Nutrimix
Wraps

Iarna vine, toamna trece - 5 sfaturi și alimente pentru sezonul rece
Toamna e bogată, atât în alimente de toate culorile, cât și în zile cu soare, încă destul de potent să ne încălzească.
Am vorbit în blogul Dieta de toamnă despre ce ne cere corpul, ce am început să introducem în meniu și de ce.
Dar imediat ne pregătim de o scădere accelerată a temperaturilor.
Să însemne asta că vom slăbi sau ne vom simți slăbiți?
O scădere a temperaturii corpului stimulează pofta de mâncare și putem experimenta o senzație de foame mai accentuată. Mâncarea alimentează “cuptorul” nostru intern, generează căldură și ne ajută să ne încălzim corpul. Așa că uite cum te poți adapta, fără să riști să pui în greutate sau să îți scadă entuziasmul.
Alimente și schimbări de dietă pentru sezonul rece
Cele mai bune alimente, conform sfaturilor primite de la Iulia Hădărean, Nutriționist-dietetician, sunt:
- Somonul: conține triptofan, un precursor al serotoninei, un neurotransmițător asociat cu reglarea dispoziției. Avem nevoie de acest lucru iarna!
2. Clementinele: cele mai îndrăgite fructe iarna, bogate în vitamina C și fibre, Calciu, Magneziu, Fosfor și Potasiu.
3. Ceapa roșie: de care vorbeam în blogul cu mituri despre salate și pe care ți-o recomandăm pentru antocianinele pe care le conține și vitaminele A, B și C și pentru că e bogată în săruri minerale ca: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc și fier, acid folic și biotină. Utile când te gândești că au caracter antibiotic și diuretic.
4. Cartofii dulci: bogați în vitamina A, carotenoizi și fibre.
5. Conopida: un membru al familiei de crucifere, cu conținut crescut de fitonutrienți (antioxidanți), vitamina A, vitamina C, vitamina K, Potasiu, Magneziu și Mangan.
Salatele pe care ți le recomandăm pentru perioada ce vine și care conțin deja aceste ingrediente:
- YOU+ OMEGA 3 ce conține: Somon afumat, Roșii , Dovlecel Zucchini, Cartof dulce , Mix semințe, Mozzarella perle, Avocado , Pătrunjel , Baby Spanac
- YOU+ VITAMINE ce te încântă cu Salată verde , Brânză Halloumi, Broccoli , Mandarine compot, Măr, Mozzarella perle, Avocado , Merișoare confiate.
- ATHENA cu Double Cream, Salată verde , Castravete , Ceapă roșie , Măsline negre, Roșii
Dar ingredientele de mai sus poți să le adaugi în alimentația ta, la salata personalizată pe care o creezi sau la snacks la birou sau acasă.
Temperaturile scăzute sau vremea rece nu crește nevoia de calorii în sine. Nu ardem calorii suplimentare decât dacă temperatura corpului scade atât de mult încât începem să tremurăm. Greutățile pe care le întâmpinăm iarna se rezumă în principal la consumul de legume și fructe, destul de redus în această perioadă. Disponibilitatea acestora scade și astfel suntem nevoiți să căutăm alternative.
Pentru a respecta indicațiile de 5 porții de legume și fructe pe zi, putem să:
- consumăm varianta lor congelată. Legumele și fructele congelate sunt o opțiune sigură, își păstrează bine cantitățile de vitamine și minerale și nu prezintă adaos de conservanți, arome sau alte substanțe.
- adăugăm murături. Legumele murate (castraveți, conopidă, gogoșari) prezintă o alternativă în acest sezon la cele proaspete.
- alegem legume de sezon. Se preferă rădăcinoasele, cum ar fi: păstârnac, pătrunjel, sfeclă, morcovi, cartofi etc.
- alegem fructe de sezon. Se preferă citricele: portocale, mandarine, clementine, kiwi, pomelo, grapefruit, rodie etc.
Sfatul nutriționistului:
”Efectul de încălzire generală a alimentelor este cunoscut sub numele de termogeneză (adică producere de căldură). După de consumăm alimente, timp de 30-60 de minute, corpul generează cu aproximativ 10% mai multă căldură decât atunci când avem stomacul gol. Acest metabolism ceva mai crescut provine în principal din energia eliberată din timpul digestiei. Prin urmare, mâncarea nu furnizează doar combustibil pentru corp dar de asemenea crește și producția de căldură. Așadar nu ratați mese în perioada de rece. ” Iulia Anda Hădărean - Nutriționist-dietetician
@denisse.bloom exprimă prin această fotografie un #mood ce ne e cunoscut când pleacă temperaturile mari și vine iarna. Dar hei, măcar să mâncăm ceva yummy.
Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Gramaj ingrediente și valori nutriționale
Calculator nutrițional - alege din meniu și află ce mănânci

Mituri despre salată, dar și despre sănătate
Câte idei despre câte diete ai auzit în ultima săptămână? Sau câte noi descoperiri s-au făcut care contrazic ceva ce știai deja? A mânca sănătos nu e mereu egal cu a mânca puțin sau doar salată, a avea poftă de ceva nu înseamnă mereu să alegi un desert și a fi sănătos nu se rezumă la a păstra aceeași alimentație tot anul .
Vedem câteva mituri despre salată mai ales, alături de sfaturi și idei pentru perioadele care ne pun la încercare, ca cele aglomerate sau de schimbare de anotimp.
Mituri despre salată pe care le credeai
Vorbeam în alb blog dedicat mâncării fast food și renumelui negativ pe care îl are, despre faptul că studiile contrazic această umbră de negativitate. Într-un studiu publicat de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din SUA, un adult consumă în medie 11.3% din doza recomandată de calorii prin mâncare fast food.
Nu sună deloc îngrijorător. Pentru că toate companiile au început să refacă meniuri, incluzând mai multe opțiuni sănătoase. Așa cum ne-am dorit și noi când am început SaladBox.
Alte mituri, despre salată:
- Dressing STOP - pentru că se spune că sunt pline de grăsimi, așa că renunți la el și odată cu asta renunți la gustul delicios pe care îl întregesc.
Adevărul: Studii făcute de Ohio State University au arătat că a mânca salată proaspătă cu puțină grăsime ajută de fapt corpul să asimileze antioxidanții mai repede și mai bine. Mai ales licopenul din roșii betacarotenul din morcovi și luteina din frunzele de salată. Fără ceva grăsimi, corpul nostru nu ar putea să absoarbă la fel de mulți antioxidanți. Așa că nu renunța la favoritul tău.
- Salatele conțin puține calorii - și de aceea sunt alese în diete. Un mit pentru că așa cum unele lucruri pot avea reputații negative, așa unele reputații pozitive pot să producă un efect invers. Cum? Dacă mănânci salate pentru că ai încredere că ajută la slăbire, dar salata este gândită ca să fie delicioasă ca masă, atunci e ca și cum ai luat o masă cu orice alt fel de mâncare. Nu toate salatele sunt gândite pentru diete, iar calificativul de ”ușoară” nu se aplică fiecărei salate, deși toate sunt sănătoase.
Vezi mai jos calculatorul nutrițional și gramajul ingredientelor din preparatele SaladBox.
- Salatele pre-preparate au mai puțini nutrienți - sau cum se spune că odată ce ingredientele au stat, au și pierdut valoarea în energie sau nutrienți. Ei bine, adevărul este că toate legumele și fructele pierd din vitaminele solubile în apă imediat ce sunt culese. Dar cum nu sunt singurele componente din salată care sunt recomandate pentru tine, și majoritatea salatelor conțin minerale, antioxidanți, fibre și apă, rămân alegerea cea mai apropiată de natură.
- Verde e natural și cel mai bun pentru tine - salată green, stil de viață verde, case verzi, mașini green. Verde are o reputație foarte bună, dar uneori pe nedrept privează alte culori de aceeași atenție. Faptul că mănânci doar verde nu garantează cu nimic un stil de viață mai sănătos.
Toate legumele oferă ceva ce ne este necesar. Antioxidanți puternici ca Antocianinele se găsesc în roșul ridichilor, în legumele mov, ca vinetele, sau în roșii.
Așadar curcubeul legumelor poate rămâne și inspirația ta.
- Dacă adaug bacon e ca și cum mănânc un burger - este un mit foarte întâlnit, acela că orice nu este carne uscată nu ajută. Dar chiar dacă baconul nu va câștiga prea curând premii la categoria dietă, trebuie să știți că o feliuță de bacon are aceeași cantitate de grăsimi ca 2 lingurițe de feta sau sâmburi de semințe. Așa că poți să completezi salata cu bacon atâta timp cât complementar alegi castraveți și renunți la crutoane.
Sfatul nutriționistului:
”Doar o alimentaţie diversă ne poate aduce toată paleta de nutrienţi de care avem nevoie. Celulele cuprind în structura lor proteine şi lipide iar combustibilul principal al organismului este glucoza din carbohidraţii alimentari. Funcţionarea sistemelor biologice necesită, în plus, componente precum calciu (sistemul osos), fier (circulaţia sângelui), aminoacizi (sistemul muscular, imunitar), grăsimi (sistemul nervos şi endocrin), sodiu şi potasiu (echilbrele fizico-chimice), magneziu, iod, vitamine. Numeroase alte efecte benefice metabolice, digestive sau protectoare se obţin din fibre, probiotice, antioxidanţi şi fitonutrienţi.” Dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriționist
Ingredientul săptămânii la Salad Box
Ceapa roșie - pentru Antocianinele de care vorbeam mai sus, pentru că este cea mai bogată în vitaminele A, B și C. Merge foarte bine la orice fel de salată, dar merge bine și la orice fel de dietă, pentru că e bogată în săruri minerale ca: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc și fier, acid folic și biotină. Utile când te gândești că au caracter antibiotic și diuretic.
Așa că alegeți acest dezinfectant natural pentru mesele voastre și combinația ideală.
@tebendina ne-a etichetat într-o minunată postare ce ne face să regretăm trecerea toamnei.
Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.
Gramaj ingrediente și valori nutriționale
Calculator nutrițional - alege din meniu și află ce mănânci

Toate modurile în care SaladBox se potrivește cu tine!
A fost vară, tu ai plecat în vacanțe, am mers și noi în Franța.
Tu ai poftă de ceva ușor și to go pentru că au început cursurile, noi avem ambalajele potrivite pentru asta.
Și odată cu tot mai mulți oameni, cu finalul de an care ne așteaptă și cu ocaziile pe care le aduce toamna, se înmulțesc evenimentele. De lansare, de învățare, de celebrare, evenimente unde totul ar merge mai bine, cu ceva bun.
Vorbim despre locurile, evenimentele și ocaziile unde o comandă la SaladBox te ajută cu partea de food, ca tu să te concentrezi la partea de #mood.
Evenimente unde Salad Box ți se potrivește
- Conferințe - de-a lungul timpului, sigur am fost pe gustul tău la cel puțin o conferință. Fiind o soluție rapidă, destul de variată să mulțumească mai multe gusturi și fără riscul răcirii mâncării, am ascultat în pauze multe Mmmm, după ce spectatorii au ascultat de exemplu discursuri despre Motivare la TedX Cluj.
- Lansări - pentru că orice ocazie când se țin discursuri merge mai bine și mai pe gustul audienței dacă se servește și ceva mâncare. Iar pachetele noastre de mâncare rapidă pun un zâmbet pe buzele oricui.
Sursa foto (anamorodan.com)
- Evenimente la grădi sau la școală, pentru copii - fie că este vorba de o zi mai relaxată, de o serbare sau o sedință cu părinții care se extinde, pentru organizarea orelor de discuții poți include și un moment de reîncărcare. Mai ales că toate ingredientele colorate SaladBox pot deveni și obiect de studiu prin joacă.
- Tabere - pentru că nu de mult am încheiat Tabăra de Sănătate, eveniment anual dedicat discuțiilor despre Sănătate pentru Copiii Supraponderali. Am vorbit cu cei mici și cu cei care au griji ca ei să se bucure de copilărie fără complicații, dar cu la fel de multă poftă.
- Petreceri la birou - fie că e vorba de Game night, Office party de iarnă sau de Halloween. Tematic sau nu, o comandă care ajunge atunci când vrei și rezolvă partea de logistică cea mai delicioasă va fi apreciată. Ca voi să vă concentrați doar la tematica petreceriii sau să avețu mereu la dispoziție un Heathy Corner.
- Evenimente în colaborare - prin care vrei să subliniezi caracterul sănătos sau legăturile dintre actiivtatea afacerii tale și mâncarea sănătoasă. Așa cum alături de World Class am fost pauza delicioasă dintre exerciții.
Acestea sunt ideile noastre pentru următorul tău eveniment. Comenzile se onorează rapid, ne adaptăm cerințelor tale și suntem pe gustul tuturor.
De ce să încerci comanda de la Salad Box la următorul eveniment:
- Pentru că avem varietatea de care ai nevoie ca lucrurile să meargă bine, repede și delicios
2. Pentru că ambalajele noastre sunt românești și pun accent deosebit pe produsele prietenoase cu mediul înconjurător, se folosește doar carton și hârtie biodegradabilă, în acest sens dispunând de certificările instituțiilor abilitate pe acest segment.
3. Pentru că avem tot meniul necesar de la supe la desert și răcoritoare, și pentru toate categoriile de vârstă sau dietă.
Cum ne contactezi pentru evenimentul tău?
Primim adesea solicitări pe pagina de Facebook sau pe site pentru participarea la diferite evenimente sau colaborarea cu diferiți producători locali.
Noi transmitem departamentului responsabil de marketing aceste solicitări.
Poți să ne scrii și tu pentru comenzi mari la evenimente sau pentru sponsorizări pe adresa advertising@saladbox.ro.
Ne vedem cu următoarea ocazie de bun, fun și fast.

Dieta studenților: de acasă, de ajutor și de evitat
Se vede în jur că e toamnă, după mulțimea de frunze și mulțimea de studenți, și ei câtă frunză și iarbă. Mai ales în centrele universitare din țară, semnele de toamnă includ și acest element, al forfotei tinerilor care se întorc la școală. Și se mai întorc la cămine, la cozile din zonele de food court și la un stil de viață pe repede înainte.
Azi vorbim despre câteva elemente din dieta vieții de student, ce o determină și de ce uneori e nocivă sănătății. Dar și cum poate să fie simplu, rapid și ieftin adaptată ca să fie de ajutor în efortul de zi cu zi.
Dieta studenților și regulile ei
Corpul uman are nevoie de 3 mese principale pe zi iar între ele de ajutor ar fi să includem două gustări. De cele mai multe ori însă, aceste două gustări sunt singurele aporturi de hrană pentru studenții ocupați.
Pachetele de acasă, pe care fie le așteaptă fie le primesc pentru că părinții se gândesc la ei, nu fac decât să contribuie la o alimentație haotică în cazul studenților. Pentru că de obicei se trimit alimente grase, care se mănâncă repede și cu poftă. Iar aceste perioade de extra saturație, urmate de perioade de alimentație nesusținută caloric, nu face decât să dezechilibreze organismul.
O repartiţie optimă a meselor pe parcursul unei zile poate avea rezultate pozitive asupra greutăţii şi a stării de sănătate.
Programul de școală este complex și aglomerat, dar încearcă să îți faci timp pentru a sta jos cu o porție de orice dimineața, la prânz și seara.
Iar la gustări să incluzi ceva simplu de luat la tine, de exemplu fructe de sezon (mere, pere, struguri, prune etc.)
Cum mâncăm în studenție:
- Prima masă a zilei este şi cea mai importantă, ea furnizându-ne energia necesară pe tot parcursul zilei pe băncile facultății. Acesta poate fi luat atât la pachet, înainte de pleca la ore, cât și la facultate (sub forma unui sandviș cu pâine integrală sau un wrap cu pui și legume)
- Este important să nu sărim peste masa de prânz, mai ales dacă stăm multe ore la facultate. Absenţa mesei ne va scădea glicemia din sânge şi astfel ne vom pierde capacitatea de concentrare de care avem mare nevoie.
- Ultima masă a zilei trebuie luată cu cel puţin 2-3 ore înainte de somn, din cauza faptului că alimentele trebuie să se digere până când intervine odihna de noapte. Se pot consuma legume, fierte sau crude ca și salată, carne, produse lactate şi este indicat să evităm carbohidraţii rafinaţi (dulciuri, prăjituri, produse de patiserie).
Cele mai nesănătoase obiceiuri în studenție:
- Mesele haotice și în picioare
- Consumul de produse de patiserie în exces
- Lipsa micului dejun
Un studiu realizat de Universitatea din Oregon arată că studenții au obiceiuri alimentare extrem de nocive și mănâncă foarte puține fructe și legume, iar 30% dintre caloriile pe care le ingerează zilnic provin din alimente bogate în grăsimi saturate, periculoase pentru organism. (Raluca Mateescu pentru slabsaugras.ro)
Sfatul nutriționistului pentru dieta studenților:
”Se pot consuma carbohidraţi, de preferat integrali, pentru că organismul nostru are nevoie constant de energie în perioada facultății, pentru a duce ziua până la capăt. Alegeți pâine integrală, paste integrale, orez integral și înlocuiți alimentele fast food cu un consum constant de carne albă, slabă (pui, curcan, peşte) chiar şi vită, combinate cu legume, cartofi sau orez, precum şi supe sau ciorbe. Legumele trebuie să fie prezente la fiecare masă, sub formă de ciorbe sau salate.” - Iulia Anda Hădărean - Nutriționist-dietetician
Ingredientul săptămânii la Salad Box
MIX semințe - pentru că ai nevoie în fiecare zi de facultate de un aport instant de Omega 3. Pentru întărirea imunității fix în perioada de start facultate, care este și perioada de start răceli și gripe, pentru aportul benefic asupra sistemului nervos și reglarea tensiunii, consumă zilnic un mix de semințe, fie ca snack, fie în salata noastră YOU+ OMEGA 3 (CU BABY SPANAC). Alături de mixul de semințe, altă sursă de omega 3 este somonul afumat. Iar alături de Roșii , Dovlecel Zucchini, Cartof dulce , Mozzarella perle, Avocado , Pătrunjel , Baby Spanac, va face cel puțin una dintre mese să fie cea de care ai nevoie ca să mai stai la un curs.
@saladboxromania redistribuim fotografiile tale Insta inspirate. Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.

Dieta toamna - ce se schimbă, de ce ne e poftă, de ce ne ferim!
Da, nu e niciun secret că ne pierdem din energie, chiar dacă abia am revenit din vacanțe. Parte e vina soarelui care se ascunde, parte a temperaturilor care se joacă de-a șoarecele și pisica constant cu sănătatea noastră.
Scad temperaturile, scade pofta de înghețată, de salate de fructe și crește nevoia corpului de ceva. Știm că e nevoie de stat și odihnă, dar mai e un ingredient pe care să îl dai corpului tău ca să se trezească și cheful tău de viață.
Vedem astăzi, cu sfaturi de la nutriționist și ceva opțiuni sănătoase, cum ne scoatem toamna din dulap și ne prefacem că încă e vară, e vară iară!
Dieta toamna - de ce ne schimbăm?
Organismul are două răspunsuri automate la schimbarea de vreme:
- Pentru că toamna este un proces de tranziție de la perioada caldă (vara) la perioada rece (iarna), metabolismul încetinește. Și trebuie să încercăm să ne ajutăm corpul atât pentru acest pas, dar și pentru a evita creșterea în greutate. Poftele de mai consistent sau mai gras trebuie înlocuite cu un efort suplimentar de a alege cu grijă alimentele.
2. Pentru că temperaturile scad, simțim automat nevoia ca alimentele noastre să devină mai calde. E normal, trecem la haine mai groase, preferăm locuri mai retrase, mai cosy, așa că pofta de ceva bun se extinde. Dar în loc să alegem lucruri grase, trebuie să ne concentrăm spre legume la abur, fierte sau gătite încet.
Pregătirea pentru perioada cu temperaturi scăzute este foarte importantă și este necesar să se facă treptat: încetinirea metabolismului cu aproximativ 5% înseamnă că pentru a conserva nivelurile de energie și căldură, trebuie să fim atenți la alimentele pe care le consumăm.
Top alimente spre care să te îndrepți în dietă toamna:
- Merele
Merele sunt fructe indispensabile sănătăţii prin conţinutul lor crescut de fibre alimentare, vitamine, minerale şi conţinut caloric scăzut. Pentru că toamna imunitatea scade şi răcelile sunt mai frecvente, consumul de mere poate fortifia sistemul imunitar prin conţinutul într-un antioxidant numit quercetina.
- Cartoful dulce
Luna septembrie este luna lui de “prospețime”, căci acum este recoltat. Seamănă cu cartoful obișnuit, dar din punct de vedere nutritional are mai puțin amidon și o cantitate mare de: vitamina A, vitamina C și mangan.
- Dovlecelul
Fie că îți place gătit, fie că îți place crud (bucățele în salată sau tăiat fâșii lungi și subțiri ca și spaghetele), dovlecelul are o multitudine de proprietăți pentru care merită consumat acum, proaspăt: multă vitamina C, potasiu, fibre și antioxidanți.
Indiferent de modul de consum al dovleceilor, este necesar să reţinem un lucru foarte important: majoritatea vitaminelor, a mineralelor şi a altor substanţe active (enzime, flavonoide etc.) sunt depozitate în coajă.
- Roșiile uscate
Doar pentru că roșiile proaspete, de grădină, s-au terminat nu însemnă că nu ne mai putem bucura în continuare de ele. Putem să le punem la uscat pe cele rămase și astfel beneficiem în continuare de proprietățile lor: vitamina C, vitamina K, niacină, tiamină, riboflavină și antioxidanți (luteină și zeaxantină). Să nu le omitem conținutul de mangan, cupru, magneziu, fier și fosfor.
- Strugurii
Strugurii se recomandă a fi consumaţi zilnic, întrucât sunt bogaţi în fitonutrienţi, cum ar fi antioxidanţii polifenolici (chercetina şi resveratrol). Aceştia protejează inima şi sistemul cardiovascular prin reducerea riscului de apariţie al cheagurilor de sânge sau agregarea trombocitelor. Pentru a beneficia la maxim de calităţile lor, consumaţi-i proaspeţi, culeşi direct din viţa de vie și cu tot cu coajă.
Sfatul nutriționistului pentru dietă toamna:
”Putem opta, alături de fructele și legumele de mai sus, pentru o varietate de salate cu un conținut scăzut în calorii: ex. GreenBox, Most Wanted etc. Recomand și o supă-cremă, ideala pentru acest sezon. Îți recomand supa-cremă cu ingrediente proaspete în acest sezon, cum ar fi supa cremă de dovlecel, supa crema de roșii sau supa cremă de dovleac.”” - Iulia Anda Hădărean - Nutriționist-dietetician
Pe @saladboxlyon mergem astăzi, la cea mai nouă locație Salad Box. Al treilea cel mai mare oraș din Franța, celebru în Europa pentru Festivalul Luminii (‘Fête des lumières’) este cea mai nouă gazdă a Salad Box. De astăzi ne găsiți în orașul în care puteți vedea unica și spectaculoasa confluență a râurilor Rhône și Saône.
Arată-ne și tu poza ta!
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.

Interviu: noile produse și meniul SaladBox - cum, de ce și unde se concep!
Meniul nostru, așa cum îl vedeți zi de zi și îl surprindeți în poze sau cum se schimbă câte puțin de la anotimp la anotimp, este munca unui departament întreg.
Printre întrebările primite de la voi și la care am mai răspuns în blogul 5 ÎNTREBĂRI FRECVENTE DE LA VOI, PENTRU SALAD BOX pe care îl poți accesa în link, a fost și: Cum alegeți preparatele?
Această întrebare dar și unele mai picante, precum Care este salată preferată a dieteticianului nostru sau cum s-a născut prima salată ce a purtat numele SaladBox, mai jos, într-un scurt interviu cu Doroteea Isai, parte din departamentul New Product Developement al Salad Box România și cu colaboratoarea noastră pe zona de nutriție, Iulia Hădărean.
Meniul Salad Box - în spatele cortinei
Editor Blog: Iulia, pentru tine, în calitate de consultant, ce este cel mai important pentru o rețetă?
Iulia Hădărean: ”Din punct de vedere nutrițional, cel mai important aspect aceste acela ca produsul să se preteze stilului de viață sănătos pe care îl încurajăm. Acest lucru presupune ca el să fie pregătit într-un mod optim, ingredientele alese să conțină toți nutrienții necesari și să fie benefic pentru cei ce îl vor consuma.”
Doroteea Isai ne spune cât durează să concepi o rețetă nouă pentru Salad Box și care este procesul creativ:
D.I.: Acum procesul de creare a unei rețete noi, de la zero, s-a perfecționat mult. Avem un departament special în cadrul Salad Box care asta face. În departamentul NPD lucrurile sunt destul de bine organizate și știm exact ce pași trebuie să urmăm ca drumul de la ideea unui produs nou până ca acesta să ajungă la client să fie cât de minuțios se poate.
Primele retete de la Salad Box au avut un proces mai îndelungat de creație. Îmi amintesc cu nostalgie cum am stat săptămâni întregi în research pe tot ce am găsit la ora aceea pe “healthy food”. Nu a fost ușor să îmi asum decizia cu ce fel de salate și produse complementare să începem, unde să ne plasăm pe piață, cât de mult să riscăm cu combinațiile.
Dar acum uitându-mă în urmă cred că am ales combinația potrivită pentru acel moment.
Acum procesul creativ începe aproape de fiecare dată în urma unei nevoi a clientului. După identificarea nevoii urmează o perioadă de documentare, evaluare, testare și apoi optimizare. Partea mea preferată din munca departamentului de NPD e partea aceasta creativă.
E.B. : Care sunt sfaturile pe care le dai atunci când este vorba despre conceperea unui nou produs?
I.H.: ”Țin foarte mult la modul de preparare și anume produsele să fie cât se poate de proaspete și culese în plin sezon. În plus, îmi doresc mult ca produsele SaladBox să fie echilibrate din punct de vedere nutrițional (să aibă o cantitate optimă de carbohidrați, proteine și grăsimi), precum și o cantitate cât mai mare de vitamine și minerale. Sunt atentă și la conținutul caloric, astfel încât un produs nou să aibă o cantitate de calorii necesară mesei în care va fi consumat (de exemplu, dacă produsul se preteaza pentru prânz, va avea un conținut energetic mai mare decât cel pentru o gustare).
E.B.: Doroteea, am aflat că departamentul de creație consultă un dietetician. Alegeți ingrediente de sezon și cum influențează trendurile din alimentația mondială rețetele și noile meniuri?
Pentru salate sezoniere se aleg ingrediente de sezon iar în vitrina cu ingrediente încercăm să punem cât de multe ingrediente proaspete și de la furnizori locali.
Și da, la fel ca sfaturile de la dietetician, trendurile cu siguranță influențează rețetele! Ne străduim să fim mereu în trend și să încurajăm clienții mai conservatori să încerce produse noi.
Ca o reacție la aceste trenduri au apărut la noi în portofoliu Budincile de Chia sau Bolurile cu bază caldă (Nutrimixurile).
Călătoriile ne ajută mult să înțelegem în ce direcție merge alimentația mondială și unde va fi România în viitor din acest punct de vedere. Noi suntem optimiști în ceea ce privește direcția spre care ne îndreptăm.
E.B.: Care produs ți-a plăcut cel mai mult să îl faci, îl prepari și acasă și care produs e favoritul tău?
D.I.: Noi acasă mâncăm aproape zilnic salate acasă. Așadar acestea sunt preferatele mele când vine vorba de concepere.
Ne place mult să încercăm tot felul de combinații împreună cu cele trei fetițe ale noastre.
Gusturile se schimbă și se educă, cred cu convingere asta! Dacă la început eram fanul unei salatale mai clasică așa cum e Caesarul, acum îmi place să mă joc cu ingredientele și să încerc combinatii ca: rucola, rodie, sfeclă, brânză, ciuperci crude, semințe și dressing Italian.
E.B.: Iulia, ce ești întrebată cel mai des în legătură cu salatele și care e preferata ta?
I.H.: ”Cred ca cea mai frecventă întrebare pe care o primesc este dacă salatele ajută la scăderea în greutate. Răspunsul este da, dacă am grijă să îmi aleg ingredientele care mă vor ajuta în acest sens: carbohidrați integrali (crutoane, orez negru, quinoa etc.). Aceștia își vor elibera energia treptat pe parcursul zilei. Apoi, o sursă bună de proteină care îmi va oferi sațietate de durată (pui, vită, pește, ou sau brânză) și bineînțeles: o multitudine de legume.
Cât despre ce prefer, fiecare produs are farmecul lui, fiecare se potrivește pentru o masă diferită sau un moment diferit din zi, dar produsul meu preferat va rămâne mereu salata Green Box (cu extra branza Halloumi).
E.B.: Ce recomandați foștilor, actualilor și viitorilor clienți SaladBox?
I.H.: Aș puncta faptul că în realizarea unui nou produs este foarte important procesul de selectare al ingredientelor, se lucrează foarte mult cu producători locali și ei ne pot furniza produse alimentare culese în plin sezon. În acest sens sunt tare mândră și recomand salatele sezoniere care se vor găsi mereu pe rafturile Salad Box (salata de toamnă, iarnă, primăvară și vară).
D.I.: Salatele sunt favoritele mele și cred că pot deveni și ale fiecăruia dintre cei care ne vizitează. Combinațiile sunt nelimitate și chiar dacă acum găsim salate peste tot, încă vă putem uimi la Salad Box, dacă sunteți dispuși să încercați combinații noi.
Aceste câteva cuvinte din spatele procesului creativ de concepere a unui meniu de franciză internațională sperăm că v-a arătat că grija este un ingredient principal la Salad Box.
Acum ne găsești și la primul Fresh Center din Auchan.
În Iulius Mall – Cluj Napoca la Auchan te așteaptă un fresh center by SaladBox, cu preparate delicioase, dar în primul rând sănătoase. Salate, supe creme, deserturi, băuturi, wraps! Totul proaspăt, totul natural - te așteaptă în zona Gastro, în Auchan Iulius Mall din 18 septembrie, la primul Fresh Center by Salad Box!
Încarcă-te cu energie naturală, zi de zi.
#SOCIAL: Folosește #saladboxro în creațiile tale foto de pe Instagram și îți vezi fotografia pe pagina SaladBox.


Passion
Our secret ingredient is passion

Sincerity
We believe in fresh food
