Cine nu e gata, îl iau cu salata: copiii și jocul de-a masa

 Publish date: 11 June 2019

title

E luna lor, o vacanță de vară ce abia începe și promite să le facă toate poftele. Sau nu? Primim adesea întrebări legate de mesele celor mici și ne este chiar nou, celor mari, greu să ne abținem de la a mânca unele lucruri.

Vara vine cu aport de răsfăț, așa că eforturile de educare a copiilor în privința lucrurilor ce pot fi și delicioase și sănătoase cresc.

Iar tipul nostru preferat de învățare este cel prin experiment și joacă.

Alimentația copiilor - pofta, sănătatea și activitatea

Am încercat de-a lungul timpului să îi aducem pe cei mici aproape de lumea colorată a salatelor. Prin diferite activități de joc și joacă, prin implicarea lor în procesul de lucru și prin ieșiri în natură, acolo de unde vin ingredientele noastre, încercăm să ne punem amprenta pe un viitor responsabil și sănătos.

Image

Aceste modificări se întâmplă tocmai pentru că unui copil i se pare mai interesant să interacționeze cu ceea ce mănâncă. Cu cât mai multe culori, texturi, combinații, ei încep să aprecieze salatele ca pe buni prieteni lângă joacă.

Iar dacă alătură de mesele principale pui și deserturi sau sucuri sănătoase, atunci vei forma celor mici obișnuința care îi va transforma în adulți responsabili cu organismul, mediu și echilibrul.

Momentele noastre preferate sunt cele în care cei mici deja se declară campioni ai unui ingredient, care în mod normal nu le-ar fi companion de joacă.

Image

La fel ca ideile, comportamentele și organismul, gusturile se formează. Stereotipul din filme, cu micuții ce refuză legumele, este de domeniul trecutului. Pentru că implicarea lor în natură va fi tot mai necesară dacă vrem ca planeta să supraviețuiască, să se dezvolte și să redevină verde.

Așadar acțiunile noastre, fie că este vorba de sesiuni de gătit pentru cei mici , în care ei învață ingrediente prin faptul că le combină, până la activități colorate, aspiră doar la atât: să lăsăm o amprentă sănătoasă în viața ta.

 

Image

Suntem alături de copii și prin acțiuni care fac bine altfel decât prin educarea în legătură cu alimentația.

Programul de artă creativă pentru copii Hope își dedică timpul și energia copiilor din centrul de plasament. Binele se simte atunci când te hrănești cu energie și zâmbete.

Image

Ne place tare mult să găzduim evenimente unde copii sunt în centrul atenției. Ne jucăm și învățăm. Iar nutriționistul nostru, pe lângă sfaturile săptămânale, susține această mișcare de învățare prin joacă și experiment.

 

Image

Sfatul nutriționistului pentru alimentația copiilor:

”Atenția se îndreaptă și spre cei mici când vine vorba de diete. Ei au nevoie de ajutor în domeniul alimentației la fel de mult ca cei mari. Cred cu tărie că obiceiurile alimentare se învață în primii ani de viață, astfel că un copil învățat de mic cu diversitate în farfurie, cu obiceiuri sănătoase, se va dezvolta armonios.” - Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician (sursa)

Vezi articolul nostru despre Deserturi sănătoase pentru o recompensă sau un boost de energie pentru micul explorator de vacanță.

Image

Pe @iulia.nutrition găsești muuulte sfaturi și fotografii minunate cu cei mici înconjurați de sănătate. Am ales una care, în adâncul inimii, sperăm să te inspire cu delicatețea, puritatea și inocența ei.

 

#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.


Calculator nutrițional pentru poftele tale - alege din meniu și află ce mânânci