5 secrete care te ajută să te menți sănătos când e frrrrrrrrrrrrrig!

 Publish date: 21 December 2018

title

Ți-a fost dor, nu-i așa? Case cu acoperișuri albe și dealuri îmbrăcate în frișcă. Deși ne bucurăm că totul s-a transformat peste noapte într-un tărâm feeric, trebuie să recunoaștem că nu doar traficul s-a îngreunat ci și posibilitatea de a te menține sănătos. Temperatura a scăzut și odată cu ea și lungimea zilelor... iar asta nu te încurajează să păstrezi nici unul dintre obiceiurile sănătoase pe care le ai sau vrei să le implementezi. Suntem aici să te ajutăm! Azi vom împărtăși cu tine 5 secrete care te vor ajuta să fii sănătos pe timpul ierni.

 

  1. Bea!

 

Nu,nu ! Nu ne referim la alcool. Bea orice știi că te ajută să te menți hidratat. În principiu noi îți recomandăm apa. Asigură-te că ii oferi corpului tău cantitatea de lichide de care are nevoie. Calculul e simplu: câte kilograme cântărești x 30 ml. Astfel, dacă ai 60 kg (60kg x 30 ml = 1800 ml) e necesar să consumi 1,8 litri de lighide zilnic. Ceaiul neîndulcit și supa joacă un rol important în hidratarea zilnică, așa că nu le evita.

Senzația de sete nu e neapărat cel mai bun îndrumător, te poate păcăli. Aceasta scade odată cu temperaturile, dar nevoia ta de hidratare rămâne aceeași. Pentru a evita stări de oboseală, dureri de cap și senzația de piele aspră, te încurajăm să fii atent la hidratare pe perioada iernii.

 

  1. Legumeeee!

 

Ai nevoie de vitamine mai mult ca oricând! De aceea îți recomandăm să consumi cât mai multe legume și porții echilibrate de fructe. Fie că alegi salate, supe sau legume gătite la cuptor (poți folosi legume congelate), important e ca acestea să ocupe un loc important în dieta ta zilnică. Nu uita de murături! Acestea pot reprezenta o sursă semnificativă de vitamina C, care întărește sistemul imunitar.

 

  1. Fii activ!

 

Nu-ți vine să ieși la alergat prin zăpadă, nu-i așa? Nici nouă. Dar asta nu înseamnă că renunțăm la mișcare. Știi foarte bine că nu ai cum să fii sedentar și sănătos în același timp. Ai nevoie să îți consumi energia și să crești nivelul de endorfină pentru a te simți bine. Cum ar fi să faci asta în timp ce te distrezi? Poți încerca ceva nou, de exemplu să vizitezi o sală de escaladă sau să te înscrii la cursuri de dans. Dacă nu te simți astrat de așa ceva, poți oricând să mergi la înot într-un bazin acoperit sau pur și simplu să te inspiri de pe YouTube pentru un antrenament HIT sau pilates de care să te bucuri la tine acasă. Indiferent ce alegi, important e să te menții activ.

 

 

  1. Dormi!

 

Shhhhh! Hai să dormim! Chiar dacă nu simți nevoia, e vital să păstrezi un program de somn sănătos. Dacă te odihnești suficient, vei experimenta un nivel crescut de energie și o mai bună putere de concentrare. Un progam sănătos de odihnă ar trebui să cuprindă 7-9 ore de somn pe noapte. Dacă nu e respectat, pot apărea simptome precum: amețeală, dureri de cam, incapacitatea de a te concentra, lipsă de energie. Un program echilibrat de somn e o cale sigură spre o viață sănătoasă.

 

  1. Delicios și nutritiv!

Dar fiind că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun partea cu „delicios” cu siguranță nu va fi o problemă. Cum rămâne cu „nutritiv”? Știm că poate să fie o mare provocare. Nu uita că pe lângă kilogramele în plus care apar când nu ești atent la nutriție, mai e important și faptul că odată cu scăderea temperaturilor, nivelul imunității poate să scadă, dar printr-o alimentație corectă poți să fii dublu înarmat pentru a combate răcelile. Te încurajăm să fii echilibrat! Bucură-te de sărbători! Nu e tocmai acum să fii foarte drastic urmând diete stricte sau impunându-ți restricții alimentare severe. Asigură-te doar că alegerile sănătoase rămân un obicei, iar răsfățurile mai puțin sănătoase păstrează titlul de excepții. Fii înțelept și fă-ți parte de un Crăciun fără vinovății și reproșuri! Alege echilibrul! Bucură-te și caută să alegi variantele sănătoase: multe legume, porții echilibrate de fructe, carne albă și cereale integrale.

Acum că ți-am încredințat secretele noastre, sperăm să găsești în tine puterea de a alege sănătos. Bucură-te de sărbători și de tine. Meriți!

 

 

}