine’s Day te prinde singur, nu-i nimic: iubește-te cât pentru doi profitând de oferta nosatră ;) Ești minunat așa cum ești și meriți să te răsfeți!
Salate de primavară: Sărbători acasă, apoi o salată sănătoasă!
Da, știm că este perioada când ai lăsat puțin la o parte dieta, grija și restricțiile. Poate e vina mamei, poate e vina zilelor libere. Dar de ce să te simți vinovat când poți să fii sănătos!
Vorbim astăzi despre 3 momente când ai nevoie de o salată ușoară, ca să îți împaci conștiința, să ușurezi alegerile și să economisești timp!
Salate de primăvară și motivele pentru care te ajută
Pentru că mama gătește prea bine!
Nu ai de ales, nu ai cum să spui nu și nici nu îți recomandăm asta. După o iarnă în care corpul ți-a cerut constant aport de energie, prima sărbătoare în familia a anului, Paștele, te-a readus acasă. Și cum 1 Mai a fost la fel de aproape, dieta ta sigur a plecat de la Salad Box și s-a concentrat pe mâncarea tradițională.
Dar acum?
Parcă ar suna bine ceva ce nu conține miel, calorii, sosuri grase și nu a fost gătit încet la cuptor timp de câteva ore. Mâncarea din familie nu este făcută să fie atentă la valori nutriționale. Dar știm că după o astfel de escapadă acasă de sărbători, aștepți soluții de la Salad Box. Și le avem.
Pentru că recuperăm zilele de vacanță!
Și timpul o să fie la mare căutare. Fiecare moment pe care îl poți petrece în relaxare este important și foarte valoros. Așa că petrece mai puțin timp pregătind masa și alege una dintre salatele de primăvară Salad Box, pline de energie.
Soluția?
Salata de primăvară ce te ține în formă ziua întreagă. Datorită ingredientelor prospete și răcoritoare, mintea ta e la job, stomacul tău e în grădina cu legume.
Pentru că ne pregătim corpul de mare!
Nu trebuie să faci schimbări mari sau eforturi deosebite. Doar să alegi mai cu grijă ce conține masa ta principală. Iar când la Salad Box soluția stă într-un...BOX, păi e foarte simplu să planifici un meniu pentru 1, 2 sau 3 din zilele săptămânii. Așa, cu pași repezi și fără efort, vei ajunge la silueta de plajă pe care vrei să o vezi în oglindă.
Recomandarea?
Legume și fructe, colorate cât mai intens nu doar pentru poze grozave, dar și pentru o dietă echilibrată.
Răspunsul la căutările tale și la poftele de după paști și la senzația de bine pe care o merită stomacul tău...
Sfatul nutritionistului pentru salata de primăvară:
”Alimentația de peste iarnă tinde să fie săracă în fibre alimentare, astfel încât sănătatea colonului nostru și tranzitul au de suferit. Nu este nevoie să apelezi la ”diete de curățare” cu sucuri din legume și fructe pentru a-ți purifica organismul. Poți da startul cu o salată, au început să apară diverse crudități, printre care salată verde, ceapă verde, ridichi, castraveți.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician
*Ingredientul săptămânii la Salad Box*
Ridichile roșii - Cu efect antioxidant si aport mare de hidratare datorită conținutului de 90% apă, ridichile aduc aport important de fibre alimentare. Se includ în dietele persoanelor care doresc să scadă în greutate. Dar sunt preferate și pentru că reglează tensiunea arterială și multe alte beneficii pentru o viață sănătoasă. Încearcă și tu să adaugi ridichi la salata ta preferată după Paști!
#SOCIAL: Postăm pe pagina SaladBox combinația ta pe Instagram. Folosește #saladboxro
Nu știu alții cum sunt, dar dacă ești ca noi, și tu începi anul cu planuri mari. Fii îndrăzneț când planifici și indulgent cu tine însuți ulterior. Bucură-te de proces chiar și în pași mici și acceptă ajutorul când ți-e oferit cu inima bună.
Dacă printre multe altele ți-ai propus să ai grijă de tine și să mănănci mai sănătos în noul an, Salad Box îți face (din nou) drumul mai ușor. Ce zici de o salată gratuită? Suntem aici să te încurajăm și să premiem alegerile tale sănătoase. Începând de azi poți să ridici cardul tău de fidelitate din oricare restaurant Salad Box. Comanzi 7 salate și noi te recompensăm cu un produs la alegere din gamele Nutrimix, Salată You+ sau Salate Predefinite. Nu ezita! Am gândit Cardul de Fidelitate 7+1 pentru că noi credem că meriți să fii recompensat pentru alegerile sănătoase pe care le faci.
Cu fiecare salată pe care o consumi, corpul tău e mai sănătos. Fiecare decizie alimentară corectă te duce un pas mai aproape de rezultatul pe care ți-l dorești. Nu subestima progresul timid. Noi observăm și apreciem alegerile tale sănătoase. Te așteptăm în restaurantele noastre pentru a te premia.
Haide să începem anul cu bine, făcând tot ce ține de noi să ne simțim bine.
Food is life! Make it good!
5 secrete care te ajută să te menți sănătos când e frrrrrrrrrrrrrig!
Ți-a fost dor, nu-i așa? Case cu acoperișuri albe și dealuri îmbrăcate în frișcă. Deși ne bucurăm că totul s-a transformat peste noapte într-un tărâm feeric, trebuie să recunoaștem că nu doar traficul s-a îngreunat ci și posibilitatea de a te menține sănătos. Temperatura a scăzut și odată cu ea și lungimea zilelor... iar asta nu te încurajează să păstrezi nici unul dintre obiceiurile sănătoase pe care le ai sau vrei să le implementezi. Suntem aici să te ajutăm! Azi vom împărtăși cu tine 5 secrete care te vor ajuta să fii sănătos pe timpul ierni.
Bea!
Nu,nu ! Nu ne referim la alcool. Bea orice știi că te ajută să te menți hidratat. În principiu noi îți recomandăm apa. Asigură-te că ii oferi corpului tău cantitatea de lichide de care are nevoie. Calculul e simplu: câte kilograme cântărești x 30 ml. Astfel, dacă ai 60 kg (60kg x 30 ml = 1800 ml) e necesar să consumi 1,8 litri de lighide zilnic. Ceaiul neîndulcit și supa joacă un rol important în hidratarea zilnică, așa că nu le evita.
Senzația de sete nu e neapărat cel mai bun îndrumător, te poate păcăli. Aceasta scade odată cu temperaturile, dar nevoia ta de hidratare rămâne aceeași. Pentru a evita stări de oboseală, dureri de cap și senzația de piele aspră, te încurajăm să fii atent la hidratare pe perioada iernii.
Legumeeee!
Ai nevoie de vitamine mai mult ca oricând! De aceea îți recomandăm să consumi cât mai multe legume și porții echilibrate de fructe. Fie că alegi salate, supe sau legume gătite la cuptor (poți folosi legume congelate), important e ca acestea să ocupe un loc important în dieta ta zilnică. Nu uita de murături! Acestea pot reprezenta o sursă semnificativă de vitamina C, care întărește sistemul imunitar.
Fii activ!
Nu-ți vine să ieși la alergat prin zăpadă, nu-i așa? Nici nouă. Dar asta nu înseamnă că renunțăm la mișcare. Știi foarte bine că nu ai cum să fii sedentar și sănătos în același timp. Ai nevoie să îți consumi energia și să crești nivelul de endorfină pentru a te simți bine. Cum ar fi să faci asta în timp ce te distrezi? Poți încerca ceva nou, de exemplu să vizitezi o sală de escaladă sau să te înscrii la cursuri de dans. Dacă nu te simți astrat de așa ceva, poți oricând să mergi la înot într-un bazin acoperit sau pur și simplu să te inspiri de pe YouTube pentru un antrenament HIT sau pilates de care să te bucuri la tine acasă. Indiferent ce alegi, important e să te menții activ.
Dormi!
Shhhhh! Hai să dormim! Chiar dacă nu simți nevoia, e vital să păstrezi un program de somn sănătos. Dacă te odihnești suficient, vei experimenta un nivel crescut de energie și o mai bună putere de concentrare. Un progam sănătos de odihnă ar trebui să cuprindă 7-9 ore de somn pe noapte. Dacă nu e respectat, pot apărea simptome precum: amețeală, dureri de cam, incapacitatea de a te concentra, lipsă de energie. Un program echilibrat de somn e o cale sigură spre o viață sănătoasă.
Delicios și nutritiv!
Dar fiind că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun partea cu „delicios” cu siguranță nu va fi o problemă. Cum rămâne cu „nutritiv”? Știm că poate să fie o mare provocare. Nu uita că pe lângă kilogramele în plus care apar când nu ești atent la nutriție, mai e important și faptul că odată cu scăderea temperaturilor, nivelul imunității poate să scadă, dar printr-o alimentație corectă poți să fii dublu înarmat pentru a combate răcelile. Te încurajăm să fii echilibrat! Bucură-te de sărbători! Nu e tocmai acum să fii foarte drastic urmând diete stricte sau impunându-ți restricții alimentare severe. Asigură-te doar că alegerile sănătoase rămân un obicei, iar răsfățurile mai puțin sănătoase păstrează titlul de excepții. Fii înțelept și fă-ți parte de un Crăciun fără vinovății și reproșuri! Alege echilibrul! Bucură-te și caută să alegi variantele sănătoase: multe legume, porții echilibrate de fructe, carne albă și cereale integrale.
Acum că ți-am încredințat secretele noastre, sperăm să găsești în tine puterea de a alege sănătos. Bucură-te de sărbători și de tine. Meriți!
Crăciun fericit!
Crăciun fericit! Suntem în plină sărbătoare! Chiar dacă restaurantele noastre sunt închise și familia Salad Box e risipită prin țară, ne gândim la tine și vrem să îți dăm o veste bună!
Probabil că ai casa plină și to do list-ul încă nemilos de lung… poate că ți-ai îndreptat atenția spre persoanele dragi și ai investit timp și resurse pentru a-i face fericiți de Crăciun. Bravo ție! Între timp, așa cum am promis, noi am făcut fapte bune în numele tău. Am împlinit dorințe pentru copii din toată țara. Am descoperit o bucurie imensă și profundă de care doar cei care dăruiesc au parte. Nu e doar bucuria noastră, e și a ta. O meriți! De aceea te rugăm rămâi cu noi în rândurile care urmează și descoperă că prin gestul tău nu ai făcut doar o donație, ci ai făcut o diferență.
Ne-am părăsit birourile și standurile pentru câteva ore ca să împărțim cadouri, haine și mâncare (desigur, sănătoasă) copiilor din medii defavorizate. Le-am povestit că la fel ca ei și Salad Box a fost odată mic cu vise mari. Am vorbit despre creștere și despre cum orice lucru care se dezvoltă frumos are la bază prietenii oneste, iar Salad Box nu face excepție. Am oferit cadouri, îmbrățișări și încurajări iar la final… în mod paradoxal, noi am fost cei care am plecat mai bogați, având inimile pline.
Îți mulțumim că ai făcut posibile aceste gesturi. Apreciem faptul că ai ales să te implici. Un gest mic a făcut o diferență mare. Alături de tine am sprijinit copii pentru care abandonul școlar e o reală amenințare, am susținut cluburi de integrare socială prin sport și am ajutat copii abandonați care se pregătesc pentru olimpiada paralimpică. A fost plăcerea noastră…
Sunt multe alte nevoi care așteaptă să fie împlinite. Ne dorim ca împreună să rămânem implicați în proiectele începute și atenți la nevoile celor din jur. Îți mulțumim că ne ești alături! Apreciem implicarea ta și te felicităm că nu ai rămas indiferent. Sărbătorile multora sunt mai frumoase datorită ție.
Crăciun fericit!
Supă de dovleac
Bucură-te de toamnă cu toate simțurile!
Ne place sau nu, e din nou toamnă. Zilele sunt scurte și friguroase… și pentru că vremea rece se potrivește cu mâncare caldă, Salad Box te așteaptă cu un nou produs fierbinte. Avem o întreagă echipă pasionată care a muncit pe brânci pentru a găsi cea mai savuroasă rețetă pentru noua Supă de Dovleac!
Ne bucurăm de viața din plin. Acum e toamnă… si noi considerăm că cea mai bună cale de a o sărbători e cu un bol fierbinte și sățios cu Supa de Dovleac. Se pare că avem o pasiune pentru supe: în sezonul cald, te-am răsfățat cu Gaspacho, acum noul produs și promitem să nu ne oprim aici. Dar nu am vrea să continuăm fără să ne asigurăm că și tu cunoști beneficiile de care corpul tău se bucură atunci când consumi supă. Așa că, vino cu noi și citește rândurile de mai jos ca să te convingem că merită să o adaugi în meniul tău zilnic.
Cu toții vrem să creștem aportul de vitamine pe care îl oferim corpului nostru. Supa (fierberea) e cea mai bună alegere în ceea ce privește păstratea valorilor nutritive ale legumelor în urma procesării lor. Și dacă te gândeai că dovleacul e mai de grabă un element decorativ, decât unul nutriviv, haide să ne uităm mai atent! 100 grame de dovleac conțin 100% din necesarul zilnic de vitamina A . Este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți (beta-caroten), are proprietăți antiinflamatorii și conține potasiu, cupru, mangan, fosfor, fier și zinc. Asigură-te că ii oferi corpului tău hrana și hidratarea de care are nevoie, bucurându-te de delicioasa Supă de Dovleac.
E de înțeles dacă atunci când zilele sunt scurte și norii groși pe cer, ne înveselim apelând la “comfort food”. Adică mâncăm ceva delicios, nu doar pentru a ne hrăni, ci cu scopul (mai mult sau mai puțin ascuns) de a ne bine dispune… și chiar dacă tendința generală e să apelăm la ciocolată sau la o felie cremoasă de tort, vă asigurăm că și noua noastră supă de dovleac se califică în acest sens. De ce? În primul rând pentru că gustul în sine e purtător de sărbătoare. L-am gândit astfel. Supa de dovleac e un produs în ediție limitată. Prin el, sărbătorim sezonul de toamnă, de aceea îl vei găsi la Salad Box doar în luna noiembrie. În al doilea rând, e demonstrat că un corp hrănit corect, va experimenta mai des o stare generală de bine. E permis... și chiar recomandat să te folosești de noua noastră supă ca să îți crești cheful de viață.
Fiind o variantă ușoară pentru prânz sau cină, Supa de Dovleac e perfectă să fie consumată alături de o salată sau un desert sănătos. Ea poate constitui porția de mâncare pentru una din principalele mese ale zilei, mai ales dacă adaugi crutoane. Te va ajuta să păstrezi o greutate corporală sănătoasă, evitând senzația de foame. Este un aliat recomandat persoanelor care doresc să scadă în greutate. Dat fiind sedentarismul pe care zilele friguroase îl atrag după ele, nu ne strică o ușoară scădere a aportului caloric... dar nu uităm să asigurăm corpului nostru toți nutrienții necesari. Fiind complexă ca și aport nutritiv, dar săracă din punct de vedere caloric, Supa de Dovleac e ideală pentru oricine se bucură de viață dar are și un ochi ațintit spre cântar.
Sperăm că te-am convins... dar dacă toate argumentele noastre nu au reușit să o facă, suntem siguri că însuși gustul al noii Supe de Dovleac te va convinge. Așa că te invitam în orice restaurant Salad Box să încerci noul produs delicios. Degustă-l în restaurantul nostru sau acasă sub o pătură călduroasă cu o carte în mână sau cu ochii la un film bun. Bucură-te de toamnă cu toate simțurile!
Te simți bine
când faci bine...
Te simți bine când faci bine...
Încântați sau nu, finalul de an ne bate la ușă. Deși, poate corect ar fi să întrebăm: încântați sau nu? Pentru că (nu-i așa?) în fond, e o alegere. Precum mâncatul sănătos sau o viață activă, încântarea/bucuria nu vine mereu de la sine... uneori trebuie să o alegem și să luptăm pentru ea.
Noi, echipa Salad Box, te invităm să faci alegeri sănătoase... și o să îți stăm întotdeauna la dispoziție să te ajutăm să te ții de ele. De ce? Pentru că vrem să te simți bine. Iar pasiunea noastră este să îți punem la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a ne asigura că tu vei alege asta. E luna cadourilor. Profităm de context să îți spunem ceva ce știi: te simți (cel mai) bine când faci la rândul tău bine cuiva. Noi suntem puși pe fapte bune, și te invităm să ni te alături.
În luna decembrie, invitația noastră e: let’s play Santa ;) .Te așteptăm în orice locație Salad Box unde pe lângă o mulțime de gustări delicioase și sănătose o să găsești un cadou mare în care adunăm toate scrisorile clienților noștri către Moș Crăciun. Pentru fiecare dorință încredințată nouă, vom indeplini o dorință. E simplu: tu completezi talonul care l-am pregătit pentru tine în standul nostru, îl așezi bine în cadoul de pe vitrină, nu uiți să detașezi cuponul de reducere pentru următoarea ta comandă (pentru că vrem să te răsplătim și pe tine pentru gestul frumos) iar noi vom face fapte bune în numele tău. Fiecare cupon va fi răsplătit de noi printr-o donație către copiii din medii defavorizate din România.
Bucuria crește când e împărtășită... așa că: vino să dăruim împreună Crăciunul acesta!
Wraps
rapid, ușor și sățios
De data aceasta vara se încinge pe final. Odată cu temperatura, crește și pasiunea noastră pentru mâncarea sănătoasă. Avem ambiția de a te ajuta să te hrănești corect oricând... chiar și când ești pe grabă. Una dintre cele mai sănătoase și rapide variante e noul Wraps.
Nutrimix
Alege să mănânci inteligent!
Vrem să te simți bine! Vrem să fii sănătos și să te simți confortabil în pielea ta. Știm însă că lucrul acesta este posibil doar dacă te bucuri de o alimentație echilibrată. Nu e necesar să mănânci puțin(sau mai puțin), trebuie doar să măcânci inteligent… și pentru că nu e întotdeauna ușor să găsești o variantă rapidă și bună pentru a te hrăni, venim în întâmpinarea ta oferindu-ți noul nostru produs: Nutrimix.
Despre e vorba? Nutrimix e emblema uneia dintre cele mai răspândite tendințe la nivel mondial în materie de food. E un concept care are la bază două principii: echilibru și contrast.
Echilibru. Fii relaxat și creativ când alegi ingredientele pentru Nutrimixul tău preferat. Deși e un produs flexibil ca și rețetă, are la bază o formulă stabilă care asigură aportul și diversitatea nutritivă de care corpul tău are nevoie. Carbohidrați, proteine, vitamine și grăsimi sănătoase... Nutrimix le adună pe toate în propoții corecte pentru a-ți oferi o masă sățioasă și gustoasă.
Contrast. Mai mult ca orice alt produs, noul nostru concept propune combinații îndrăznețe de culori, texturi, temperaturi și metode de a găti. Un bol Nutrimix conține ingrediente fierte (orez, quinoa), elemente pregătite la grill (haloummi, pui, vită, cartof dulce) și legume crude. Jocul de texturi și temperaturi care rezultă duce plăcerea de a mânca la un total alt nivel. E ca un puzzle... în care indiferent ce alegi, piesele se ansamblează corect. Poți opta pentru ingrediente crude sau preparate, crocante sau cremoase, sărate, dulci sau acrișoare... sau poate toate împreună, noi te asigurăm că rezultatul va fi senzațional.
Vino în restaurantele Salad Box să te bucuri de un curcubeu de ingrediente, texturi și gusturi care te vor încărca cu putere și energie. Fii creativ! Distrează-te! Simtă-te bine și menține-te în formă savurând noul Nutrimix!
Află care dintre salatele YOU+
ţi se potriveşte cel mai bine!
Linia de salate You+ a fost astfel gândită încât să întâlnească nevoile nutriţionale actuale, aducând un plus de beneficii.
CE TREBUIE SĂ MĂNÂNCI
ÎN SEZONUL DE TOAMNĂ?
Consumul alimentelor de sezon este cel mai bun mod de a-ți hrăni organismul.
Noile ingrediente
Super sănătoase
Există o mare varietate de alimente care au un impact pozitiv asupra sănătății, fiind greu să selectezi doar câteva dintre ele. Plecând de la cercetările recente, am ales 6 ingrediente pe care le vom analiza în funcție de valoarea lor nutritivă: avocado, broccoli, cartof dulce, dovlecel, roșii uscate, pătrunjel și varză Kale.
10 trenduri în nutriţie
de aplicat în 2016
Nutriția este un domeniu la mare căutare în ziua de azi și care evoluează permanent, în funcție de studiile care se fac. Persoanele care caută să aibă o viaţă mai sănătoasă şi să se alimenteze corect pot profita din plin de pe urma acestor cercetări.
Haideţi să aflăm împreună care sunt ultimele trenduri în nutriție şi ce putem învăţa de pe urma acestora:
Despre căpșuni
Ştiaţi că unele dintre cele mai nutritive fructe sunt căpşunile?
Căpşuna, cunoscută ştiinţific ca Fragaria ananassa, îşi are originea în Europa încă din secolul al XVIII-lea.
Varza kale
Preferata milionarilor americani
Cu variații ale culorii de la verde la violet, cu frunze netede sau creponate și înrudită cu varza românească, broccoli, conopida sau varza de Brussels, varza Kale este una dintre cele mai nutritive alimente de pe pământ.
Despre deserturile
gustoase dar și sănătoase
“Desertul nu ajunge în stomac, ci merge direct la inimă”: aceasta este o vorbă care stă pe buzele tuturor, probabil și pentru că este adevărată, indiferent de felul în care o privim. Dacă o luăm la modul figurat, cu toţii savurăm un desert apetisant mai mult cu simţurile olfactive decât din punct de vedere nutriţional. O gustare dulce ne încântă papilele gustative, lucru ce contează mai mult decât faptul că ne oferă un anumit număr de calorii care ne pot sau nu satisface nevoile nutriţionale.
În sens propriu, un desert poate ajunge „direct la inimă” prin cantitatea de zahăr pe care o conţine. Este bine cunoscut faptul că o alimentaţie bogată în zahăr poate creşte riscul de supraponderalitate/ obezitate, de diabet zaharat și de afecţiuni cardiovasculare precum hipertensiunea arterială, dislipidemia etc.
Prin urmare, dacă ţinem la sănătatea noastră şi ne dorim să ne bucurăm de longevitate este ideal să optăm pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Deşi este prezent în majoritatea alimentelor, organismul uman nu are nevoie de acest zahăr „alb, procesat”. El îşi ia glucidele necesare (glucoză, fructoză) din alte grupe de alimente: cereale integrale (pâine integrală, orez, paste integrale, cartofi, ovăz, orz, secară), legume, leguminoase (fasole, mazăre, linte, năut) şi fructe.
De altfel, este recomandată limitarea consumului de zahăr la 30g/ zi pentru femei şi 40g/ zi pentru bărbaţi.
Totuşi, dacă dorim să ne ferim de el, dar să ne răsfățăm în continuare cu atât de delicioasele gustări dulci putem opta pentru deserturi mai puţin procesate, cu un grad de saţietate mai mare şi, bineînţeles, cu o valoare nutritivă semnificativ mai ridicată.
Îngheţata, napolitanele, bomboanele, jeleurile, prăjiturile pot fi înlocuite cu fructe (o idee perfectă pentru desert) sau cu iaurturi cu fructe. Nu, nu vorbim de cele gata preparate, care conţin o cantitate semnificativă de zahăr, ci de cele care le putem prepara noi sau se găsesc ca atare.
O variantă excelentă pentru un desert sănătos este iaurtul simplu sau grecesc în care se adaugă fructe proaspete sau gem de fructe.
Care sunt avantajele?
Dacă alegem iaurtul grecesc acesta are o cantitate mai mare de proteine şi, astfel, oferă o senzaţie de saţietate mai îndelungată. În plus, conține o cantitate mult mai mică de zahăr, doar cel prezent în mod natural în fructe proaspete sau în gemul de fructe (dacă tot e sezonul acum).
O altă variantă de desert sănătos o reprezintă la momentul actual budinca. Nu mai avem nevoie de prafuri ca să o obţinem, ci ne putem folosi de o multitudine de alimente care au proprietatea de a absorbi lichidele şi care ajung să aibă consistenţa unei budinci.
Ştiaţi că seminţele de chia sunt ideale pentru acest lucru?
Fiind foarte bogate în fibre alimentare, au proprietatea de a absorbi lichidul în care sunt puse şi astfel formează un gel care oferă o senzaţie de saţietate îndelungată. Budinca de chia este o alegere ideală pentru desert, ea putând fi preparată atât cu lapte de vacă, cât şi cu lapte vegetal, în diferite combinaţii: cu fructe proaspete, gemuri de fructe, unt de arahide etc.
Cu atât de multe variante la dispoziţie, este uşor să ne bucurăm de deserturi sănătoase! Nu uitați, trebuie să ne hrănim atât sufletul, cât şi corpul!
Iulia Hădărean
Nutriţionist-dietetician
Semințele germinate
surse de subtanțe nutritive
Cu siguranţă aţi văzut tot mai des prin diferite bucătării, în ultima vreme, mici bobiţe colorate de un verde aprins. Sunt așa-numitele semințe germinate sau, pe scurt, germeni. Curiozitatea ne deschide şi apetitul, aşa că haideţi să aflăm ce e cu acești germeni.
BENEFICIILE CARBOHIDRAȚILOR NATURALI
NĂUTUL, FASOLEA, LINTEA
Este important de știut că aportul zilnic caloric provenit din carbohidrati este reprezentat de 50-60% din caloriile zilnice necesare, aceștia fiind o sursa principală de energie a organismului.
SALAD BOX ȘI PROGRAMUL PENTRU COPII HOPE
UN PARTENERIAT DE SUCCES PENTRU SĂNĂTATEA ȘI EDUCAȚIA COPIILOR DEFAVORIZAȚI
Programul de artă creativă pentru copii Hope își dedică timpul și energia copiilor din centrul de plasament. Acțiunile frumoase realizate împreună cu Salad Box sunt menite să ofere speranță, să promoveze un stil de viață sănătos, să schimbe viața copiilor în bine.
Peste 2000 de persoane
Au apasat refresh la Salad Box
Peste 2000 de persoane au apăsat în această vară butonul Refresh împreună cu noi, răcorindu-se cu fresh-ul și limonada Salad Box.
CALORII GOALE
VERSUS DENSITATE NUTRITIVĂ
În mod ideal, alimentele aduc atât energie cât şi alte substanţe numite micronutritive, precum vitaminele şi mineralele.
CUM NE VITAMINIZĂM ÎN
SEZONUL CALD
Primăvara a adus cu ea nu doar soarele, ci și o abundenţă de legume şi fructe pline de vitamine şi culoare. Acest moment este prielnic pentru o vitaminizare completă, mai ales că, trecând prin perioada rece, ne-am privat organismul de multe dintre aceste vitamine. Cea mai bună alegere în momentul de faţă sunt salatele, precum şi supele bogate în legume.
Versatile, crocante, cu o grămadă de texturi, culori și arome, salatele sunt cea mai la îndemână opțiune când vine vorba de vitaminizare. Dacă doriți să aveți un stil de viață sănătos, obișnuiți-vă să mâncați cel puțin o salată pe zi, indiferent dacă faceți acest lucru acasă, la serviciu sau în oraș.
Haideţi să aflăm care sunt vitaminele de care organismul nostru are nevoie în această perioadă:
Vitamina A
Este o vitamină importantă pentru sănătatea tegumentelor (pielii şi a mucoaselor), asigurând şi buna funcţionare a vederii.
O putem lua din ouă, legume verzi (spanac), fasole verde, fructe şi legume de culoare portocalie (caise, piersici, morcovi, ardei).
O salată bogată în vitamina A este Green Box.
Vitamina B1 (tiamina)
Supranumită şi „vitamina bunei dispoziţii” sau „vitamina performanţei intelectuale”, vitamina B este indispensabilă organismului prin efectele pe care le exercită la nivelul sistemului nervos.
O putem lua din drojdie de bere, carne, cereale integrale, seminţe de floarea-soarelui, nuci, leguminoase (fasole, năut) sau din iaurt cu musli.
Vitamina B2 (riboflavina)
Este importantă pentru sănătatea părului, unghiilor şi a ochilor.
Surse importante de această vitamină sunt ouă, ciuperci, spanac, broccoli, ridichi.
Vezi şi supa cremă de ciuperci.
Vitamina B3 (niacina)
Ajută la controlarea nivelului de colesterol şi zahăr din sânge.
O găsim în sfeclă, somon, ton, alune, seminţe de floarea-soarelui.
Pentru aportul de această vitamină te poate ajuta și salata Tuna.Vitamina B6
Are o influenţă puternică asupra procesului de creştere şi poate ajuta în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare.
Surse bune sunt: bananele, somonul, spanacul, avocado, gălbenuşul de ou sau cerealele integrale.
Sau poţi încerca salata Alska.
Viaminta B12 (cobalamina)
Contribuie la funcţionarea normală a celulelor, a sistemului nervos şi a tractului gastrointestinal.
Dacă o căutăm în alimente, o găsim în produsele de origineanimală ca şi pui, peşte, carne de vită, ouă, lactate (brânză) sau mai simplu, în salata Most Wanted.
Vitamina C
Avem nevoie de ea mai ales în perioadele de tranziţie iarnă/vară, pentru faptul că ne ajută la menţinerea imunităţii şi a sănătăţii.
În plus, facilitează absorbţia fierului la nivelul tubului digestiv şi o găsim în citrice (lămâi, portocale, grapefruit), broccoli, fructe de pădure, pepene, pătrunjel etc. Vrei o „bombă” de vitamina C?
Încearcă salata de fructe.
Vitamina D
Esenţială pentru sănătatea sistemului osos, se produce sub acţiunea razelor de soare, dar o putem lua şi din gălbenuş de ou, peşte, ficat sau ciuperci.
Vezi şi salata Boston.
Vitamina E
Un antioxidant excelent ce luptă împotriva radicalilor liberi.
Ca şi surse, o găsim în nuci, seminţe, uleiuri vegetale, frunze verzi, cereale sau în supa cremă de broccoli.
Vitamina K
Joacă un rol important in coagularea sângelui.
Putem beneficia de ea din spanac, asparagus, broccoli, fasole verde, ouă, carne sau în supa cremă de spanac.
Autor: Iulia Hădărean, nutriţionist-dietetician
DIVERSITATEA
CHEIA UNEI ALIMENTAŢII SĂNĂTOASE
Alimentaţia sănătoasă este cea care acoperă nevoile noastre nutriţionale. Diferite versiuni ale alimentaţiei acceptate ştiinţific, inclusiv dieta mediteraneană, diete medicale, tipare omnivore sau vegetariene şi variante ale diferitelor comunităţi au în comun un principiu major: furnizarea adecvată a substanţelor nutritive.
Organismul uman are nevoie de o largă serie de nutrienţi ce ajung să intre în compoziţia corpului sau să fie utilizaţi pentru o funcţionare optimă. Celulele cuprind în structura lor proteine şi lipide iar combustibilul principal al organismului este glucoza din carbohidraţii alimentari. Funcţionarea sistemelor biologice necesită, în plus, componente precum calciu (sistemul osos), fier (circulaţia sângelui), aminoacizi (sistemul muscular, imunitar), grăsimi (sistemul nervos şi endocrin), sodiu şi potasiu (echilbrele fizico-chimice), magneziu, iod, vitamine. Numeroase alte efecte benefice metabolice, digestive sau protectoare se obţin din fibre, probiotice, antioxidanţi şi fitonutrienţi.
Deloc surprinzător, doar o alimentaţie diversă ne poate aduce toată această paletă de nutrienţi, iar asocierea unor componente sporeşte asimilarea altora, aşa cum o demonstrează supele şi salatele. Mai mult, numeroase beneficii cardiovasculare şi metabolice ale fructelor şi legumelor îşi găsesc în permanenţă explicaţii noi, iar grupa “superalimentelor” revine periodic în prim plan pornind de la acest inepuizabil rezervor de surprize plăcute în nutriţie. De aceea, dacă nu există superalimente, în schimb există alimente valoroase ce pot fi incluse într-o alimentaţie sănătoasă care nu poate fi altfel decât adaptată cerinţelor noastre complexe şi, inevitabil, diversă.
Autor: Dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriționist
PAŞI CĂTRE
UN STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS
Nutriţia şi medicina zilelor noastre se confruntă cu o răspândire dramatică a bolilor metabolice: obezitatea, diabetul zaharat tip 2, steatoza hepatică, dislipidemiile, sindromul ovarelor polichistice, hipertensiunea arterială şi bolile cardiovasculare aterosclerotice.
Ştiinţa a concluzionat că genetica nu poate explica această explozie a afecţiunilor din spectrul metabolic, în schimb stilul de viaţă modern, “occidental”, a venit, odată cu marile progrese ale tehnicii, şi cu neajunsul vieţii “în viteză”. Mâncăm pe fugă şi improvizat, suntem stresaţi, dormim rău şi stăm prea mult pe scaun sau în faţa unor ecrane.
Un stil de viaţă sănătos presupune în primul rând mişcare. De la mersul pe jos în aer liber până la atât de răspânditele forme de mişcare organizată, activitatea fizică reglează numeroase circuite biologice. În strict tandem, o alimentaţie sănătoasă vine să asigure combustibilul şi materia primă din care sunt construite celulele noastre. Suntem ceea ce mâncăm. Oboseala, insomniile, problemele de concentrare la serviciu, tulburările digestive, durerea de cap şi, mai ales, starea noastră psihică au rădăcini în felul în care ne alimentăm. Nu e nevoie de o armată de specialişti să ne sfătuie să avem un mic dejun sau să mâncăm ordonat şi divers şi să evităm măcar ciugulelile sau sucurile pe care le credem noi rele sau inutile.
Un stil de viaţă sănătos până la capăt înseamnă şi mai mult: lipsa fumatului, un consum cel mult moderat de alcool, o bună gestionare a somnului şi stresului. Orice pas în această direcţie ne va duce către o formă mai bună, mai multă energie pentru provocările vieţii noastre alerte şi, inevitabil, către o viaţă mai plăcută şi sănătoasă.
Autor: Dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriționist
CUM SĂ NE HIDRATĂM CORECT
ȘI DE CE
Corpul nostru depinde de apă pentru a supravieţui, fiecare celulă, ţesut sau organ component au nevoie de apă pentru a trăi, de aceea, alături de alimentaţie, activitate fizică şi odihnă, o hidratare corespunzătoare este unul dintre aspectele principale ale unui stil de viaţă sănătos. Organismul uman are în compoziţie un procent de peste 70% apă, procent mai ridicat la bărbaţi comparativ cu femeile, fenomen explicat de procentul de masă adipoasă (care conţine foarte puţină apă) astfel încât cu cât procentul de grăsime este mai bogat, cu atât procentul de apă este mai mic. În sezonul cald este important să ne hidratăm corespunzător, să fim atenţi la ce tip de apă consumăm pentru a favoriza transportul şi absorbţia substanţelor nutritive, pentru a ajuta digestia, menţine funcţia rinichilor şi pentru a controla echilibrul acido-bazic al corpului.
Simptomele deshidratării constau în senzaţia de gură uscată, oboseală accentuată, piele uscată, somnolenţă, sete intensă, dureri de cap şi urină închisă la culoare.
Apa plată este o alegere bună pentru absolut toate persoanele, iar apa minerală se adresează doar persoanelor care nu se confruntă cu afecţiuni renale sau cardiace.
Aportul zilnic de lichide depinde de:
• activitatea fizică (necesarul de lichide creşte în activitatea fizică, în funcţie de tipul de sport practicat, intensitate şi durată) • alimentaţie (o alimentaţie bogată în fructe, legume, supe sau ciorbe asigură un plus de lichide benefice organismului) • greutatea şi suprafaţa corporală (necesarul hidric este diferit pentru fiecare persoană, în funcţie de greutatea proprie) • temperatură şi ambient (expunându-ne mai mult la o temperatură ridicată sau într-un ambient uscat, corpul nostru are nevoie de o cantitate mai mare de lichide pentru a-şi păstra constantă temperatura)
Acestea fiind spuse, mai rămâne doar să le punem în practică şi să începem să ne hidratăm corect.
Ghidurile recomandă un aport standard de lichide de 8 pahare/zi, echivalentul a aproximativ 2000 ml pentru o persoană de 70kg. Fiecare persoană are nevoie de 1ml lichid/1 kcal consumată în decursul unei zile sau, mai simplu, 30-35 ml/kg. Ca şi lichide se recomandă primordial apa plată, apă îmbogăţită cu fructe (exemplu limonadă), ceaiuri de plante sau fructe, fresh de fructe ocazional, precum şi multe legume, supe sau ciorbe.
Autor: Iulia Hădărean, nutriţionist-dietetician
De ce să aleg
YOU+ VITAMINE?
Auzim cu toții zi de zi faptul că trebuie să consumăm suficiente alimente care să ofere vitaminele necesare organismul nostru. Fără ele pielea nu mai este la fel de elastică, oasele atât de puternice, imunitatea atât de crescută, organele și sistemele funcționează la o rată scăzutǎ, suntem mai obosiți, puterea de concentrare este mai scăzută.
Ce putem face pentru a evita aceste consecințe asupra sănătății?
Putem alege salata YOU+ Vitamine. În mod special în perioada rece, când temperaturile sunt mai mici, imunitatea trebuie susținută printr-un aport crescut de vitamine. Chiar și starea de obosealǎ pe care o întâmpinǎm se poate ameliora printr-o alimentațe corectǎ.
Salata YOU+ Vitamine vine în întâmpinarea acestor probleme, aducând un aport semnificativ de vitamine, prin ingredientele pe care le conține: salată verde, halloumi, broccoli, măr, merișoare, mandarine, mozzarella perle și avocado.
VITAMINA
CANTITATE*
(%) din DZR pentru adulti
Vitamina A
6551UI
132%
Vitamina B2
0.2 mg
12%
Vitamina B9
50.4 mcg
13%
Vitamina B12
1 mcg
19%
Vitamina C
71.7mg
118%
Vitamina E
0.2mg
2%
Vitamina K
132.9mcg
222%
*Cantitatea vitaminelor regăsite într-o salată YOU+ Vitamine.
Ce sunt vitaminele - aceste “cărămizi” care ne susțin corpul?
O vitamină este un compus organic și un nutrient esențial pentru organismul nostru de care acesta are nevoie în diferite cantități pentru o funcționare optimă. Ele nu pot fi sintetizate de către organism de aceea trebuie aduse printr-o alimentație corectǎ. Cele 13 vitamine necesare unei funcționǎri optime sunt: vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E și K.
Vitaminele au diverse funcții biologice. Unele, cum ar fi vitamina D, acționează în ajutorul metabolismului mineralelor (foarte bună prietenă cu calciul, intervine în absorbția lui intenstinală), altele ajută la dezvoltarea țesuturilor (vitamina A), iar altele au proprietăți antioxidante (luptă împotriva radicalilor liberi – stresul oxidativ), cum ar fi vitamina E sau vitamina C.
Deficitul unei vitamine sau a mai multora reprezintă un aspect ce nu trebuie neglijat. Spre exemplu, carența de vitamina D provoacă demineralizarea osoasă și grăbește apariția osteoporozei. Lipsa vitaminei A produce tulburări de vedere, iar lipsa vitaminelor din complexul B pot avea consecințe nefaste asupra sistemului nervos.
Putem oare găsi alimente care să conțină toate aceste vitamine? Cu siguranță nu. În consecințǎ, e necesar să optǎm pentru diversitate alimentarǎ și să optăm întotdeauna pentru o dietǎ variatǎ care sǎ asigure cantitǎți optime de vitamine.
La finalul unei zile friguroase, trage linie și verifică balanța “cărămizilor”, le-ai cuprins pe toate?
Sănătate, că-i mai bună decât toate!
Iulia Hădărean,
Nutriționist-Dietetician
O salată pe zi
Interviu cu Dan Isai, CEO Salad Box și ambasador Jamie Oliver în Romania
La mijlocul lunii februarie, Salad Box a deschis un nou restaurant în Centrul vechi al Bucureștiului, pe strada Franceză. Rămânând fidel aceluiași meniu sănătos, rapid și delicios, restaurantul cu numărul zece din București ilustrează și un nou concept de design minimalist, proaspăt și primitor. Angajații, cu ecusoane pe care stă scris “Salad Artists”, asezonează fiecare comandă cu un zâmbet larg.
CINE SUNT
CAMPIONII ÎN BUSINESS AI TRANSILVANIEI ÎN 2015 – ZIARUL FINANCIAR
SASE ANTREPRENORI ROMÂNI AU DEZVOLTAT SALADBOX
O RETEA DE 25 DE RESTAURANTE CU SALATE DIN LEGUME – ZIARUL FINANCIAR
Dan Isai, CEO Salad Box a primit premiul
Emerging Entrepreneur Of The Year 2015
Refresh Campaign 2024
Spring is life, make it good!
Campania de primavara 2023
Natura o ia de la început și noi îi urmăm exemplul. Oricât de mult ne place să dăm muzica tare, să spargem monotonia și să vă ținem cu sufletul la gură lansând game noi de produse, trebuie să recunoaștem că uneori “less is more”… iar în cazul nostru e chiar foarte tare și gustos să ne întoarcem o clipă înapoi la origini. Ne amintim de salata care a cucerit România și promitem că o vom face din nou - de fiecare dată.
Primăvara aceasta punem astenia pe fugă cu două salate vegetariene delicioase
Campanie Toamna
POWERFALL
Nimic melancolic la toamna Salad Box! Am pregătit un sezon complex, electric și îndrăzneț - cu multe premiere. De data aceasta am pus laolaltă câteva oferte speciale, mai mari și mai mici, funcții noi în Aplicația Salad Box, un concurs pentru clienți și unul pentru locațiile Salad Box din toată țara.
#10yearsyoung
The new Salad Box mobile app
CONCURS!
Creator de Gusturi Îndrăznețe
Noile ingrediente iți oferă noi experiențe gustative și posibilități de personalizare a salatei tale preferate.
CONCURS!
CÂȘTIGĂ UN GIFT CARD!
Câștigă unul din cele cinci vouchere în valoare de 100 de lei fiecare!
Concursul se desfășoară în perioada: 15.12.2020-31.12.2020